reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

reklama
Natasza ja nawet nie myslalam o używanym :D jakoś mnie to zniesmacza :D
Czytalam ze bardzo dobrym ale niedocenionym jest laktator canpola który nowy chodzi za ok 130zl. Więc ja pewnie zdecyduje się na ten :)

Ja mam laktator ręczny z Avent i mi pasował tyle że ja jakiegoś tam nawału nie miałam strasznego i taki mały poręczny dawał rade.

A co do oliwki to u nas strasznie zatykała pory małemu i miał pryszcze dlatego tylko oilatum do kąpieli i tyle nawet tyłka za wiele nie kremowałam bo nic się nie działo to po co pchać chemie. A na te kremy z cynkiem to trzeba uważać bo wysuszają skórę a jak się już pupa przyzwyczai to potem jak się problem pojawi to nie działają dobrze.

A miała któraś z was produkty musteli dla dzieci kremy zele itp ?

Slyszalam ze mustella jest dobra tylko cena podobno fajna . Osobiscie nie ale kolezanka uzywala i byla zadowolona.

Ja tez pupy nie smarowalam niczym ale nie bylo problemow. Oilatum dawal rade na wszystko.

ja używałam Musteli od początku przy Laurce i do tej pory używamy i jestem bardzo zadowolona. tzn mam żel do kąpieli (do włosków nie używam oddzielnego szmponu tylko tego żelu) i balsam, ale balsam stosowałam tylko na początku, bo po urodzeniu miała mega wysuszoną skórę i latem po plaży. małego też będę kąpać z odrobiną płynu, bo nie cierpię jak dziecko śmierdzi ulanym mlekiem. bez chusteczek dodupnych też się nie obejdzie, chociaż mam ambitny plan żeby w domu używać wacików i wody. a jeśli chodzi o krem do pupy to mi się sprawdził bepanthen i teraz też chyba zakupię.

No właśnie też myślę o musteli cena spora ale i wydajność pewnie niezła.

Przyszły moje biustonosze do karmienia i ten bez fiszbiny to masakra cycki wiszą do podłogi ale musze taki mieć do spania żeby wkładki trzymał chociaż bo i do szpitala żeby nikt się nie czepiał

Ja kupilam do mycia zel z rossmana podobno bez chemii. A co do oliatum i innych emolientow to sie wstrzymam dopoki nie zaobserwuje problemu ze skora
Boje się ze jak zaczne od razu je stosowac to jak pojawi sie prawdziwy problem ze skora to zostana juz tylko mocne leki, bo skora małej będzie przyzwyczajona do emolientow
Ja tez bede się starala woda po siusiu a chusteczkami po kupce :-) zakupilam nawet termos zebym miala ciepla wode pod reka :-)

reklama
Fajnie jest tak poczytac inne opinie :)

Ten olej lniany mnie Aylin zaciekawil... moze sprobuje.

Tak jak pisalam z nivea z cynkiem bylam bardzo zadowolona i nie mielismy zadnych problemow z sucha skorka itp. No ale co sie sprawdzilo przy pierwszym przy drugim moze okazac sie jedna wielka klapa :))

Czas pokaze ;)

Do góry