reklama
ja mam octenisept, zamówilam juz kilka tygodni temu, a teraz okazuje się, ze nawet nie wiem czy go wykorzystam bo dowiedziałam się, że tu w uk położne polecają tylko lekko obmywac kikut wodą, niczym nie traktować no zobaczę, może jak będzie się babrac to wtedy psikne.
Milka nie musisz do konca sie sluvhac poloznych widzisz u nas zalecaja inaczej a dziecko to dziecko hehe / kiedys to nawet nie wolno bylo moczyc teraz mi polozna mowila ze kapac normalnje tylko dobrze osuszyc i pilnowac zeby suchoo tam bylo i osceniseptem bodajze 2 rady dziennie a tak to przy kazdej zmianie poeluchy wycierac porzadnie najlepiej patyczkami do uszu i zbierac ta maz ktora sie osadza no i ja tak tez robie .
Nie przejmuj sie jak urodzilam luske to bylam taka zielona ze hej bo nawet nie pomyslalabym ze jest cos jak forum a to bardzo pomocne i przez tesciowa popelnilabym mnostwo bledow dobrze ze wspaniala polozna mnie nauczulyla wiele
bluelovi to dobrze, że tą położną miałaś przy sobie!
nieładnie powiem ale ogromnie się cieszę, ze moja teściowa jest daleko ona jest pielęgniarka, na dodatek tą z tych wiecznie panikujacych, szprycujacych dzieci antybiotykami, przegrzewajacych i wiedzących lepiej... ona juz ubolewa, ze nie kontroluje mojej ciąży, a jak mały się urodzi to juz wogóle byłby hardcore gdyby tu byla.. :/
nieładnie powiem ale ogromnie się cieszę, ze moja teściowa jest daleko ona jest pielęgniarka, na dodatek tą z tych wiecznie panikujacych, szprycujacych dzieci antybiotykami, przegrzewajacych i wiedzących lepiej... ona juz ubolewa, ze nie kontroluje mojej ciąży, a jak mały się urodzi to juz wogóle byłby hardcore gdyby tu byla.. :/
Oj tak jak bylam mala to mieszkalismy u babci na starym mieszkaniu ,babcia tyle dokladala do pieca wegla ze bylo kolo trzydziestu paru stopni i trzymala mnie w puchowym becie pod puchowa koldra :00 eh podejrzewam a nawet wiem ze chciala dobrze ale to jest prawda ze tesciowe ,babcie swiruja bo dla nich to jak my zajmujemy sie dziecmi jest czarna magia bo kiefys to bylo wsxystko inaczej ciesz sie tym spokojem i wykorzystaj go po porodzie tylko ty ,maz i malutki i najszybciej dojdziesz do siebie
reklama
Milka w szpitalach właśnie polacają niewiadomo czemu oscenisept i przez niego podobno najbardziej się babrze kikut ponieważ on nie ma właściwości osuszających, tak mówiła położna. Powiedziała też że nie rozumie z innymi położnymi czemu polecają go w szpitalach, podejrzewają że chodzi o marketing. Możesz stosować go do innych rzeczy ale nie do kikuta bo będziesz miała przez niego same problemy, tak jak inne mamy które trafiały z tym do mojej położnej i innych jej koleżanek.
Nam też położna mówiła że nic się nie stanie jak zmoczy się podczas kąpieli kikuta, trzeba natomiast osuszyć go po kąpieli.
Nam też położna mówiła że nic się nie stanie jak zmoczy się podczas kąpieli kikuta, trzeba natomiast osuszyć go po kąpieli.