reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

No były kiedyś jakieś afery w tym temacie.. Że mogą robaki się zalęgnąć z wilgoci, moczu, mleka soków czy innych dlatego niby nie zaleca sie kupowac uzywanego materaca

reklama
Magdalena moze sie cos zalegnac w takim materacu?? Nawet nie wiedzialam... jak to sprawdzic?

Tobasia tak jak Natasza napisała, że to niby w tej warstwie z gryki mogą zalęgnąć się robaki właśnie od moczu, od tego co dziecko uleje. Ale dla mnie to trochę śmieszne i taka bardziej propaganda, żeby kupować te drogie materace silikonowe chyba. Wiadomo, że każda normalna mama dba o higienę wokoło swojego dziecka, wiec o robalach nie ma mowy ;) u nas przez 4 lata użytkowania materac w idealnym stanie;):)

A właśnie wczoraj byłam w markecie i widziałam zadowolonych przyszłych rodziców jak szli z nowym zakupem..piękny kolorowy piankowy materac grubości może 5cm za chyba 30-40zł...o zgrozo to powinno być zakazane do użytku..

Przypomniały mi się styropianowe foteliki samochodowe...Ludzie nie mają wyobraźni, a później będą biadolic, że dziecko ma problemy z kręgosłupem...

O matko, Natasza :/
wrrrr....
no cóż....

Ja mam pianka / kokos, nie odkształcił się jeszcze przez te 3,5 roku :)

A dla małego nie wiem jaki kupię.... pewnie taki sam :)

Chyba tej najwyzszej nie ma, to lozeczko biale z ikei gulliver mi sie podoba, chcialam zamowic gdzie indziej bo w miare tanio bylo co mi sie podobalo ale dzwonilismy dzisiaj i juz nie beda takiego sprowadzac bo jakies problemy z nim byly?:baffled: No to teraz mysle nad tym z ikei

GULLIVER Łóżko dziecięce - IKEA
ja mam to łóżeczko dla małego, ale stoi jeszcze zapakowane w garażu,
z tym, że poprzedni właściciel dorobił trzeci poziom :)

I dla Majki mam jeszcze ten ochraniacz:
LEN Ochraniacz na materac - IKEA

t fajny, bo od spodu grubsza jakby ceratka, a z wierzchu milutki materiał, wkładam pod prześcieradło, nic się nie przesuwa,
normalnie w pralce to piorę.

Ostatnia edycja:
Ja,w gryce k robakach nie słyszałam. Sprzedawczyni mowila ze zdarzyl się raz przypadek zd gryka zakwitla. I w to wierze. W końcu to naturalne i jak się podlewa to może przeciez puścić korzenie:) ale u mnie za sucho wiec się nie ma prawa zdarzyć :)

reklama
Ja kupiłam kokosowy do kołyski, a lateksowy do łóżeczka. Łóżeczko mam 140/70, z którego można zrobić tapczanik. I też kupiłam takie prześcieradła nieprzemakalne, a jednocześnie oddychając (przynajmniej tak było napisane hehe )
Bardzo fajne to łóżeczko :) A wyjmuje się pojedyncze szczebelki?

Do góry