reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Ja nawet nie pomyslalam o wielorazowych;) przy natloku obowiązków przy malym dziecku nieraz wychwalalam tego, ktory wymyslil pampersy i chusteczki nawilzane :-D a teraz majac w domu dwulatka i noworodka w zyciu nie zamienie pampersow na wielorazowki:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja tez myslalam o wielorazowkach ale przy 6 i 3 latce do tego noworodek raczej czasu na pranie pieluch miec nie bede, i bez tego mam duzo prania :p

A ja wczoraj wczytałam się w temat i sprawdziłam cenowo jak to wygląda.. Pierwszy "rzut" kasy to niezły wydatek..
Sam początek wydaje mi się ok 300 zł trzeba wydać.. i to takie niezbędne minimum.. a roboty co nie miara..
Fakt, że ja popieram postęp cywilizacyjny i jednak wybieram jednorazowe pieluchy.. :-p

Wymyslilam inny plan co do wozka. Moze nie kupie od razu zwyklego 3w1 tylko:
Kupie gondole i fotelik samochodowy (maxi cosi cabriofix) mocowany na tym samym stelazu. A jak mi sie maly nie bedzie miescil w gondoli to dopiero wtedy kupie jakas porzadniejsza spacerowke, zeby mi dluzej posluzyla i tu pytanie do Was: dla dziecka, ktore juz samo siedzi no nie wiem okolo 6msc przeciez nie kupie zwyklej malej parasolki no bo jak ? Wyleci mi :D a jak kupie taka jakas solidniejsza, wieksza to znow bedzie mi nie wygodnie pozniej bo ta spacerowka bedzie za duza i tak czy tak bede musiala kupic jeszcze pozniej zwykla parasolke ? Bo skoro tak to w tylku mam kombinowanie, kupie 3w1 a w praktyce zobaczymy jaka ta spacerowka bedzie i czy trzeba wymieniac na lzejszs czy nie :)
Alez marudze :D

A co do pieluch, pamperow to ani mi sie sni uzywac wielorazowek :p Nawet dla siebie nie raz nie mam czasu a co dopiero przy dziecku jeszcze znalezc czas na pranie, suszenie o matyldo nigdy w zyciu :p

Manka_tk dla mnie najwazniejsze w spacerowce bylo to, zeby byla montowana przodem i tylem. Przy maluchu to naprawde istotne. Z parasolki maluch nie wyleci-jak kupisz porzadna to jest przystosowana. Nasza jest rozkladana praktycznie na plasko i dodatkowo ma podniesienie na nóżki zeby maluchowi wygodnie sie lezalo:)

ImageUploadedByForum BabyBoom1451908166.945308.jpg

Nie mogłam się powstrzymać w sklepie! :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1451908166.945308.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1451908166.945308.jpg
    168,6 KB · Wyświetleń: 196
Manka my mamy spacerówke paradolke mc laren. Dalismy chyba za nią 1000 zł ale miała wkładkę dla maluszków. I pasy więc spokojnie Ci nie wyleci :)
A co do tego czy spacerówka ma być przodem do rodzica to u nas od razu Zuzka była tyłem do nas a przodem do kierunku jazdy :) w końcu nas ma na co dzień a ciekawe widoki nie.... a może to dlatego, że nie jesteśmy zbyt urodziwi hihi

Isia moj maly ciagle ulewal, wiec wolalam miec go na oku:) i on byl spokojniejszy gdy nas widzial:) jak mial tak 9 miesiecy to dopiero zaczelismy mu przeszkadzac :-D zaslanialismy widoki :-D

Kustronka jakie to slodkie!!:) jak to dobrze, ze juz do dzieciecych sklepow nie wchodze:)

reklama
Ja też planuję używać teraz tylko pampersów, z wielorazówkami było tak, że przy Emi dziennie 3 pralki chodziło i czasami brakło. Teraz nie chce mi się w to bawić.

Do góry