reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

nie miesliśmy kupować wózka ale... że wyniósł on nas tylko 600zl to sie skusiliśmy... no i nie ma rogów :))) teraz sprzedaje swój stary chicco tak licze ze 350zl dostane wiec wyjdzie ze dołożyliśmy tylko 250zl a wózeczek naprawde jest w świetnym stanie....
jak sie nie ma za duzo kasy to trzeba kombinować :)

reklama
Cześć! Jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie. Od kiedy zaczynacie robić zakupy?? Ja już nie mogę się powstrzymać, ale trochę się boję żeby nie zapeszać jak to się mówi, termin mam na 18 września...W sumie wózek już sobie upatrzyłam. Jak oglądam te wszystkie malutkie ubranka to mam ochotę coś kupić. Chyba po następnej wizycie u lekarza w 4 maja już coś kupię. Przynajmniej kilka ciuszków. Pozdrawiam

Joasiu ja w poprzedniej ciąży pierwszego bodziaka kupiłam jak poznałam pleć:tak::tak::tak:a po pierwszym zakupie to juz sie nie ma takich skrupłów;-);-)

Ja zacznę kupować jak poznam płeć.Jeżeli będzie dziewczynka dostane po szwagierki córuni która w sierpniu skończy roczek sporo ciuszków a jak będzie synek wybiorę od szwagierki tylko te unixeks pajacyki śpioszki kaftaniki itd zielone, beżowe, białe, żółte a poza tym moja siostra mieszkajaca w Irlandii czeka na znak o płci i zacznie tam za grosze kupować to co mi sie przyda a wiadomo tam są ciuszki lepszej jakości niż u nas i wyśle paczką więc raz dwa się tego uzbiera.Napewno tez upoluje kilka okazji w necie czasem np na gumtree trójmiasto, łódź czy warszawa są mamy sprzedające ciuszki za bezcen.Przysyłają na maila fotki ciuszków na sprzedaż wraz z cena np pajacyki 8zł kurteczki kombinezony 15 zł itd i sie wybiera to co nam sie spodoba i po opłaceniu ciuszków oraz przesyłki dostajemy wszystko paczka do domku.Kiedyś z ciekawości poprosiłam od kilku osób maile z fotkami i ciuszki były naprawdę fajne markowe.W ten sposób można czasem i wózek, bujak zabawki czy inne rzeczy upolować.
Poza tym maluszki szybko rosną więc nie będę tak jak poprzednie 2 ciąże kupować tonami bo większość raz ubierzemy maluchowi i już będą za małe.W 1 ciąży miałam manie kupowania moja mama tak samo wiadomo 1 wnuczek w 2 miałam większość rzeczy po synku a i tak sie jeszcze kupowało bo było tanio itd i potem szafa się uginała a malucha można by przebierać 5 razy dziennie tyle miał ciuszków.
Z resztą sporo maluszek dostanie od gości więc raczej skupię się na wyposażeniu łóżeczka i wózku oraz akcesoriach do pielęgnacji, kąpieli jakimś smoczku czy butelce na w razie wyjścia mojego bez dzidzi na dłużej.
Wanienkę, przewijak i bujak też dostanę od szwagierki za grosze to zaoszczędzę a ona będzie mogła dołożyć troszkę kasy i kupić swojej niuni np krzesełko do karmienia.Tak więc na pewno warto w 1 kolejności zrobić rozeznanie po znajomych rodzinie czy nie mają rzeczy ich dzieciom już nie potrzebnych a nam przydatnych.Zawsze to jakaś oszczędność.
Tu przykład ogłoszeń z gumtree trójmiasto ale wy możecie wybrać gumtree bliższe waszemu miejscu zamieszkania wtedy wysyłka będzie tańsza lub odbierzecie wybrane rzeczy osobiście :)
http://trojmiasto.gumtree.pl/f-Sprzedam-wszystko-dla-dziecka-W0QQCatIdZ9016

Ostatnio edytowane przez moderatora:
calineczka ja miałam ten mniejszy rozmiar i było ok :))

ale sie napaliłam na tą pozytywkę :))
[video=youtube;5y_t4c9V80Q]http://www.youtube.com/watch?v=5y_t4c9V80Q&feature=related[/video]

reklama
Do góry