reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Asiek
mi tez fiolet sie bardzo podobał. Tylko ze ja płci nie znam, i wydaje mi sie ze zółty moze byc dla obu płci.

Marta fajnie, ze juz łózeczko zamowione. Ja zaraz bede ogladała, bo posciel jest, a łózeczka niet:zawstydzona/y:

Kasik, ja mam fioletowy wózek a będzie synuś :-) Z mężem byliśmy zgodni co do koloru i nie wahaliśmy się ani chwili :)

reklama
Kasik pościel cudaśna.
Onionek- super,że mogłaś wymienić a laktator zawsze odsprzedasz.
Tosia-koszula nocna super ja mam tez z tego stylu różową a dekold ta wstawka jest szara :)
Musiałam podpasowac koszule do szlafroków a mam dwa niebieski w krówki z różowymi noskami i żółty w kolorowe kwiaty w tym różowe więc jakby co koszula pasuje do obu bo kupując koszule nie wiedziałam jeszcze który szlafrok wezmę :)

Onionek - obrotna babeczka z Ciebie :D Ja zamówiłam łóżeczko bez szuflady ;-)

dzieki :-)

Onionek - bardzo dobrze zrobiłaś! Skoro i tak nie używałabyś szuflady, to po co miałaby się gdzieś pelętać po domu.

No tez sie ciesze :-) Moj stary juz ja zawiozl i problem z glowy :-)

wiesz wcześniej też chorowałam na to łóżeczko, ale przeszło mi w jeden dzień, nagle, nie wiem czemu?
Ale twoje na pewno cudne, wystraszyłaś mnie tą szufladą, bo ja też zamówiłam z, stoi i czeka ofoliowane, czeka, czeka, na pana stolarza....

Monia - moze u Ciebie bedzie stalo tak, ze spokojnie bedziesz mogla wyciagac ta szuflade i z niej korzystac - ja tez mialam taki plan - no ale okazalo sie, ze za cholere .. lozeczko stoi obok naszego wyrka w sypialni i prawie sie ze soba stykaja wiec ta szuflada to byl nieprzemyslany zakup.

Onionek rzeczywiscie obrotna kobitka z Ciebie. Ale dobrze ze mogłas na cos wymienic, zawsze to lepiej niz niepotrzebna rzecz i niepotrzebnie kasa wydana.

Ciesze sie ze spodobała Wam sie ta posciel. Dobrze, ze maz wybrał, bo ja bym chyba nie kupiła z moim niezdecydowaniem, a tak to juz jest i nie patrze juz na zadna inna na necie.
Asiek
mi tez fiolet sie bardzo podobał. Tylko ze ja płci nie znam, i wydaje mi sie ze zółty moze byc dla obu płci.
Paulka ja w sumie to nie patrzyłam na rozmiar. Po prostu siostra mi podpowiedziała ze posciel z Feretti jest dobra gatunkowo i dlatego kupiłam.

Marta fajnie, ze juz łózeczko zamowione. Ja zaraz bede ogladała, bo posciel jest, a łózeczka niet:zawstydzona/y:

Kasik pościel cudaśna.
Onionek- super,że mogłaś wymienić a laktator zawsze odsprzedasz.
Tosia-koszula nocna super ja mam tez z tego stylu różową a dekold ta wstawka jest szara :)
Musiałam podpasowac koszule do szlafroków a mam dwa niebieski w krówki z różowymi noskami i żółty w kolorowe kwiaty w tym różowe więc jakby co koszula pasuje do obu bo kupując koszule nie wiedziałam jeszcze który szlafrok wezmę :)

dzieki laski :-)

Kasik, ja mam fioletowy wózek a będzie synuś :-) Z mężem byliśmy zgodni co do koloru i nie wahaliśmy się ani chwili :)

Mi tez fioletowe wózeczki sie podobaja, i w ogole fiolet jest teraz na czasie, ale mojemu mezowi nie za bardzo sie podoba. A w sumie to teraz kazdy kolor pasuje dla obu płci, tylko kazdy ma inny gust.
Pochwal sie wózeczkiem, chyba ze juz to zrobiłas, a ja nie pamietam

Mi tez fioletowe wózeczki sie podobaja, i w ogole fiolet jest teraz na czasie, ale mojemu mezowi nie za bardzo sie podoba. A w sumie to teraz kazdy kolor pasuje dla obu płci, tylko kazdy ma inny gust.
Pochwal sie wózeczkiem, chyba ze juz to zrobiłas, a ja nie pamietam

Już się chwaliłam :D

Zdjęcie dla przypomnienia:

4.jpg

Jedo 4ds.

