reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
tweenie -sliczne te lozeczko:-)

geperty rzeczywiscie cenowo bardzo sie opłacało. Jak bedziesz jeszcze jechac i bedzie cos w tak atrakcyjnej cenie do daj znac to mi tez kupisz;-)bo my karty do makro nie mamy.

Dziewczęta, zajrzałam dziś do sklepu BoboLAND - Sklep internetowy dla bobaska i jego mamy i szczerze polecam :) Zakupiłam kilka śpioszków, podkład pod materacyk i dwa staniki do karmienia - Pani przemiła, zwróciła mi uwagę, że w czasie karmienia raczej śpi się w staniku i wtedy sprawdzają się te najtańsze bawełniane :)
Ale co najważniejsze, do mamusiek, które się zdecydowały na łóżeczko turystyczne :) W ostatniej dostawie Pani po raz pierwszy dostała karuzelę do łóżeczka turystyczngo :) Z pozytywką, w ślicznych pastelowych kolorkach i przystępnej - jak na karuzelkę - cenie: 80 zł. Znalazłam taką samą na allegro:
fehn karuzela podróżna do łóżeczka turyst. 0m (977606545) - Aukcje internetowe Allegro
Ja już zamówiłam, bo akurat nie było jej już na stanie - podobno sprzedała się tego samego dnia :)

prześlę Wam moją listę :-p

Co już mam :
-łóżeczko i materacyk
-smoczek :-p
-nożyczki zaokrąglone
-krem na bolące sutki ( Bepanthen)
-wkładki laktacyjne bella
-koszula nocna do karmienia
-prześcieradło frotte i zwykłe materiałowe
-dwa komplety pościeli (na kołderkę, na podusię)
-kołdra i poduszka do łóżeczka
-kołdra i poduszka do wózka
-szczoteczka do włosków dla dzidzi
-mini gruszka do noska
-śliniaczek
-ręcznik mały (akurat dla nowordka)
-butelka zwykła ze smoczkiem
-butelka dla starszego dzidziusia z rączkami
-płatki kosmetyczne duże
-patyczki do uszu dla niemowląt
-majtochy poporodowe
-hmmm nosidełko - plecaczek dla mnie na Dzidziusia
-kilka kocyków, przykryć różnych itp... większość ze spadku od znajomych
-podgrzewacz prosty

ciuszki też już mam (rozmiary od 50 do 74) :

-body z krótkim rękawem - 37 szt.!! ojj i jeszcze dostaje
-body z długim rękawem - 21szt.
-śpioszki -14szt.
-pajacyki - 22szt.
-kaftaniki i bluzki z dł. rękawem - 31szt.
-skarpetki - 16 par!
-rajstopki 4 pary
-rękawiczki łapki niedrapki - 3 pary
-bluzy i sweterki - 11szt.
-spodenki - 16szt.
-koszulki z krótktkim rękawem - 8szt.
-czapeczki (cienkie, grube, nawet zimowe już teściowa kupiła) - 19szt.
-sukieneczki (takie od 3 msc raczej ) - 10szt.
-kombinezony (jesienne i zimowe) - 3szt.
-i majtusie kąpielowe gdybyśmy jednak miały chodzić na basem na zajęcia dla niemowlaków

no i zabaweczki i mata edukacyjna ze spadku hehe

dokupię jeszcze tylko takie rzeczy jak:

-prześcieradełko (a tak żeby mieć te 3 na zmianę)
-ceratkę pod prześcieradło
-chusteczek wilgotnych ze 4 paczki (tylko jakie ??)
-krem na odparzenia
-pieluchy tetrowe
-pieluchy jednorazowe (mam już jedną paczkę HAppy 42 szt, jedną paczkę huggies 28szt. i -zastanawiam się jakie tu jeszcze dokupić? Żeby móc przetestować jakie polubi zuzia i ja
-oliwka, płyn do kąpieli, szampon
-spirytus i gaziki
-ręcznik duży dla Zuzi
-wanienka i gąbka
-termometr elektryczny
-proszek do prania i płyn (for baby)
-termos do wózka
-nosidełko - leżaczek
-no i dla siebie jakieś podpaski ze 3 paczki choć pewnie ze szpitala wezmę ich podkładów trochę bo są świetne na pierwsze dni połogu !! i co tu jeszcze...
-zastanawiam się nad biustonoszem do karmienia
-przewijak
-sopelek aspirator do noska

Co myślicie? Czy coś jeszcze jest co mogłabym mieć?

Zastanawiam się nad laktatorem...

reklama
Dziewczyny, wczoraj w Kappahlu sporo zakupiłam. Były na wieszakach rzeczy przecenione i od tego jeszcze było 50%. Kupiłam dresik na 62 za 10zł!!!!!!, bluzę bez kaptura (inych dla leżacego dziecka nie kupuję) z fajnymi hafcikami za 17zł, spodenki za 10zł, body za 11zł

Do góry