reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

madzik cudeńka jednym słowem:-)

louise z tym oszołomem to różnie, ja mam kilka lat koszulki i są nie do zdarcia, ciuszki Emi też kupowałam i czasem jeszcze kupuje - ekstra są a czasem właśnie taki byle g ......nko:tak:ale statystycznie częściej trafiam coś dobrego niż złego.

reklama
Mi się z bujaczków ten podoba mało miejsca potem można z niego fotelik zrobić, używane widziałam na allegro po jakieś 60 - 80 zł
FISHER PRICE L0539 LEZACZEK BUJAK 18KG WIBRACJE (893303879) - Aukcje internetowe Allegro

potwierdzam, najlepszy fotelik na rynku, gdyż może być stosowany w kilku wariantach i przede wszystkim wagowo do 18kg, a nie jak większość do 9 czy 11. Można też kupić ten fotelik z opcją huśtawki, nazywa się delux, jest sporo droższy, ale bardzo funkconalny FISHER PRICE R2483 HUŚTAWKA LEŻACZEK DELUX 3w1 (905807108) - Aukcje internetowe Allegro

to dorzucę jeszcze swoje 3 grosze :)
Mam już sporo ubranek, poluje na róże uniwersalne, zarówno nowe i używane. Ostatnio kupiłam na allegro nowy komplecik 3x śpioszki+kaftaniki za 12 zł.
Nie dam rady finansowo kupić latem wszystkiego na raz, więc już kupuję po trochu.
Kupiłam już butle Tommee, 260ml za 11zł - nowe - w sklepie kosztują 30zł. Mam też laktator i udało mi się wylicytować sporo pieluszek jednorazowych.
W tym miesiącu chcę kupić łóżeczko, najbardziej podoba nam się Łóżeczko Safari orzech/ecru KLUPŚ Poznań 24H (908601763) - Aukcje internetowe Allegro Można do kompletu dokupić komodę i resztę mebli.
Z łóżeczek braliśmy jeszcze pod uwagę + ŁÓŻECZKO KLUPŚ PAULA SZUFLADA NATURA TANIO + (899401236) - Aukcje internetowe Allegro może być jeszcze z bokami pastelowymi
lub Łóżeczko Tymon z szufladą + mater.G-P-K BOMBIK (897826039) - Aukcje internetowe Allegro

Bardzo podobają mi się też, ale ceny są zabójczehttp://cgi.ebay.de/Leander-Babywiege-Wiege-Set-mit-Stativ-Schleier-Haken_W0QQitemZ160386133218QQcmdZViewItemQQptZDE_Haus_Garten_Baby_Kind_Kinderm%C3%B6bel_Babywiegen?hash=item2557c22ce2 W tej kołysce się zakochałam, jak ją tylko zobaczyłam, no ale ze względu na cenę, mogę pomarzyć tylko :(
ORIGINAL STOKKE SLEEPI BABY BETT KINDER BETT WALNUSS!!! bei eBay.de: Betten (endet 12.02.10 21:09:27 MEZ) u nas to łóżeczko 3 tys kosztuje :/

o wózku nie będę pisać, bo to jakaś porażka jest, ale moje perypetie z tym tematem zawarte są w odpowiednim wątku

Foteliki mamy 3 typy. Chcę kupić używany fotelik, ale porządny,a nie nowy, a tandetny...
GRACO FOTELIK LOGICO S +BAZA +4xGRATIS SklepWwa (911873807) - Aukcje internetowe Allegro
BeSafe iZi SLEEP Jakość i BEZPIECZEŃSTWO (909026329) - Aukcje internetowe Allegro
Bebe Confort fotelik + baza stan bardzo dobry (896801322) - Aukcje internetowe Allegro

a pościel taką w paseczki MAMO-TATO 6-CZ POŚCIEL 135x100 APLIKACJA SERCA (887190344) - Aukcje internetowe Allegro mnie najbardziej podoba się ta w ciemnopomarańczowe pasy :)

uf, się napisałam :-)

Dziewczyny ja zwariowałam. :errr:
Wczoraj poszłam sobie na długi spacer z psem i tak sobie łaziłąm i znalazłam lumpka. Wchodze i wisi troche dziecięcych rzeczy na wieszakach wychaczyłam śliczny śpiworek ale żadnych malutkich nie było więc pytam się czy ma pani śpioszki a ona do mnie że proszę bardzo tu są dwa worki nie rozpakowane i moze sobie pani przebierać. :szok: więc ja nic tylko za buszowanie i jak na złośc najwięcej było ciuszków w odcieniach różu poprostu prześliczne jeśli okaże się że jednak będzie dziewczynka to napewno tam wróce.
No to teraz się chwale tylko nie mówcie że zwariowałąm bo o tym wiem hehe;-)
PICT0002-12.jpg

PICT0005-13.jpg

PICT0007-2.jpg

PICT0010-7.jpg

PICT0012-14.jpg

PICT0017-1.jpg

PICT0015-11.jpg

PICT0022-12.jpg

PICT0024-9.jpg

PICT0026-2.jpg

PICT0029-11.jpg

od tego sa pod-fora by jesli ktos jest zainetresowany -poszukac interesujacych go rzeczy...po to powstaly te podzielenia-odrebne tematy, by nie zasmiecac forum- prosilabym by tego sie trzymac-dziekuje:-)

Ciuszki dziewczeta piekne...ja narazie mam z nowych rzeczy 2 pary butow dla maluszka...jedne zielone, drugie sportowe srebrno zolte nike i wozek...teraz w marcu bede w Polsce, gdzie mamy ciuszki po Klaudii na pewno przekopie i co trzeba przywioze:-)juz bede znala plec(mam nadzieje) wiec jesli chlopiec to bede spzerac, a jesli dziewczynka ...to troche tego bedziepo Klaudii:-D

reklama
My też tą w paseczki kupujemy, najprawdopodobniej tą wściekle ponarańczową, chociaż M też ta z brązem się podoba.
Zastanawiam się, czy model z serduszkami na ochraniaczu, czy bez :)

Do góry