reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

ja wczoraj zakupiłam materacyk do łóżeczka, wybrałam kokosowy z łuskaną gryką...w dotyku jest fajny, taki zdrowotny bo czuć pod palcami te grykę...cieszę się, że w razie czego dziecko będzie miało na czym spać.....
a i jeszcze jedno boję się że przesadzam z różowym kolorem a co jeśli usg się pomyliło i bedzie chłopak...ja chcę dziewczynkę!!!!

reklama
Kurcze a ja się dalej zastanawiam nad materacem. Miałam kupić kokos-grykę, ale znajoma fizjoterapeutka powiedziała, że lepszy jest piankowy, tylko z lepszej pianki - bo powinien być elastyczny i dość twardy, ale nie za twardy. I sama nie wiem, nie podjęłam jeszcze decyzji. W następnym tygodniu kupuję materac na 100%, bo później jeszcze zostanie to na głowie starego, a tego bym nie chciała ;-)

Dagna ja mysle ze i materac z wkładem kokosowym jest dobry i z gryczanym jak równiez pianka dobrej gęstości.... nie sądze żeby była jakaś kolosalna róźnica mniędzy nimi... zobaczcie na jakich my spałyśmy jakies 25-30 lat temu.... nie ma co wariowac :)

mi jakaś babka mówiła, że gryka to nasz naturalny wygrzewacz...:eek:i że bardzo dobry materiał. Ale też wydaje mi się że nie ma co wydziwiać. Byle, żeby miękki nie był bardzo.

Korba - super zakupy, no to juz komplecik masz :-) Łożeczko ma sliczny kolor, ostatnio mam bzika na punkcie tego koloru (jak wenge)

mi przyszły dzis pieluszki
(10 tetrowych, 2 flanelowe, 3 pieluchoceratki, podkłady x2, prześcieradło, wanienka i foczka, i jeszcze kilka gadżetów, zamawiałam wszystko u tego sprzedającego
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
i szczerze polecam, przesyłka szybka, ceny niskie a gatunkowo dobre produkty,
jutro upiore pieluszki i mam nadzieje ze po praniu nadal bedzie ok

przymierzam się do zakupu pościeli flanelowej
MAMO-TATO 2-cz POŚCIEL 120x90 SERCA - FLANELA (1161456027) - Aukcje internetowe Allegro
serduszka w paseczkach marchewkowych
może któraś z was ma korzystała z pościeli od tego sprzedającego?
Paulka, ja tez kupowalam u tego sprzedawcy, jestem bardzo zadowolona. Poscieli z flanelki nie mialam. Pewnie bedzie bardzo ciepla.

Do mnie dotarla juz kołyska symplicity, wciaz w pudle, bo ...na przeprowadzke nie bede rozpakowywala, ale juz mnie korci, oj bardzo :-) Nie mam jeszcze tylko pieluch jednorazowych, bo tetrowe juz zakupilam. A kocykow to mam chyba z 5! sama kupilam 2 nowe, moja tesciowa tez 2 , a mama jeden :szok: Nie mam tylko calkiem nowej poscieli, ale za to mam kilka spiworkow i nowych z drugiej ręki, 2 rożki...wiec ta nowa posciel to jeszcze moze poczekac.

Korba wózek kolorek super.Mi też podobają się czarne, ale z kolorkiem zielonym soczysta sałata tak dla ożywienia wózka no i latem cały czarny nie będzie grzał dziecka zbytnio.
Ja mam kilka typów wózka co do wzoru tapicerki ale jeśli chodzi o resztę typu stelaż koła itp to nie wiem na który się zdecyduję może Coneco Toledo :eek:
Łóżeczka zazdroszczę śliczniusie jest.
W ogóle wasze łóżeczka superaśne a nie to moje z odzysku, ale co tam.
A oto 1 zakupy mojej mamy dla niuni.Już zapowiedziała,że potem się kupi większą czapunie w Pepco bo ta w kwiatki mała taka na wyjście ze szpitala więc coś czuję,że moja mama już się z zakupami rozkręca :)
DSC07859.jpgDSC07858.jpg

Dziewczyny super Wasze sprawunki. Ja w sumie mam prawie wszystko z wyjątkiem tego co najważniejsze czyli: wózka i łóżeczka z materacem, ale to planuję zakupić w drugiej połowie sierpnia, najwyżej mąż z chłopcami będą mieć to na głowie a je będę potem marudzić.

reklama
Ja dzisiaj wybrałam sie na drobne zakupy. Kupiłam smoczek z Nuka, pojemniczek na smoczek, grzebyczek i szczoteczke do włosow (ciekawe czy sie przyda), obcinaczke, płyn do płukania jelp, i delikatny zel do mycia ciała i włosow z Nivea (bedzie na potem).
Wiec z kosmetykow i przyborów hiigienicznych mam juz wszystko. Teraz czas na powazniejsze zakupy.

Kupiłam tez spodenki dresowe w Smyku, i komplecik bluzeczke + spodenki w reserved. Ale powiem Wam ze ciezko jest kupowac ubranka jak sie nie zna płci.
Były tez fajne bodziaki, ale juz mam ich sporo, a chyba i tak dzidzius nie bedzie nosił samych bodziaków, chodzi mi o to ze trzeba bedzie na nie zakładac bluzeczke czy pajaca.

A ceny nowych kolekcji sa szokujace:szok:. To ja tansze ciuchy dla siebie kupuje:tak:

Do góry