reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Chyba tej najwyzszej nie ma, to lozeczko biale z ikei gulliver mi sie podoba, chcialam zamowic gdzie indziej bo w miare tanio bylo co mi sie podobalo ale dzwonilismy dzisiaj i juz nie beda takiego sprowadzac bo jakies problemy z nim byly?:baffled: No to teraz mysle nad tym z ikei

GULLIVER Łóżko dziecięce - IKEA

reklama
Anemonne wlasnie o to mi chodziło, na zdjęciu po lewej jest wisiadło Britaxa a po prawej ergonomiczne Ergobaby. Renatka nie chodzi o to, ze dziecku niewygodnie tylko, ze niezdrowo. Chociaz jak chcesz nosic 10 min do przedszkola to mysle, ze nie ma co paru stow płacić..bo to raczej inwestycja na dłużej. To moje ok 140€ kosztuje :sorry2:

To Tiny love urocze tylko mnie nie przekonuje to, ze ciężar dziecka nosisz na ramionach i plecach. W tych innych przede wszystkim ciężar jest na biodrach, dopiero potem na plechach. O ile noworodek to 3kg to pózniej nosic 6 czy 9 kg na kręgosłupie to ja dziękuje...

Kuklaki ja mislam dwie i jakos mi to specjalnie nie przeszkadzało..

Ostatnia edycja:
Znowu ja z pytaniem:sorry2:
A jaki materac macie? W sumie to tak mysle ze jaki by nie byl to i tak na niego dam jakas ceratke nie przemakalna wiec jego wlasciwosci jak przepuszczalnosc powietrza itp znikaja, albo mi sie wydaje, doradzajcie co o tym myslicie???

Kuklaki sprawdz bo może się myle czy te łóżeczka z ikea nie mają innego rozmiaru
Na materacach średnio się znam..my kupiluśmy gryczano - kokosowy i on ma taką orginalną nakładkę aby nie przemokło w razie posikania tylko tą nakładkę się pierze i nie trzeba ceraty podkładać przynajmniej na początku bo u starszych dzieci to z sikaniem różnie i może tą podkładkę przesikać :)
Edit : no materac kokos pianka gryka :)

Ostatnia edycja:
A sprawdziłam ma tradycyjne wymiary więc z materacem nie bedzie problemu i z obrazka widać że tego poziomu na górze brakuje to zawsze możesz jak Tabasia otworki nawiercić jak ci bedzie za nisko :)

Znowu ja z pytaniem:sorry2:
A jaki materac macie? W sumie to tak mysle ze jaki by nie byl to i tak na niego dam jakas ceratke nie przemakalna wiec jego wlasciwosci jak przepuszczalnosc powietrza itp znikaja, albo mi sie wydaje, doradzajcie co o tym myslicie???

Kuklaki ja mam całe łóżeczko po starszym synku-4,5 roku. Materac mam gryka, pianka, kokos. Wbrew temu co piszą to nie zalęgły mi się w nim żadne robale... cały czas miałam pod prześcieradło włożony podkład poporodowy, bo mi kilka zostało po porodzie. Wiadomo trzeba pościel zmieniać i dbać o higienę w łóżeczku. No i ten materac się w ogóle nie odkształcił, a kupowałam go na allegro za około 100-120 zł. ;):D

Ja mam pianka kokos. Bez gryki. I bez podkladu nieprzemakalnego. Za to ze ściąganym pokrowcem. Ale mloda prawie w nim.nie spala i sni raz nie przesikala

reklama
Kuklaki 3 wysokości się przydają, co do materaca ja kupię kokos pianka gryka, na to prześcieradło nieprzemakalne ale takie co oddycha a nie cerata, popełniłam ten błąd i dziecko mi się zapacalo

Do góry