reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

co do maści maltan to stosowałam i hmm u mnie nie działała:( ale moje brodawki były w masakrycznym stanie i jak mi powiedział apołozna nic mi na to nie pomoze. w Norge na popękane brodawki polecają jakąśmaść do oczu heh i podobno jest rewelacyjna. ciekawe, sprawdze w odpowiedznim czasie

reklama
Dziewczynki,a myślicie,że który laktator lepszy-ręczny czy elektryczny?

ja polecam tuffi - elektryczny!!! nie musisz machac reka..super sciaga i jest malo znana firma wiec tez nie drogi w porownaniu z innymi znanymi firmami..

co do ksiazek- dobrze wiedziec...!:)uwielbiam czytac:)!

ja z zakupow to tez poki co tylko wozek i ciuszki...reszta po Klaudii..

brakuje nam wanienki, bo nie bedziemy targac z PL..poscieli, i takich podst kosmetykow

z chusteczek w Pl uwielbialam bambino! do piersi bepanten,

DZIEWCZETA POMYSLCIE O NAKLADKACH NA PIERSI...JA JAK MIALAM NA PIERSIACH RANY..MALA SSALA, MEMLALA CYCKA..ECH...TO TAKIE NAKLADKI URATOWALY MI ZYCIE SPOWODOWALY ZE SZYBCIEJ SIE TO GOILO ...I MOGLAM WCIAZ KARMIC

Rusia, właśnie ostatnio pomyślałam o nakładkach. jest ich trochę, bo oglądałam z Aventy, Medeli, Chicco. Nikt niestety w sklepie nie był mi w stanie doradzić rozmiaru (oglądałam L), różnią się od siebie szerokością, długością, szkoda, że nie ma jakiś próbników/rozmiarówki do spróbowania. Generalnie sprzedawczyni odradzała. Stwierdziła, że jesli nie ma się wklęsłych brodawek, to nie ma potrzeby. Ja słyszałam jednak, że jest potrzeba, bo zawsze, pomimo właściwej budowy, sutki są poranione i bolą.... a wtedy będzie trochę późno na poszukiwania nakładek.

Możesz doradzić, jak z tym rozmiarem?

Maruśka, mam ten sam problem. Nigdzie nie jest powiedziane, jak rozmiar się dobiera... A przecież nie kupię wszystkich dostępnych

no pewnie skończy się na tym, że kupię jakiś na oko i popróbuje....ale to wkurzające, te nakładki potrafią kosztować 30 zł (Medela) i co, do kosza jak za małe/duże?

reklama
Do góry