reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

reklama
Tak was czytam i chyba jeszcze coś kupię tych pieluch. mam 1 paczkę 30szt Rossmanowskich. Jednak te wychodzą najtaniej teraz bo za 30 szt 11 zł.

A ja jeszcze nie kupiłam 1, ale mam zamiar to zrobić. Słyszałam, że na początku warto się zaopatrzyć w takie co wychodzą najtaniej, bo się bardzo często zmienia i mało kiedy zdarza się, że przemokną, a szkoda pieniędzy wydawać. Inną sprawą jest jak dzidzi ma uczulenie, ale na początku nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć.

Dwójek mam większa paczkę z Dady - dostałam od cioci zużyła z niej może z 7 pampersów i już małe dla jej dzidzi były i przeszłą na 3 a te ja odziedziczyłam :D I jeszcze mam paczkę 2 z pampersa, bo też ciocia od kogoś dostałą, a już na 3 była z małym :D

Więc początkowo będę kupować pampersy (o ile dzidzi nie uczulone) te które korzystnie cenowo będą wychodzić, a potem te z Pampersa to po opiniach słyszałam, że mają dobrą chłonność, w sumie widzę to po mojej bratanicy :)

A co do kosmetyków, bo tu rozmawiałyście ja kupie na początku te rosmanowskie bądź hipp, a potem zobaczymy jak się będzie miała skóra maluszka :)

A chusteczki nawilżane kupiłam Johnson sensitve były ostatnio w kauflandzie w promocji za 4 paki 14,99 zł, więc kupiłam dwa opakowanie, czyli mam 8 paczek. Jakby się okazało, że maluch uczulony to mam komu dać :D

Isia a ja kupuje wiekszosc rzeczy tylko jak sa w promocji:D tak sie nauczylam w Norwegii. Tabletek do zmywarki, proszku, recznikow papierowych itp jeszcze nigdy nie kupilam za normalna cene;) chusteczek nawilzanych tez kupuje wieksza ilosc jak jest promocja:) wiem, ze i tak zuzyje, wiec wole kupic taniej:) tak samo ciuchy dla dzieciakow-wiekszosc kupuje na wyprzedazach bo po normalnej cenie mi szkoda;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Ja tez tak mam KubusiowaMama. Jakoś w ekstremalnych sytuacjach kupuje takie rzeczy w sklepiku niedaleko domu a tak jadę do auchana itp i szukam zawsze promocji. Nigdy nie używam przez to tych samych płynów, kosmetyków i innych środków czystości bo zawsze kupuję tylko to co na promocji. Najbardziej śmieszą mnie papiery toaletowe za 15 czy 20 zł :)
Ceny tak czy siak nawet po pormocjach są tragiczne. W weekend byliśmy w tesco i kupiłam właśnie środki czystości, trochę jedzenia i kosmetyków, śpioszki za 20 zł i 2 bodziaki za 24 zl - serio dużo tego nie było a wszystko z promocji i wyszło 380 zł to siadłam i zaczęłam liczyć czy babka sie nie walnęła ...aleeee nie :p

A ja wlasnie takich cienkich czapeczek mam od groma,ale zastanawiam sie czy kupowac taka gruba tez? Nie kojarze w ogole co zakladalam na poczatku blizniakom a przeciez urodzili sie w grudniu.

reklama
Do góry