reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Renatka ja dady nie kupuje , dla malucha wole sprawdzony pampers a dade może kiedyś, chociaz przy synu się nie spradwzała nigdy, zkażdą pieluche przesikiwał..

teraz sa jakies nowe dady. Az jestem ciekawa ale kupiłam dla Tysi w Auchan mega box oryginalnych pampków i pewnie na razie testowac nie bede :)

Natasza tez kupilam 4 paczki. Mi srednio szlo ok 8 -10 pieluch dziennie wiec jedno opakowanie ok 5 dni.

srednia wiesz dla kogo jest :) pan i pies na spacerze mają średnio po 3 nogi :) mi przez pierwszy miesiac szlo po 12. W drugim kiedy przestała kupkac w nocy zeszłam do 8 na dobe. Ja na razie kupiłam 1 paczkę 1 i 3 paczki 2. Jezeli Jagoda bedzie w wadze zblizonej do siostry to te 2 do lipca poleżą.

ja się zastanawiam.... bo wychodzi 49 gr/szt. a Dady 32 gr/szt. i nie uważam, by były gorsze.
Pieluszki Dada Premium Mega Paka - Więcej prezentów - Biedronka.pl

Majka do teraz na noc ich używa i są na prawdę OK.
Co prawda nosi rozm. 3 a ma 3 lata i 4 miesiące :) ale ma chudą dupkę :)
Niestety nie wiem jak oduczyć dziecko sikania w nocy :/

Renia które Dady wychodza po 32 gr???? 1 wychodzą po 51 gr szt (pampers premium care - te najdroższe - po 50,08) 2 po 38 gr a pampers promocyjny te zielone po 40 gr. A jakość jak dla mnie nieporównywalna.
Wole juz te nowe z superpharm - life. Bardzo fajne i tak nie puchną jak pampersy.

Ja tez musze tetry kolorowe zamówić, lubie te Bobas Śliczne pieluszki tetrowe drukowane 5szt BOBAS HIT (5030761958) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chyba w Smyku mozna kupic. Flanelowych nie kupowałam. Wlasnie jak sie ich używa? Tzn po co :sorry:

.

Mam te po młodej jeszcze. Bardzo fajne bo duze i na upały do przykrycia czy też osłona gondolki przed soncem - genialne. Super tez sa pieluszki muslinowe w Ikei.
Te któe pokazałaś kupie dla Jagody aby miała nowe.
Bp tetry/flaneli mam po młodej 30 szt... Miałam 15 ale dokupic musiałam bo młoda tragicznie ulewała. I ja flanele stosowałam pod główke. własnie jak ulała. Nie przepuszczała tak jak tetra a w dotyku milusia

reklama
Lai tak, one są w Smyku, wczoraj obczajałam. Paczka kosztuje 40 albo 50 zł :szok:.

Zamówiłam 10 pieluch tetrowych kolorowych, mam nadzieję, że wystarczy. W razie czego, dokupię już zwykłe białe...

Aylin ja teraz testowałam Life i jestem zadowolona, juz cała paczka zeszła. Tylko wczoraj był incydent hehe moj maz az do pracy nie poszedł bo chciał młoda przebrać a pampek sie rozwalił i ta żelatyna sie wysypała na brzuszek itd i moj maz spanikował ze jakas toxic kupa małej wyszła, kąpał ja prawie godzinę a nie chciał mnie budzić hehe no "tak słodko spałam" :-D

Tez mam te tetry po córci ale juz sie troche spraly wiec kupie dwa zestawy, dziewczyny beda miały nowe (Viki do spania sie przytula) Wspolczuje tego ulewania...moja dwa razy przekarmilam i zwymiotowała i to tyle. Takze te wszystkie białe tetry mi sie nie przydały, tzn sa super do sprzątania ;-)

Moja wypija ok 0,5l wody plus 0,5 l w mleku i kaszce.

Ja to bym chciała od smoka w nocy odzwyczaić i tez nie wiem jak..

Chyba za 30zl je kupowałam..

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam wczoraj takie komiksowe body:) Mój M uwielbia komiksy więc był zachwycony: Grafitowe body z krótkim rękawem „Comics” - Sklep Pinokio

I jeszcze znalazłam polskiego producenta tkanin z bambusa - podobno są mega delikatne itp:) Oferta dla dzieci | texpol

Pod koniec lutego są takie duże targi dla matki i dziecka w Kielcach i chce się wybrać. W tamtym roku organizowałam tam dla klienta stoisko i było mega dużo fajnych rzeczy więc trochę celowo się wstrzymuję, żeby coś pooglądać:) choc mam daleko to wycieczkę chyba zrobię.

Anemonne, tez chciałabym jechać, ale mam trochę daleko i pewnie całego dnia na chodzie nie zdzierze :-(

ja się nastawiłam na wypaśnik karmienny z TT, tylko smoków uspokajaczy nie miałam z tego, zawsze avent więc nie wiem czy są ok... co do smoka to mój syn miał do 1.5 roku ALE tylko do spania, zasypiał-wyjmowałam ZAWSZE, próby chowania, odcinania końcówek wcześniej kończyły się tym, że albo 22 i do sklepu po cycy :/ albo spał z takim wyrzutym gumolem z kawalkach więc poczekałam aż sam dojrzeje,, dużo dało mówienie, że kolega jakiś tam nie ma już :-) i sam wyrzucił ale wraz z tym drzemki w dzień się skończyły lol :p

butelke dostawał do ok roku-poltrora sporadycznie może dlatego nie tęsknił tak sa tym jak mu zabrałam

reklama
Do góry