reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Kitki - oba fajne i mikrus venezja i adamex - ciekawam tylko jakie ona mają kółka, dmuchane czy piankowe?
dla mnie bez fotelika bo mamy już "pożyczony"

reklama
Dzis babeczka w hurtowni mi mowila ze tw wszystkie polskie wozki sa tak naprawde robione w czestochowie i troche na jedno kopyto ze maja wielkie gondole. I to jest fajnd jsk ktos rodzi lipiec sierpien i musi zime przetrzymac w gondoli to fajna taka duza i szeroka. Nam tak naprawde to niepotrzebne bo po 4-5 miesiacach i tak przesiadziemy sie na spacerowki. Nie ma szans bysmy zime upchnely nasze dzieci jeszcze w gondoli. Wada jest to ze tych wozkow w wersji spacerowej nie da rady zlozyc bez wymontowania siedziska. Trzeba je wymontowac i dopiero. Podobno teraz 90% wozkow tak ma :( zalezy na czym ci zalezy. Mi zalezalo by byl w miare lekki by sie latwo skladal i zeby sie spokojnie miescil do bagaznika i nie zajmowal calego bo przy wyjezdzie 4os rodziny kazde miejsce wazne. Ale z tym bagaznikiem to zeby sie miescil caly na luzie fo auta a nie po rozmontowaniu kol itd bo to bez sensu. Nie chcialoby mi sie za kazdym razem jak pakuje wizek do auta go rozmontowywac chyba kur....cy bym dostala

No właśnie problem w tym że nie widziałam tego wózka na żywo. Macie rację, poszperam jeszcze w internecie i poczytam opinie.
Dzięki dziewczyny :-)
Do kupna mam jeszcze czas bo mamy małe mieszkanie i nie będzie gdzie trzymać. Pewnie kupimy dopiero za 1,5 - 2 miesiące.

Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem takiego wózka:
http://allegro.pl/mikrus-wozek-3w1-stars-ii-mega-zestaw-i5716130763.html

Co Wy na to? Doradźcie, bo naprawdę się znacie.

A jeśli chodzi o kolory, to waham się pomiędzy dwoma kolorami (dla chłopczyka):
- 03 (grafit + tkanina lawa)
- 04 (grafit + szary tkanina lawa).

Beata tego wózka nie znam, ale jest bardzo podobny do wybranego przez nas, czyli Camarelo Carera :) Twój cenowo wychodzi troszkę taniej, Carerę 2w1 za ok 1300-1400 można kupić, opinie ma bardzo dobre :)
ca-13a-d.jpg

Sweetka - mikrus i adamex kola pompowane maja. I to sa naprawde wysokie stelarze na duzych kolach. Zwlaszcza ten riko nano. W necie zgrabnie wyglada a na zywo jest potezny. Jakbym miala domek i miala gdzie to trzymac to moze ale tak to pol przedpokoju mi zajmie ;) choc maz sie dalej upiera ze jest fajny.

martita - foteliki w riko adamexie czy mikrusie nie maja testow a juz na pewno gwiazdek. Pisza tylko ze sa zgodne z normami i tyle. Co to oznacza to nie wiem. Ale chyba ktos to na jakiejs podstawie dopuszcza do uzytku jako forelik. Tez nad tym myslalam

Kitki 4 miesiące i do spacerówki? To chyba trochę szybko. Moze i zimy nie przejeżdża w gondoli dlatego patrzyłabym bardziej na spacerowkę aby duża i rozkładana była.

Kitki ja nie wlozylabym dziecka do fotelika, który nie bral udziału w testach zderzeniowych. Dlatego nie przyjmuje czegos takiego, ze fotelik jest zgodny z normami, bo tak naprawde tak jak piszesz, nie wiadomo jakie to normy.

Moja corka jezdzila niecale 4 mce w gondoli. Pozniej darla sie jak opetana i musialam ja na rekach nosic. Nie wiem czy jej bylo goraco czy co ale po przelozeniu do spacerowki byl spokoj. Takze ja sie nie nastawiam na to ze w gondoli syn pojezdzi dlugo. Zreszta zobaczymy moze mu bedzie pasowac. Teraz te gondole maja regulowane oparcie moze jak ciut sie podniesie to bedzie dobrze. Pozyjemy zobaczymy

reklama
Do góry