reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Anitas2 bardzo ładny ten spiworek. Na pewno przyda Ci sie do chrztu, jak i na spacerki. I wydaje sie bardzo milutki w dotyku.

Dziewczyny mam pytanko, pewnie powtorzone po raz ktorys. Czy ktoras kupowała fotelik Maxi Cosi Citi. I czym on sie rozni od Maxi Cosi Cabrio Fix? Bo zdecydowani jestesmy na ten pierwszy, i nie wiem czy nie odwalimy babola.

Z tego co się orientuję to chyba bezpieczeństwem: Citi ma 3 gwiazdki w testach ADAC a CabrioFix 5. Też mieliśmy kupić Citi, ale trafiłam w dobrej cenie CabrioFixa. Nie wiem jeszcze czy przypadkiem nie chodzi tu też o możliwość montażu na bazie Isofix, ale może któraś dziewczyna będzie lepiej poinformowana i wszystko wyjaśni :-)

reklama
Anitas2 bardzo ładny ten spiworek. Na pewno przyda Ci sie do chrztu, jak i na spacerki. I wydaje sie bardzo milutki w dotyku.

Dziewczyny mam pytanko, pewnie powtorzone po raz ktorys. Czy ktoras kupowała fotelik Maxi Cosi Citi. I czym on sie rozni od Maxi Cosi Cabrio Fix? Bo zdecydowani jestesmy na ten pierwszy, i nie wiem czy nie odwalimy babola.
Pojęcia nie mam, zamówiłam cabrio

ja tez mialam kupowac Maxi Cosi Citi ale w koncu zdecydowalalm sie na Cabrio bo ma lepsze osiagi w testach bezpieczenstwa a to jest dla mnie najwazniejsze. a rozni sie chyba nie wiele ma ten system boczny sps no i jest ciezszy:)

Kasik - przeszukałam net dla Ciebie :-)

Różnice:

1. Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix są lepsze niż City (tak jak pisałam, 3 do 5).
2. Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów.
3. Cabrio Fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma.
4. Cena ;-)

Kasik - przeszukałam net dla Ciebie :-)

Różnice:

1. Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix są lepsze niż City (tak jak pisałam, 3 do 5).
2. Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów.
3. Cabrio Fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma.
4. Cena ;-)

Dzieki Marta, kochana jestes.
Ja tez cos szukałam w necie, ale zapytałam Was, bo tam tyle tego, ze nie wiadomo co czytac.
Musze poszukac na allegro jakiejs oferty na ten Cabrio Fix

A wiec z tego co ja wiem - rozmawialam z facetem prowadzacym hurtownie dziecinna , zreszta bardzo wtahemniczonym w szczegoly tego co sprzedaje i powiedzial , ze Citi i Cabrio Fix rozni sie tylko cena - cala reszta to sprawa marketingu i ceny - irma stawia na promocje Cabrio Fix i wymysla dodatki , upieksza kolorystyke - a cala machina dzialania fotelika jest taka sama w Cabrio jak i w Citi - a Citi ma tylko 4 kolory i nie ma moze bajerow jakis , a bezpieczenstwo jest takie same w jednym jak i w drugim. I kupilismy Citi .

Z tego co się orientuję to chyba bezpieczeństwem: Citi ma 3 gwiazdki w testach ADAC a CabrioFix 5. Też mieliśmy kupić Citi, ale trafiłam w dobrej cenie CabrioFixa. Nie wiem jeszcze czy przypadkiem nie chodzi tu też o możliwość montażu na bazie Isofix, ale może któraś dziewczyna będzie lepiej poinformowana i wszystko wyjaśni :-)

Widze ,ze Maxi Cosi goruje u nas :) Ja od poczatku nastawialam sie na maxi cosi i w koncu po opiniach znajomych i informacji w internecie oraz od sprzedawcow zakupilismy Maxi Cosi Pebble :)

A wiec z tego co ja wiem - rozmawialam z facetem prowadzacym hurtownie dziecinna , zreszta bardzo wtahemniczonym w szczegoly tego co sprzedaje i powiedzial , ze Citi i Cabrio Fix rozni sie tylko cena - cala reszta to sprawa marketingu i ceny - irma stawia na promocje Cabrio Fix i wymysla dodatki , upieksza kolorystyke - a cala machina dzialania fotelika jest taka sama w Cabrio jak i w Citi - a Citi ma tylko 4 kolory i nie ma moze bajerow jakis , a bezpieczenstwo jest takie same w jednym jak i w drugim. I kupilismy Citi .

Jak ja pytałam w sklepie to powiedzieli mi tak jak pisała Aśka i Marta, że Cabrio Fix jest z Isofixem a City nie ma tej możliwości.

Śpiworek dziś przyszedł, jest śliczny i milutki:-)

reklama
Do góry