reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja kiedyś upolowałam w Wawie na allegro dużą pakę huggiesów i pół paczki pampersów za 40 zł :) Rozmiar 2, ale nie wiem, czy kupię mniejsze. Może do szpitala paczkę i tyle

reklama
ja kupię paczkę, ale na razie nie mam na to kasy.
Ginekolog mówi, że dzidzia urodzi się max 3500. Ale zobaczymy, bo widziałam ostatnio na USG, że się trochę spasła :-D

Ja kupiłam wczoraj w Makro Pampersy 2, tak jak pisałam wcześniej 2x94szt za 88,90zł, więc cena dość atrakcyjna, ale chciałam napisać, że Lovelę mają w rewelacyjnej cenie, za 5kg 39zł :szok:, prawie tyle kosztuje ta mniejsza, teraz żałuję, że wzięłam tylko 1 op., a tak w ogóle to jechałam po Jelp, ale 5,4kg kosztował 65zł :baffled:, to z kolei chyba wyjątkowo dużo.

Ewcik ja mam taki od ponad dwóch lat i polecam :tak:.

geperty, aisim właśnie chyba o ten mi chodziło-mówicie, że naprawdę warto? to jest ten sam, co Wy macie, tak?:-)

tweenie ja kupiłam do tej pory pampersy 2 paczki rozmiar 2- nie będę kupować mniejszych

Ewy nie wiem jakiej to firmy ale wygląda identycznie i funkcje ma te same, ma też tą podstawkę, ale nie używam i nawet nie wiem gdzie, specjalnie fotki cyknęłam:

SDC17755.jpg SDC17757.jpg

a ja kupiłam właśnie łoże. Ale jestem duma z siebie:-) łóżeczko tapczanik 140x70cm SARA (979417480) - Aukcje internetowe Allegro Zamontują mi w nim wyciągane szczebelki. Miała być jeszcze szuflada, ale kosztuje dodatkowo 130 czy 140zł, wiec postanowiliśmy z M, że kupimy w Ikei jakieś pojemniki, wyjdzie nas to taniej, a potem się jeszcze do czegoś przydadzą :tak:
I teraz się zastanawiam nad materacem jeszcze. Chciałam ten kokosowy lux, ale akurat nie mają. W tym wymiarze został im kokos-gryka i nie wiem, czy go brać, czy gdzieś indziej ten kokos zamówić...

reklama
ewcik - ja mam taki sam! kosztował 65 zł, wprawdzie próbowałam go tylko na sobie ale chyba jest ok! Geperty pewnie bardziej eksploatowany, jak mowi ze ok to chyba warto kupic taki jesli myslisz o elektronicznym do ucha i na czoło!
Tweenie - łoże full wypad, bardzo mi się podoba nawet bardziej niż te ktore dotychczas pokazywałaś!!
Co do materaca ja sie zdecydowałąm na kokos- pianka - kokos taki twardawy jest, ale wydaje mi się że jest ok!
Myślałam nad lateksowym ale cena troche wygórowana bo trzeba liczyć około 180 zł lub wiecej.

Do góry