reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Manka dobry pomysł.. tylko czy można tak kupić tylko gondolę i fotelik?
U nas w sklepie (dość duży i na prawdę ogromny wybór) zapytałam o samą gondolę plus możłiwość zapięcia fotelika.. Nie ma takiej opcji.. Sama spacerówka i do niej dokupić gondolę- ok proszę bardzo.. ale odwrotnie nie!
Patrzyłam właśnie u nas na maxi cosi cabriofix i nie widzę opcji stelaża i gondoli.. jakbyś znalazła to daj link.. będę wdzięczna..

reklama
Fanti można tak kupić, ja tak kupowałam :tak: Na początku stelaż, gondola i fotelik z adapterami do konkretnego wózka, siedzisko do spacerówki dopiero po połowie roku kupowałam, jak nam wypadł wyjazd i na szybko trzeba było coś do samolotu kupić (mała miała niecałe 4 miesiące). Na pewno w smyku tak można i w świecie dziecka, tylko nie wiem czy w każdym modelu wózka jest taka opcja, ale raczej to zależy od sklepu.

Manka dobry pomysł z tą samą gondolą i potem lepszą spacerówką, ja do tej pory żałuję że tak nie zrobiłam. Dziecko Ci wypadać nie będzie, spacerówki parasolki są zazwyczaj od 6 miesiąca (chociaż widziałam i takie od urodzenia z wkładką dla niemowlaka) poza tym jak już będzie czas przesiadki do spacerówki to będzie coraz zimniej, wejdzie śpiworek czy kocyk w ruch.

Ja też jestem zbyt wygodnicka dla wielorazowych pieluch :sorry2:

Oglądaliśmy w końcu dzisiaj z mężem wózki. Nie myślałam, że aż taki problem z tym jest. Wybór duży, a jakoś większej różnicy między niektórymi wózkami nie widzę ;/ Z tych co oglądałam to zastawiam się nad takimi:
http://www.coneco.eu/produkty/comodo
http://allegro.pl/lekki-wozek-babyactive-shell-eko-3w1-7xgratis-i5083924188.html
http://www.babydesign.eu/lupo-comfortnew/wozki-babydesign#
http://allegro.pl/3w1-tako-baby-heaven-alu-exclusive-leather-eco-i4998284817.html
http://www.camarelo.pl/w3.html
Może któraś miała do czynienia z którymś z wózków i coś mi napisze :) Wszystkie rady mile widziane :) Bo jakoś nie wiem jaki wózek wybrać.

A z taki, któraś miała do czynienia. Na żywo nie widziałam, bo nie ma u mnie w mieście. Nie wiem czy warto w ogóle gdzieś szukać i jeździć, żeby zobaczyć.
http://mikrus.com.pl/wozek-stars-kolor-grafit-p-400.html?cPath=1_17

A fotelik jaki polecacie?

Ostatnia edycja:
Dzastibasti ja na pewno nie kupuje fotelika, ktory jest od razu w zestawie z wozkiem bo zazwyczaj to sa nosidelka a nie foteliki plus bardzo czesto wagowo ten fotelik jest do 10kg.. wiec bardzo szybko trzeba bedzie wykonac kolejny zakup fotelika. Jak na razie mam upatrzony maxi cosi cabriofix, czytalam bardzo duzo pozytywnych opinii i mam nadzieje, ze sa prawdziwe.

Fanti, no racja z tymi gondolami i stelazami itd, ja sie jeszcze w sklepie nie pytalam o taka mozliwosc ale bylam w zeszlym tygodniu i widzialam stelaz z gondola a cena za to £180 wiec pomyslalam, ze to za stelaz i gondole a teraz weszlam na neta i ta gondola sama kosztuje £180 wiec chyba sie dalam nabrac. A do tego modelu byla rowniez spacerowka, ktora kosztowala chyba £699 wiec chyba wersja dla bogaczy. A gdzie jeszcze fotelik doliczyc :p
W weekend jedziemy jeszcze raz i musze sie dopytac jak to jest z tymi gondolami :)

No właśnie Pan z którym rozmawialiśmy polecał dopłacić i wsiąść lepszy fotelik niż ten dołączony. A pokazywał nam różne a ceny od 360 zł do nawet 950 zł.
Manka a jeżeli chodzi o ograniczenie kg to np. w przypadku mojej bratanicy się to nie sprawdziło, bo ona np. mniej niż 13 kg ma ( a fotelik ma do 13 kg) a już dawno się nie mieści na długość ;/

Dzastibasti u nas tez tak bylo, ze kilogramowo byl jeszcze zapas ale musielismy zmienić fotelik bo glowka zaczynala wystawac;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

My też wagowo mieliśmy zapas, bo Olcia na roczek ważyła niewiele ponad 8 kg, a łepek wystawał ;)

Co do parasolki to też polecam maclarena - my mamy model techno xlr, czarny i baaardzo sobie chwalimy :D

Fanti można tak kupić, ja tak kupowałam :tak: Na początku stelaż, gondola i fotelik z adapterami do konkretnego wózka, siedzisko do spacerówki dopiero po połowie roku kupowałam, jak nam wypadł wyjazd i na szybko trzeba było coś do samolotu kupić (mała miała niecałe 4 miesiące). Na pewno w smyku tak można i w świecie dziecka, tylko nie wiem czy w każdym modelu wózka jest taka opcja, ale raczej to zależy od sklepu.
W smyku byłam i owszem można kupić 2w1 ale przewidują opcję że osobno to tylko fotelik można kupić. Zawsze gondola ze spacerówką.

Dzasti te co pokazujesz to właśnie mnie w sklepie zawiodły spacerówki. To były moje wizualne typy. One wszystkie na jedno kopyto. Śliczne, głębokie gondole, dopracowane w każdym calu wg mnie. Ale spacerówka to jakaś pomyłka. Ograniczenia metalowe na główkę i nóżki. Ogólnie nie za wysokie dziecko może tylko w nim jeździć. Mój Oli szybko rósł. Nie wiem jaki będzie bronek ale standardowo porównuje do Oliwiera. 2 latek może się już nie zmieścić.
I tak jak kiedyś manka pisała- jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Wczoraj wieczorem z mężem szukaliśmy w necie samej gondoli w rozsądnej cenie. Mąż zachwycił się Quiny ale na żywo nawet pani w sklepie mi ta gondole odradzala. Bardzo płytka, malutka i cena kosmiczna.
A to co mi się podoba jako spacerówka i żeby do niej dokupić gondole i fotelik to wychodzi 2700 więc lipa.

reklama
Ja też planuję fotelik maxi cosi cabriofix + bazę.
Raczej nie ma co liczyć że fotelik starczy do 13kg, szczególnie jeśli końcówka używania wypada na okres śpiworkowy.
Wózek jeszcze nie wybrany i też zastanawiałam się tylko nad gondolą ale ostatecznie raczej 2w1 kupię. Wcrazie czego mam parasolkę a ta spacerówka większa wygodniejsza dla dziecka i lepiej amortyzuje.

Do góry