Hej Dziewczyny!
My jestesmy wlasnie przed wyborem fotelika samochodowego - z racji ,ze za duzo jezdzic nie bedziemy , jedynie po miescie naszym , nie chcemy wydac majatku na ten fotelik. Znalazlam foteliki Coneco Pionier plus - macie moze jakies opinie o takowych? albo w ogole mozecie cos polecic , bo w tej kwestii to jestem zielona dokumentnie:-) .Z Gory wielkie dzieki:-)

Kasik, pościel śliczna, wzór ze pszczółkami też!

Co do tych łóżeczek z szufladami - my kupiliśmy z szufladą, chociaż nie ma zbyt wiele miejsca na wyciąganie jej (obok stoi tapczan), ale mieszkając w bloku staramy się wykorzystać każdy element przestrzeni. Do szuflady włożymy zapas pampersów, jakąś pościel itp., żeby nie trzeba było jej za często otwierać. Podoba mi się też Wasz pomysł z pudełkami, my mamy już wszędzie pełno tych pudełek z Castoramy i Ikei :)

Dziewczyny, ja jeszcze nawiążę do koszulek - czy Wy nie kupujecie takich rozpinanych z przodu do karmienia? Bo ja mam właśnie takie - albo mają jeden długi rząd guzików, albo dwa krótsze rzędy guzików po bokach, tak że można je odpiąć i nie trzeba zdejmować tej koszulki do karmienia. Poszukam potem na necie, czy nie ma gdzieś takich, jakie ja mam (z nadrukami oczywiście ;)).

ja tą koszulkę którą załączyłam kupiłam dlatego, zę ma dziurki na wyciągnięcie cyca, czyli jest taka typowa do karmienia i nie trzeba jej zdejmować.. do szptala zabieram jeszcze tą Cornette - bielizna męska, bielizna damska, piżamy, bielizna chłopięca, Scooby Doo, Looney Tunes, Hot Wheels nie kupowałam jej specjalnie tylko dostałam w prezencie od M jak byłam gdzieś w trzecim miesiącu, cyca też da się spokojnie wyciągnąć :-)
ja uwielbiam takie śmieszne koszulki w rodzinnym zostawiłam sobie pomarańczową żyrafkę i jak zdarzyło mi się spać tam to była zawsze na posterunku.. teraz nie śpię w koszulach tylko raczej tak aseksualnie w koszulkach M no ale do szptala coś muszę ubrać...

reklama
Kasik, pościel śliczna, wzór ze pszczółkami też!

Co do tych łóżeczek z szufladami - my kupiliśmy z szufladą, chociaż nie ma zbyt wiele miejsca na wyciąganie jej (obok stoi tapczan), ale mieszkając w bloku staramy się wykorzystać każdy element przestrzeni. Do szuflady włożymy zapas pampersów, jakąś pościel itp., żeby nie trzeba było jej za często otwierać. Podoba mi się też Wasz pomysł z pudełkami, my mamy już wszędzie pełno tych pudełek z Castoramy i Ikei :)

Dziewczyny, ja jeszcze nawiążę do koszulek - czy Wy nie kupujecie takich rozpinanych z przodu do karmienia? Bo ja mam właśnie takie - albo mają jeden długi rząd guzików, albo dwa krótsze rzędy guzików po bokach, tak że można je odpiąć i nie trzeba zdejmować tej koszulki do karmienia. Poszukam potem na necie, czy nie ma gdzieś takich, jakie ja mam (z nadrukami oczywiście ;)).
ja do szpitala mam 2 koszule rozpinane na guziczki w jednym rządku, u mnie są one tylko na tą okoliczność :) bo nie cierpie spać w koszulach
Tosia mi też obecnie najlepiej w mężowych koszulkach

no i my się zdecydowaliśmy na pościel
MAMO-TATO 2-el POŚCIEL 90x120 Z HAFTAMI (1166012018) - Aukcje internetowe Allegro
nam wystarczy 2 częściowa bo do łóżeczka turystycznego

Do góry