reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

reklama
wózek x lander x move 2w1 chyba, bo mamy fotelik dostać. Przychylamy sie do koloru beige. Jest dość neutralny, poza tym nie ma jakiegoś szału w wyborze kolorów, więcej typowych dla chłopców;)

wytłumaczcie jeszcze ciemniaczkowi( czyt. mnie;)) do czego te pieluchy mają mi służyć?? do czego tetrowe i do czego flanelowe?

Sweetka - moim zdaniem min 20 terrowych pieluch. Flanelowe starcza 3 na upartego.
Tetrowe uzywasz praktycznie do wszystkiego, chocby podkladasz sobie na ramie biorac dziecko do odbicia zeby cie za przeproszeniem nie ohaftowalo;) podkladalam na przrwijak zeby nie na golym, zapewniam cie ze dziennie bedziesz brudzic kilka takich pieluch. Ja kupuje 20 zeby nie prac co 2 dzien. Poza tym kladlam do lozeczka. Corka sie tulila do pieluszki i bodajze do 4-5lat zasypiala z pielucha tetrowa. Nie z plyszakiem tylko w raczce mials rozek pieluchy i mietosila paluszkami i zasypiala:)
Flsnelowe to taki kolorowe w obrazki bardziej na wyjscie czy do wozka ale moja cora ich nie lubila, zwykle niale tetrowki to bylo cos:D

Mojemu mezowi kolor beige sie b podobal i chcial ten ale balam sie ze taki jasny i ostatecznie wzielismy inny ale kolorek ladny

ja dostałam od tesciowej takie kolorowe te tetrowe, ale mogą byc białe? i te co dostałam od tesciowej sa jakieś takie cienkie i mało przyjemne w dotyku, nierówne jakby tkane. Ja nie wychodze z domu wiec nie moge pochodzic i poogladac jak wygladaja zwykle pieluchy. Bede pewnie zamawiała przez allegro, mam na cos zwócic uwage albo możecie dziewczyny polecic jakiegoś sprzedawce?

kitki - wysłałam Ci wiadomość prywatną, piszę tu bo mam wrażenie,że nie dochodzą

Fenika uwielbiam kopertowe zapięcie na początek ..mam kaftaniki kopertowe z nakładkami na piąstki ...wygodne do spania dla maluszka i przewijania w nocy :)

Sweetka - bo ja z komorki pisze zazwyczaj a tam nie wyswieylaja sie info ze jest wiadomosc. Dopiero jak na kompa wejde to widze. A wchodze srwdnio raz w tyg wiec jak cos to pisz. Sprawdze wieczorem jak mi maz kompa zwolni:)

Pieluchy tetrowe sa takie miekkie wlasnie roznej grubosci. Moga byc cienkie jakby tkane. Skoro masz kolorowe to moga byc. Ja biale kupuje bo mozna je wyprac w 90 stopniach a jak dzieciak zacznie jesc zupki i papki i pluc to niejedna pieluche wyrzucic bo zaplamiona i nie schodzi;)

Sweetka a jaki materac masz upatrzony? Dzisiaj właśnie pół dnia czytałam na temat materacykow i głowa mnie rozbolala od tych wiadomości.

Alexia - no ja w związku z tym, że łóżeczko dostaniemy, to kupimy lepszy materacyk tj, lateksowy, koszt koło 200-240 zł. Ale przyznam też, że miałam niezłą rozterke co zrobić. Mąż zdecydował w sumie.
o tych gryczanych sie tu naczytałam tyle, że zrezygnowałam ;)

reklama
Do góry