reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Lusinda, ja już chyba wiem, dlaczego Twój ukochany tak łatwo zgadza się z Tobą :D
Według paseczka, jeszcze ponad rok do Waszego ślubu. Ja nie mam paseczka, ale z moim mężem jestem w związku małżeńskim (jak to zabrzmiało) od 6 lat, a razem jesteśmy od 13 lat. Kitki, która też ma potyczki z mężem, według paseczka jest ze swoim ukochanym 16 lat. :D :D :D

Może coś jest w tym stażem no ale on nie lubi po prostu robić zakupów więc woli zostawić pieniądze i mieć święty spokój jak sama sobie pojadę i kupię to co potrzebuje. A poza tym wie że ja zanim wydam jakieś pieniądze to 3 razy sprawdzę czy gdzieś taniej nie dostanę i wtedy częściej dostaje opieprz że kilka razy jadę za tym samym i nigdy nic nie kupię :) Ale że wcale się nie zna na dzieciach i chyba nigdy nie miał noworodka na rękach to nawet zbytnio się nie wychyla :D

reklama
Dziewczyny, teraz ja wytargalam z szafy wszystko ciuszki i dokonałam podliczen. Juz widze ze niektóre rzeczy trochę bez sensu kupiłam :) wydawało mi się ze mam tego sporo ale jak rozdzielilam rozmiarami to jednak mało :
56
Śpiochy 2, kaftaniki 2, body długi rękaw 2, spodenki 2, body krótki rękaw 1 (bo nigdzie nie ma zapinanych kopertowo :/), pajace 4, kombinezon na wyjście

62
Pajace 2, śpiochy 1, body długi rękaw 6, body krótki rękaw 2, kaftaniki 4, spodenki 3, bluza dresowa

I kilka ciuszków w rozmiarze 68...

Idę buszowac w sobotę! Nie wiem jakim cudem mam tak mało pajacow a tyle kaftaników. .

Kitki mowie dzis do męża, ze od poniedzialku szlaban sie konczy to tylko głowę sie stuknal :D

Kusi mnie zeby cos jeszcze zamówić, taka piekna kolekcja nowa w H&M...

Martita - wariacie;) ja tez czekam do przyszlego tyg. Teraz na week nadia idzie znow na ur w sobote i niedziele a ze to dzieci znajomych to prawie 200 na prezenty poszlo:( wiec do konca weekendu siedze cicho i nic nie mowie. Tym bardziej ze jutro na wizyte znow 200 i pewnie ze 100 w aptece zostawie bo musze zastrzyki i nadii antybiotyk i jakis probiotyk. Wiec przez weekrnd nie draznie lwa a przypomne sie w poniedzialek;)

Fenika - moim zdaniem masz za malo bodow zwlaszcza z krotkim rekawem i pajacy wlasnie. Pod pajaca moze byc body z kr rekawem a poza tym w maju pewnie cieplo bedzie wiec bardziej bym inwestowala w kr rekaw niz dlugi a jak bedzie chlodniej to zawsze cos na to zarzucisz

Martita - wariacie;) ja tez czekam do przyszlego tyg. Teraz na week nadia idzie znow na ur w sobote i niedziele a ze to dzieci znajomych to prawie 200 na prezenty poszlo:( wiec do konca weekendu siedze cicho

Fenika - moim zdaniem masz za malo bodow zwlaszcza z krotkim rekawem i pajacy wlasnie. Pod pajaca moze byc body z kr rekawem a poza tym w maju pewnie cieplo bedzie wiec bardziej bym inwestowala w kr rekaw niz dlugi a jak bedzie chlodniej to zawsze cos na to zarzucisz

Staram się gdzieś znaleźć z krótkim z kopertowym zapięciem bo na bank będę się bała przez głowę przekladac. Ale nigdzie nie ma :( widzialyscie może gdzieś?

reklama
ja już zakupiłam podkłady poporodowe, pieluchy newborn, linomag, sól fizjologiczna, gaziki, pieluszki tertrowe i flanelowe( narazie mam po 3 szt) - chyba troche mało co?

dostałam od rodziny troche nowych bodów, pajacyków i kaftaników( jeszcze mają dojść od kolezanki z anglii, czapeczki, skarpetki i inne ubranka) - bede musiała dac mezowi je poprac i ewentulanie dokupić kilka sztuk.

Wózek mam upatrzony, materacyk tez( łóżeczko dostane)

muszę dokupić termometr bezdotykowy, może nianie, wanienke,

Stwierdziłam ze lecimi juz 30 tc i nie ma co zwlekać ... zwłaszcza ze jednak mogę urodzić szybciej.

Do góry