reklama
MłodaMama93
Fanka BB :)
Ja myślę ze kupie jedna paczkę 1 a tak to same 2 podobno słyszałam żE sa wygodniejsze
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
LilithGoth32
U mnie i syn i corka w jedynkach chodzili tzn lezeli do 2miesiaca dlatego zrobilam wiekszy zapas na jedynki w samym.szpitalu zeszlo mi przy corce dwie paczki
CieńWielkiejGóry
A czy ktoras z Was planuje zaopatrzyc sie w pieluchy wielorazowego użytku? Albo moze macie wlasne doswiadczenia z poprzednimi dziećmi? Bo zastanawiam sie czy jest sens kupowac te pieluchy i wklady czy wkurze sie na pranie juz po pierwszym tygodniu zycia dziecka..
Ja przy Lilce uzywalam tetrowych pieluch i bylam zadowlona.Wiadomo trezba bylo prac i wogole ale dla mnie taniej wychodzi.Teraz pewnie tez bedziemy wielorazowek uzywac
Ja przy Lilce uzywalam tetrowych pieluch i bylam zadowlona.Wiadomo trezba bylo prac i wogole ale dla mnie taniej wychodzi.Teraz pewnie tez bedziemy wielorazowek uzywac
Chodziło mi bardziej o takie pieluchy wyglądające jak majtki, takie kolorowe np z bambusa czy pluszu na napy, do których wkłada się wkłady z mikrofibry.
Fakt ze koszt na początku takiego zestawu moze zniechęcić, bo trzeba kilka tych "kieszonek" i kilkanaście wkładów wymiennych zakupić, ale wydaje mi sie ze w porównaniu z pieluchami jednorazowymi jest to niższy koszt. Juz nie wspominając o zysku dla środowiska! Jakie to eko!
CieńWielkiejGóry
Ja tez do pieluch mialam takie majtki specjalne do ktorys te pieluchy sie wkladalo.Fajna sprawa
Kiedyś czytałam o takich pieluchach tu na forum jak mój Oli był mały. Dziewczyny bardzo sobie chwaliły ale mnie się wydaje że to taka sama zasada jak tetra. tylko majteczki są wygodne bo zakładasz jak pampers.Chodziło mi bardziej o takie pieluchy wyglądające jak majtki, takie kolorowe np z bambusa czy pluszu na napy, do których wkłada się wkłady z mikrofibry.
Fakt ze koszt na początku takiego zestawu moze zniechęcić, bo trzeba kilka tych "kieszonek" i kilkanaście wkładów wymiennych zakupić, ale wydaje mi sie ze w porównaniu z pieluchami jednorazowymi jest to niższy koszt. Juz nie wspominając o zysku dla środowiska! Jakie to eko!
Jak dla mnie to dla cierpliwych bo wiadomo jeszcze siki ok łatwo płuczemy pierzemy i suszymy. Ale kupka to już więcej roboty i mało przyjemne.
Jestem pewna, ze roboty co niemiara przy takich wielorazowkach. Ale chyba raczej spróbuje
Moze będę mieszać, raz jedne pieluchy, raz drugie. Np na jakieś wyjścia czy spacer pieluchę jednorazowa łatwiej zmienić i wyrzucić, a taka wielorazową, brudna, chować po torebkach..
Moze będę mieszać, raz jedne pieluchy, raz drugie. Np na jakieś wyjścia czy spacer pieluchę jednorazowa łatwiej zmienić i wyrzucić, a taka wielorazową, brudna, chować po torebkach..
elisse
Ja też się kiedyś interesowałam wielorazowymi. Mikrofibra czy bambus są chłonniejsze od tetry. Podobno są też takie bibułki. Wkłada się do pieluchy i można kupkę wyrzucić. Ja stwierdziłam, że to jednak nie dla mnie. Podobno dużo osób chwali wielorazowe.
reklama