reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

monia o tym misiu to wyczytałam na sierpniówkach albo lipcówkach i dziewczyny chwaliły wiec tez nad nim się zastanawiam, tymbardziej że na allegro sporo osób kupuje wiec pewnie jakoś maluszki uspokaja i się sprawdza
STERNTALER owieczka STELLA Z BIJĄCYM SERCEM -KUR (1174970016) - Aukcje internetowe Allegro

a tu link do tego sklepu TEXTILMARKET - UBIERAMY CAŁĄ RODZINĘ - Strona Główna nie wiem czy u ciebie akurat jest, ale dla dzieci jest duzo fajnych i niedrogich rzeczy, o ile się nie myle to kiedyś Pysia tez wspominała ze tam pare ciuszków kupiła

reklama
aeb51e15f682998emed.jpg
b9e5a4343ff98de7.jpg

Kupiłam taką karuzelkę, ciężko było mi się zdecydowac, no ale w końcu wybrałam!!
A oto moje łóżeczko ;)
Wszystko jest po braciszku, także mam nadzieję że siostrzyczka się nie obrazi że nie jest różowo ;)))
img1759f.jpg

Ostatnia edycja:
Mycha, śliczne łóżeczko..ja o karuzelce jeszcze nie myślę, jeśli będzie taka potrzeba to wyjdzie w praniu :-)
dziękuję, Dziewczynki.. ciuszki mam poprzykrywane, bo drugi raz już tej roboty bym się nie podjęła.. ;-) zdjęłam folię do zdjęcia... wygrałam aukcję z megapaką i przyszły mi naprawdę cuda.. :-) więc na pół roczku myślę, ze będzie spokój...
nie wiem jak to z tą maskotką z bijącym serduszkiem, a na poważnie myślę o leżaczku-bujaczku z fishera... ale to dopiero po urodzeniu.. :tak:

Ale nakupowalyscie slodkosci , az milo popatrzec. Ja karuzelke tez kupilam te z Fisher Price ale montowac bede dopiero jak maly bedzie mial 3 m-ce. One sa fajne bo mozna ustawic sama muzyke, albo tylko odglosy natury ( tzn cwierkanie ptaszow , szum wody) albo glosy wylaczyc calkowicie i tylko takie latajace swietlane motylki na suficie . Na razie moj 5 latek ma frajde i co wieczor sobie puszcza.
A co do dopajania dziecka to ja od urodzenia dawalam wode w bardzo malych ilosciach. I efekt jest taki , ze moj synus pije tylko wode niegazowana do dzis. Ale to nie jest zle, tylko , zeby od czasu do czasu wypil tez jakis soczek byloby jeszcze lepiej.

Mycha sliczny kacik dla malenstwa. A córca to pewnie bedzie chciała zeby cycus albo butla była pełna, i obojetne jej bedzie czy posciel ma niebieska czy fioletowa.;-) To My sie cieszymy z tego wszystkiego najbardziej i mamy z kupowania wielka frajde:-). A karuzela fajniusia.

Tosia
ale fajnie, ze juz wszystko poukładane. Ja dopiero prac zaczynam.

Marta poszalałas na tych zakupach, wszystko sliczniutkie:tak:

podobała mi sie bardzo jeszcze ta KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (1178210492) - Aukcje internetowe Allegro moja kolezanka ma ja jest bardzo fajna ( te duze liscie tak fajnie otwieraja i zamykaja sie) jej synek od 3 tyg zycie był nia baaardzo zainteresowany, zostało mu to nadal a ma juz 5m :)

mojej siostrze ta włanie karuzela sie podoba, ale sporo kaski kosztuje wiec cały czas sie nad nia zastanawia. Mi tez sie podoba, moze na społke kupimy, ona bedzie miała teraz a ja pozniej.

Jesli chodzi o ciuszki to mało mam ciuszkow w roz. 56, duzo wiecej 62. Zastanawiam sie czy nie dokupic, ale sis mnie powstrzymuje, bo mowi ze te ciuszki to moze 3 tyg. bede zakładała. Wiec jej na razie słucham, a jak mi braknie to wysle ja na zakupy:laugh2:.
I tez nie szaleje z ubrankami bo płci nie znam. Jak bym miała dziewczynke, to mało co bym musiała kupic. A tak to wybieram ciuszki w neutralnych kolorkach, i troszke chłopiecych.

reklama
ale cudenka:))wszystko piekne:)

i jak pracowita TOsia:)

ja czekam na paczke z Polski z posciela , kocykami itp....zamowilam do Mamy, a ona przesyla do mnie...moze jutro?

co do karuzeli, mi sie podoba fisher price z projektorem, ale z misiami:)te liscie za bardzo plastikowe jak dla mnie..ale poczekam i sprawdze co bedzie sie podobalo Filipowi!:)no i cena nowej rzeczywiscie wysoka, tyle samo niemal musze zplacic za karuzele, co za lezaczek..a lezaczek chyba bardziej sie przyda na poczatek?
my w ogole lubimy wszystkow jasnych, spokojnych kolorach i takie rzeczy kupujemy dla dziecka, az sie boje, ze mu bedzie za smutno...ale sprawdze co tam Babcia do paczki dolozyla?bo ona tez jest zdania, ze dziecko powinno miec kolorowo...ja chcialam unikac niebieskiego dla chlopca ( co przy ciuszkach nie do konca mi sie udalo) i trzymac sie bezy i zolci, wiec co zrobila moja Mama?kupila kocyk i rozek w odcieniach zieleni!!!!!!a ja osobiscie zielonego nie lubie, w przeciwienstwie do niej.. a najgorsze, ze tak sie cieszyla jak mi to wszystko pokazywala i taka byla dumna, ze nie mam sumienia jej marudzic..chociaz i tak widziala, ze zachwycona nie jestem...no ale przeciez nie chcialam niebieskiego...och, te Babcie!w sumie jej powiedzialam, zeby sie nie martwila, bo to ze zielone, bedzie nam przypominalo, ze jest od Babci...

Do góry