reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

ja wczoraj zakupiłam materacyk do łóżeczka, wybrałam kokosowy z łuskaną gryką...w dotyku jest fajny, taki zdrowotny bo czuć pod palcami te grykę...cieszę się, że w razie czego dziecko będzie miało na czym spać.....
a i jeszcze jedno boję się że przesadzam z różowym kolorem a co jeśli usg się pomyliło i bedzie chłopak...ja chcę dziewczynkę!!!!

reklama
Kurcze a ja się dalej zastanawiam nad materacem. Miałam kupić kokos-grykę, ale znajoma fizjoterapeutka powiedziała, że lepszy jest piankowy, tylko z lepszej pianki - bo powinien być elastyczny i dość twardy, ale nie za twardy. I sama nie wiem, nie podjęłam jeszcze decyzji. W następnym tygodniu kupuję materac na 100%, bo później jeszcze zostanie to na głowie starego, a tego bym nie chciała ;-)

Dagna ja mysle ze i materac z wkładem kokosowym jest dobry i z gryczanym jak równiez pianka dobrej gęstości.... nie sądze żeby była jakaś kolosalna róźnica mniędzy nimi... zobaczcie na jakich my spałyśmy jakies 25-30 lat temu.... nie ma co wariowac :)

mi jakaś babka mówiła, że gryka to nasz naturalny wygrzewacz...:eek:i że bardzo dobry materiał. Ale też wydaje mi się że nie ma co wydziwiać. Byle, żeby miękki nie był bardzo.

Korba - super zakupy, no to juz komplecik masz :-) Łożeczko ma sliczny kolor, ostatnio mam bzika na punkcie tego koloru (jak wenge)

mi przyszły dzis pieluszki
(10 tetrowych, 2 flanelowe, 3 pieluchoceratki, podkłady x2, prześcieradło, wanienka i foczka, i jeszcze kilka gadżetów, zamawiałam wszystko u tego sprzedającego
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
i szczerze polecam, przesyłka szybka, ceny niskie a gatunkowo dobre produkty,
jutro upiore pieluszki i mam nadzieje ze po praniu nadal bedzie ok

przymierzam się do zakupu pościeli flanelowej
MAMO-TATO 2-cz POŚCIEL 120x90 SERCA - FLANELA (1161456027) - Aukcje internetowe Allegro
serduszka w paseczkach marchewkowych
może któraś z was ma korzystała z pościeli od tego sprzedającego?
Paulka, ja tez kupowalam u tego sprzedawcy, jestem bardzo zadowolona. Poscieli z flanelki nie mialam. Pewnie bedzie bardzo ciepla.

Do mnie dotarla juz kołyska symplicity, wciaz w pudle, bo ...na przeprowadzke nie bede rozpakowywala, ale juz mnie korci, oj bardzo :-) Nie mam jeszcze tylko pieluch jednorazowych, bo tetrowe juz zakupilam. A kocykow to mam chyba z 5! sama kupilam 2 nowe, moja tesciowa tez 2 , a mama jeden :szok: Nie mam tylko calkiem nowej poscieli, ale za to mam kilka spiworkow i nowych z drugiej ręki, 2 rożki...wiec ta nowa posciel to jeszcze moze poczekac.

Korba wózek kolorek super.Mi też podobają się czarne, ale z kolorkiem zielonym soczysta sałata tak dla ożywienia wózka no i latem cały czarny nie będzie grzał dziecka zbytnio.
Ja mam kilka typów wózka co do wzoru tapicerki ale jeśli chodzi o resztę typu stelaż koła itp to nie wiem na który się zdecyduję może Coneco Toledo :eek:
Łóżeczka zazdroszczę śliczniusie jest.
W ogóle wasze łóżeczka superaśne a nie to moje z odzysku, ale co tam.
A oto 1 zakupy mojej mamy dla niuni.Już zapowiedziała,że potem się kupi większą czapunie w Pepco bo ta w kwiatki mała taka na wyjście ze szpitala więc coś czuję,że moja mama już się z zakupami rozkręca :)
DSC07859.jpgDSC07858.jpg

Dziewczyny super Wasze sprawunki. Ja w sumie mam prawie wszystko z wyjątkiem tego co najważniejsze czyli: wózka i łóżeczka z materacem, ale to planuję zakupić w drugiej połowie sierpnia, najwyżej mąż z chłopcami będą mieć to na głowie a je będę potem marudzić.

reklama
Ja dzisiaj wybrałam sie na drobne zakupy. Kupiłam smoczek z Nuka, pojemniczek na smoczek, grzebyczek i szczoteczke do włosow (ciekawe czy sie przyda), obcinaczke, płyn do płukania jelp, i delikatny zel do mycia ciała i włosow z Nivea (bedzie na potem).
Wiec z kosmetykow i przyborów hiigienicznych mam juz wszystko. Teraz czas na powazniejsze zakupy.

Kupiłam tez spodenki dresowe w Smyku, i komplecik bluzeczke + spodenki w reserved. Ale powiem Wam ze ciezko jest kupowac ubranka jak sie nie zna płci.
Były tez fajne bodziaki, ale juz mam ich sporo, a chyba i tak dzidzius nie bedzie nosił samych bodziaków, chodzi mi o to ze trzeba bedzie na nie zakładac bluzeczke czy pajaca.

A ceny nowych kolekcji sa szokujace:szok:. To ja tansze ciuchy dla siebie kupuje:tak:

Do góry