reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Kropa ja kupilam tez wczesniej laktator i doslownie dwa dni po porodzie juz odciagalam pokarm. Nie wyobrazalam sobie wowoczas ganiania po sklepach, czy nawet szukania na szybko w internecie. Masz racje - najwyzej sprzedaz jako nieuzywany jesli bedzie niepotrzebny.

reklama
Ja w poprzedniej ciązy tez uznałam że po co mi kupować laktator przed porodem skoro nie wiem czy będę karmić i czy będzie pokarm.. i że sobie dokupię jakby był potrzebny ... yhymm, lepszego pomysłu miec nie mogłam :dry:

W drugiej dobie, w dodatku w nocy dostałam takiego nawału że głowa mała - cyce wielkie i twarde jak butelki , gorączka i taki ból że dotknąć się nie szło...
Młody ssać nie umiał a ja też za bardzo jeszcze nie umiałam go przystawiać - w rezultacie stary poginał po aptekach o 23 w nocy w poszukiwaniu laktatorów..
Kupił jedyną osiągalną wtedy Laktę która, dosłownie wyrwała cycka a nie odciągała.. A dopóki mi jej nie przywiózł to mi babka kazała ściągać ręcznie do pieluchy tetrowej..
Kur**, jak krowa normalnie się czułam wyciskając se cyce :baffled:

Eszzz, jak sobie przypomnę co to był za horror to tym razem nie zaryzykuję i do szpitala pójdę z laktatorem

ja też chcę sobie sprawić laktator przed porodem. Co prawda w szpitalu jest wypożyczalnia, ale głupio bym się czuła. Jeszcze by ktoś nade mną stał i czekał aż odciągnę :-D
Myślę, że wystarczy mi ręczny. Szaleć nie będę.
Dziewczynki fajne zakupy zrobiłyście. Ja już nie pamiętam, kiedy kupiłam ostatnio coś dla Niuni :-)

ja mam pytanko odnosnie laktatorów, też mialam pomysł, żeby po porodzie kupić, ale Was poczytałam, i to jednk jest głupi pomysł:-D króluje w Waszych opiniach Tommee Tippee, a u nas na SR babka zachwalała Medelę (ma z tego zapewne kasiorę, ale nic to), że ręczny z medelei jako jedyny ma regulację siły ssania, czy któraś z Was może się wypowiedzieć w tejże kwestii?? :-D

ewelad ja mogę powiedzieć tylko tyle, że znajomi rodzili w kwietniu i jak do sklepu poszła, to pani poleciła im laktator firmy tuffi (chyba tak się nazywa). Mówi, że odpowiednik medeli, generalnie to samo, tylko dużo tańsze. nawet podobno medela wystosowała jakiś komunikat do sklepów, żeby nie sprzedawali produktów tej firmy, bo to jest to samo co oni mają, tylko pod inna nazwą

tweenie dzięki za podpowiedź, bo chociaż czytam na bieżaco, to o tym tufi zapomniałam

poczytałam w necie opinie i piszą, że ten tufi sprawia ból:-( ale to chyba o elektryczny chodzi

ja mam pytanko odnosnie laktatorów, też mialam pomysł, żeby po porodzie kupić, ale Was poczytałam, i to jednk jest głupi pomysł:-D króluje w Waszych opiniach Tommee Tippee, a u nas na SR babka zachwalała Medelę (ma z tego zapewne kasiorę, ale nic to), że ręczny z medelei jako jedyny ma regulację siły ssania, czy któraś z Was może się wypowiedzieć w tejże kwestii?? :-D

Ja posiadam elektryczny laktator medela - kupilam za grosze choc z tegop co widzialam w PL sa drogie

jesli masz pytania to pisz :)

reklama
Do góry