reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ja myślałam o takim przewijaku składanym do powieszenia na ściane w IKEI coś takiego widzialam. Zajmuje mało miejsca bo składa się na ściane i odstaje praktyycznie tylko z 10 cm, ma kieszoki na niezbędne przybory.

vanilka no ten przewijak to fajny bo on ewidentnie do pokuju spasuje i tak jak mowisz potem jest na polke z zabawkami :tak::tak::tak: tyle ze ja chwilowo i tak nie mam gdzie postawic czegos takiego :-(
wiec chyba ten skladany z ikei by mnie urzadzal. ale najprawdopodobniej to kupie osobno i dokleje tak jak mowila emih do takiej malej szafki, ktora juz mam w domu-zeby miejsca nie zajmowac czyms nowym i kasy nie wydawac przy okazji
ehhhh szkoda ze nie ma wikszego mieszkania ale co robic-ciesze sie tym co mamy-niektorzy maja gorzej. moi znajomi cisna sie w wynajmowanej kawalerce w 3 osoby i teraz male dziecko sie urodzilo...

ten przewijak co Vanilka pokazała jest ładny, ale te plastikowe z taką tandetą mi się kojarzą :-D:-D ja sobie upatrzyłam już w ikei meble, najprostsze, najtańsze, szaleć nie będę, bo nie ma potrzeby. Ale pewno jeszcze mi się ze 100 razy zmieni wizja :happy2:

ja chyba jednak najtanszy kupie. jak widze jak moja siora w 2 miesice po urodzeniu mojego chrzesniaka juz go nie przewijala na przewijaku wcale to tak mysle. ona mialam mate taka nieprzemakalna i dziecko normalnie na lozku przewijala-nie bala sie ze jej gdzies fiknie na bok. i do niedawna caly czas jeszcze na lozku przewijala i mowi ze calkiem wygodnie :tak::tak::tak:

Jedno szczęście ze szafy nie potrzebuje w pokoju który przeznaczamy dla maleństwa jest wielka szafa komandora już ją częściowo oprózniłam i będzie sobie czekać na zapełnienie chce tylko jakieś półeczki na których postawie koszyczki mam jakąś korbę na takie śliczne koszyczki z pierdołkami i jakąś komode. Łóżeczko już wybraliśmy
ŁÓŻKO RADEK II TEAK/SZUFLA +MATER+ PRZEŚ (893111176) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko mamy jeden wielki a nawet bardzo wielki problem bo w tym pokoju narazie stoi 6 regałów od podłogi do sufitu zapenionym książkami. Musimy je spakowac w kartony i wywieść do teściów ale oni o tym jeszcze nie wiedzą hehe mamy do spakowania jakieś 2000 książek

Tylko mamy jeden wielki a nawet bardzo wielki problem bo w tym pokoju narazie stoi 6 regałów od podłogi do sufitu zapenionym książkami. Musimy je spakowac w kartony i wywieść do teściów ale oni o tym jeszcze nie wiedzą hehe mamy do spakowania jakieś 2000 książek

:-D:-D:-D:-D:-D dowiedzą się w swoim czasie. Póki co nie ma sobie czym głowy zaprzątać:-D:-D:-D

ja chyba jednak najtanszy kupie. jak widze jak moja siora w 2 miesice po urodzeniu mojego chrzesniaka juz go nie przewijala na przewijaku wcale to tak mysle. ona mialam mate taka nieprzemakalna i dziecko normalnie na lozku przewijala-nie bala sie ze jej gdzies fiknie na bok. i do niedawna caly czas jeszcze na lozku przewijala i mowi ze calkiem wygodnie :tak::tak::tak:
Kochana gdybym nie mieszkala w UK to napewno bym nie kupila tego przewijaka bo wiem ,ze ceny kosmiczne :baffled:Tutaj naprawde mozna dla dziecka wszystko co trzeba od ciuszkow do jakis wlasnie przewijakow ,wanienek ...kupic za marne grosze ...sa tez jakie wypasione firmowki ale ja tam nie potrzebuje takich :happy2:Panietam jak w Gabrysiem bedac w ciazy zaczelam kupowanie wszystkiego co potrzeba to szok cenowy ..i tez jakos myslalam co by tanszym kosztem kupic .Wiec nie mysl ,ze ja jakas kasiasta czy co ...poprostu tutaj akcesoria dla dzieci sa tanie .A mieszkanie masz racje ..ciesz sie ,ze je masz :happy2:Ja znowu dam Ci przyklad :zawstydzona/y:w PL kisila bym sie tez w 2 pokojach bo mamy takie mieszkanie ,a ze tutaj moge cos wynajac i praktycznie ceny domkow malo roznia sie od ceny mieszkan ..wiec wole troszke dorzucic i miec ten domek z ogrodem...ale minus jest taki ,ze te domki zazwyczaj maja pojedyncze szyby i zima trzeba niezle ogrzac ,zeby cieplo bylo .A co z tym sie wiaze mega rachunki ...
znowu sie rozpisalam ale chcialam Cie pocieszyc :happy2:

reklama
Do góry