reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

tez mi sie podobają te wózki z łodeczkową gondolą.

ja chyba bede gondole brała od kolezanki z xlandera, podoba mi sie i kolor i wiem po kim( uwielbiam ich syneczka:))

reklama
a mam jeszcze pytania:-). Nasze dzieciaczki urodzą się w kwietniu:

- po jakim czasie od urodzenia się malenstwa zaczyna wychodzic sie na specery??
- bedzie kupować pierwsze body z dł rekawkami tylko czy z krótkimi tez??

wiem głupie pytania ale dla mnie to jak lot na ksieżyc;)

Sweetka ja mam 15 na dlugi i 3 na krotki zeby na to na np.nalozyc kaftanik jak chlodniej czy jakas bluzeczke. A spacer jak bd cieplo to i po paru dniach pewnie to wszystko ci polozna powie zaleznie od. Sytuacji.

sweetka ja mam kupione zarówno body na długi jak i na krótki rękaw bo jednak w kwietniu ciężko przewidzieć pogodę.
Co do spacerów to moja teściowa mnie wczoraj zadziwiła swoją opinią, że na spacery to ja i tak będę wychodzić dopiero w czerwcu :szok: Wiadomo wszystko zależy od pogody i zdrowia dzieciaczka ale ja już po tygodniu mam zamiar go "wietrzyć" przez kilka dni i max po 2 tygodniach to już na pewno wyjdę na spacer, no chyba że śnieg nas zaskoczy :-D Nie wiem skąd jej się wziął taki pomysł :tak:

Co za pomysł heh i co będziesz 2 msc z dzieckiem w domu siedzieć? hehe
Mój Damian tak się właśnie urodził, ze szpitala wyszedł 19 marca i ja go w domku ubierałam albo body dł rękaw+ półśpiochy albo krótkie body+ pajac i kocykiem przykryty a na spacerki coś na to jeszcze potem już szybko maj przyszedł i było bardzo gorąco

Mi się nie raz wydaje że u nich w rodzinie długo dzieci nie było i to dlatego takie pomysły :-) Pogadać to sobie może, a ja chętnie pokiwam głową :-)

Ale pomysł. Do czerwca w domu Hehe
Ja kupiłam i dl i krótki- Mija z października i ubieram w domu jak Renia. Nieraz założyłam body z dl i kaftanik lub pajac wiec 2 dl rękawy ale wtedy ogrzewanie przykrecalam bo było jej gorąco. Moja ulubiona opcja to body krótki rękaw i pajacyk.

Juuupi zamówiłam wózek!:)w środę dostarcza :)a i zamówiłam fajna torbę do wózka ..kurcze teraz to dopiero czuje ze dzidzia niebawem bedzie z nami :)pościel tez już mam....w zasadzie teraz akcesoria i kosmetyki musze kupić...

A ja nienawidze pajacy :DDD niekypilam ani jednego po domu tylko dwa pod kombinezonik jak chlodniej polarkowe. A nie lubie bo w nocy mi sie wszystkie zatrzaski w oczach pierdziela podczas przewijania :DDD dlatego ja na poczatek dla maleko kupilam 15 body na dlugi, 8 polspiochow ,4 pary rajstopek, 3 body na krotki plus 3 kaftaniki no i piec par skarpetek :) a do tego dwavpolarowe pajace na suwak ,jeden dres, jedne spodnie dresowe bo niemoglam sie oprzec i kombinezon jednoczesciowy na dwor polarowy z podszewka taki wiosenno- jesienny ;) i uwazam ze taka ilosc mi starczy. Wszystko to na 62 a pozniej zaleznie od tego jak synek bedzie rosl i od tego jaka bedzie pogoda bede dokupowac a i wiadomo ze goscie zawsze cos przywloka ;)

Marzenka no to super z tym wuzkiem ile bedziesz czekac na niego ?bo chcem real foto :)

reklama
Do góry