reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Kamilaasami ja kupowałam tylko jedną paczkę jedynek, tam było chyba 40 sztuk, starczyło do szpitala i chwilę po. Potem od razu przeszłyśmy na dwójki i było ok ;-) ;) Ale to tak jak mówisz, zależy od dziecka, mój kurczak przez pierwszy miesiąc mało na wadze przybierał (ciągle było ok 3kg), mimo to 2 pasowały, inna sprawa że jedynki mają jeszcze wycięcie na pępuszek, nie pamiętam jak to było z większym rozmiarem.

reklama
Kupiłam jedną paczkę do szpitala, i jedną do domu. Też się zastanawiam, czy dokupić jeszcze, czy może robić zapas 2.

U mnie na wsi jest paczka 2/84 sztuki chyba za 42 zł.... i chyba jest kupie bo cena nie jest zła moim zdaniem...

My jedynek z pampersa uzywalismy przez co najmniej miesiac. Bo mimo ze Synus urodzil sie teoretycznie duzy (3510g i 60cm) to byl tak przerazliwie chudy, ze dwojki byly mocno za duze.. teraz kupie ze dwa opakowania na poczatek a potem zobaczymy:)
Nailie pampersy maja wycięcie na pepek? Bo nasze nie mialy. Jedynie pieluchy huggies mialy wtedy wyciecia. Ale ja wolalam jak pepuszek byl jednak zakryty pampersem. Zeby go nie uszkodzic ubrankiem.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kolejny nabytek :p

Załączniki

• 1451756043134.jpg
    1451756043134.jpg
    64,9 KB · Wyświetleń: 94
Kubusiowa juz nie pamietam jak to bylo, my jedynki mielismy dady z biedronki i na pewno pepka nie zakrywaly... Potem przeszlismy na pampersa to juz kompletnie nie pamietam czy mialy nizszy przod ;)

Manka rany jakie Ty fajne rzeczy wynajdujesz :O
ja dzis bylam w dziale noworodkow i nic mi sie nie podobalo:( za to wyszlam z bluza dla corki ;) i tak patrze ze mam zupelnie odwrotnie niz w poprzedniej ciazy, wtedy wiedzialam ze bedzie cora i bardziej mi sie podobaly chlopiece ubranka... :sorry: teraz w ogole nie patrze na dzial chlopiecy,, to chyba kolejny sygnal na chlopa ;)

Robie wlasnie porzadki w szafie i ukladam rzeczy dla Olka... i zobaczcie dziewczyny jak to jest z rozmiarami.. czarne spodnie 68 z h&m, pod spodem legi z zary na 80 :-D :-D
uploadfromtaptalk1451764573125.jpeg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1451764573125.jpeg
    uploadfromtaptalk1451764573125.jpeg
    45,6 KB · Wyświetleń: 200
reklama
Odnośnie pampersow to my zuzylismy chyba ok 3i pol paczki 1 ok 10 szt dziennie nam szło. K
Ja nie mialam zadnego wyciecia na pepek bo odniosłam wrażenie ze to mogło by podraznic wiec poprostu wywijalam troche przód pieluszki. I od razu przeszlosmy z 1 na 3 bo pani w sklepie nam pokazala ze właściwie niema roznicy wielkosciowej między 1 a 2. Maly szybko przybieral na wadze wiec 3 byly ok. Jak wychodziłam ze szpitala to miał 3410 a po tygodniu już 5 kilo wiec szybko. Potem troche zwolnił ;)

Do góry