reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Dziewczynki, a ja ponawiam pytanie calineczki27 o tą pościel (135x100 czy 90x120). Prosiłabym aby więcej doświadczonych mam się wypowiedziało :) Z góry bardzo dziękuję!

A co do zakupów to my mamy wybrany już wózek i fotelik. Wózek to Jedo4ds - jestem zachwycona - ma wszystko co potrzeba, a fotelik to Maxi Cosi Citi.

Kupiłam też już bawełniane body i pajacyki, 1 ręczniczek - rozkręcam się powoli - w miarę możliwości finansowych ;D

reklama
Co do kolderki to powiem wam że to zależy.. Przedewszystkim od tego czy bedziecie jej jeszcze używać pózniej jak mały będzie większy, wtedy ten większy rozmiar sprawdzi się lepiej. Łóżeczko zamienicie na jakiś tapczanik czy tez inne łóżko i kołderkę będzie można jeszcze poużywać. Ja przy Hubercie kupiłam właśnie tą większą, jednakże po zamianie łóżeczka na łóżko mały chciał mieć pościel ze Supermenem i innymi bohaterami bajek, a te są przeważnie w rozm. 160/200 a więc dużo większe i tak zrezygnowaliśmy z małej kołdry.

Jeśli chcecie ją mieć tylko do łóżeczka to w zupełności wystarczy ta mała czyli 135/100, nie trzeba jej tyle podwijać i wydaje mi się że w zupełności wystarczy. Pewnie jak zwykle co mama to inne zdanie, ja wam napisałam swoje ;)))

Podzielam zdanie Mychy co do pościeli- wszystko jedno w zależności np. która poszewka wam się podoba, spokojnie możecie wybrać tą mniejszą no chyba, że zamierzacie potem wykorzystać tą większą przy sofce jakiejś dla malucha ale jak znam życie to i tak będziecie uzywały zwykłego rozmiaru pościeli. Młoda teraz śpi z nami a jak przeniesie się na własne łóżko to też wymienie pościel na zwykłą dużą. Dobrze, że mi się ta mała nie zmarnuje i druga małolata sobie chociaż parę miesięcy pod nią pośpi( ja miałam 130/100 i poszewki z glucka-niezły wydatek:dry:)

Ja osobiście miałam tą mniejszą pościel dopasowana elegancko do kołderki i podusi.
Po 2 latach starszy synek przeniósł się do swojego pokoju na kanapę 2 osobową i miał dużą pościel no i miejsca do spania sporo jak na 2latka :)
Drugi synek także 2 lata spał w łóżeczku a potem zdecydowałam się wstawić do dziecinnego pokoju łóżko piętrowe takiego typu Łóżko łóżka piętrowe - Marcin PROMOCJA (997637643) - Aukcje internetowe Allegro na zwykłe łózko piętrowe nie zdecydowałam się gdyż starszy wówczas 4 letni synek mógłby spaść z góry bo to wiercidupka.
Starszy spi na tej wyższej części łóżka młodszy na tej niższej chowanej a i tak nie raz starszy spadnie na młodszego bo łóżka są obok siebie.
Pokoik chłopaków jest dość mały i nie da się tam wstawić dwie sofki i takie łóżko to jedyne ekonomiczne rozwiązanie.W dzień sporo miejsca do zabawy jak się jedno łóżko pod 2 schowa :)
Tak to wygląda u mnie,łóżka obok siebie.
Jedyny minus plastikowe kółka od mniejszego łóżeczka rysują panele, ale ja obkleiłam kółka filcem i jest ok.
PS. pościel z wszytymi do kołderek podusiami z głowami postaciami z bajek kupiona w Irlandii co sprawiło mega frajdę dzieciom, ja osobiście nie polecam takiej pościeli bo przez tą wszytą podusie pierzyna zsuwa sie w dół poszewki a przy podusi zostaje sama poszewka co mnie osobiście doprowadza do białej gorączki a dzieciom nijak to nie przeszkadza.

Załączniki

• 3ab64bf5f6.jpeg
    3ab64bf5f6.jpeg
    31,4 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wczoraj zamowilam kilka drobiazgów , na szczęscie od jednego sprzedawcy więc wyjdzie jedna przesylka
-okrycia kapielowe z kapturem
-kocyk
-pieluchy flanelowe 5szt
-pieluchy tetrowe
i parę innych
gdyby ktos był zainteresowany podaje sprzedawcę
otek76

Ja tez mialam posciel o wymiarze 100x 135 cm i starczyla do 3 lat synka. Bylam zadowolona. Jedyne co nie polecam to poscieli z mikrofazy ktora jest wewnatrz bardzo sliska i ciagle w nocy uciekaly mi rogi kolderki. Nie wiem czy polska mikrofaza jest taz taka ale ta niemiecka cos okropnego. Polecam zato Biber i Flanele, bardzo miekka i ciepla.

A co do zakupów to my mamy wybrany już wózek i fotelik. Wózek to Jedo4ds - jestem zachwycona - ma wszystko co potrzeba, a fotelik to Maxi Cosi Citi.

Marta, mi kolezanka poradziła ze jak bede kupowała fotelik Maxi Cosi to cabrio, bo citi jest bez wkladki dla noworodków. no chyba ze da rade takową dokupić osobno, nie wiem.;-)

reklama
Która lepsza pościel
Chodzi o kołderkę
135x100 czy 90x120 a może to obojętne
rozmiar łózeczka60x120

Calineczko, ja mam dla mojego malca ten większy rozmiar, ale on od poczatku śpi pod kocykiem. Ja boję się przykryć go kołdrą, że się w nocy gdzieś w niej zagrzebie i udusi.... brr....

Do góry