reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

I oto taka wanienka :)

Załączniki

• 1423167308537.jpg
    1423167308537.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Natasza a ja myślałam, że mam dużo ubranek:D ale przy Tobie nie mam szans :p;)
Wanienka bardzo ładna. Ja wanienke mam po starszym smyku tylko obrazki juz się starły:eek:

Hehe widzę ze zainicjowałam a wy za ciosem. U mnie pieluchy tetrowe w suszarce właśnie siedzą. W pon pewnie poprasuje bo jutro do koleżanki jadę

Ja narazie idę wedle planu na dziś miałam plan zacząć prac i się udało a kiedy skończę nie wiem bo zależy jak długo będzie schło
Magda obrazki pal sześć :)

Aylin ja mam 4 pieluchy tetrowe zamówione (do tego mam 7szt. takich malutkich fajnych sciereczek po marcinie) i czekam na przesyłkę z allegro właśnie z pieluchami, butelkami i smoczkami. Butelki wzięłam tommie teepiee 150ml i 250ml i smoczki tej samej firmy. Butelki TT fajnie w ręce leżą i myślę że małemu też przypasują. Pierwszy miał butelki lovi i były fajne, ale teraz chciałam inne i młody będzie od początku z takich pił. Mleczko oczywiście z cycka a z butli herbata. ;)

natasza, pokaźna kolekcja !!! łał !!!

ja mam większość rzeczy jeszcze w garażu, bo się tutaj dopiero rozpakowuję ;) tak, mieszkam tu od listopada a do tej pory mam niektóre rzeczy w workach :/ co mi przeszkadza to idzie do garażu, potem po worku przynoszę i segreguję ;)
Część rzeczy dla małego już uprałam i poskładałam do szafeczki, jak patrzę na te mini skarpeteczki i czapusie to się wzruszam normalnie :)

Wanienkę i nocniczek ( :) ) kupiłam też w Ikei, komplecik :)

Ale na razie dopóki dzidziuś nie będzie siedział to raczej będzie korzystał z Mai wanny :) tej różowej, sporej.
Bo ta z Ikei sporo mniejsza jest.
Do tego muszę kupić takie gąbki - wkłady do wanienki, od razu z 5 sztuk, bo to szybko się brudzi (zarazki zbiera).
Wózek już mam, nosidełko, huśtawkę hybrydową, łóżeczko :)
Ogólnie jeszcze tylko kosmetyki / chemia do szpitala potrzebna i można iść rodzić ;)

Ostatnia edycja:
Renatka ja tej gąbki nie używałam. Przeszkadzała mi. Wolałam jednak bez.

Magda - hmmm a po co herbatka niemowlakowi?

Renatka ja tej gąbki nie używałam. Przeszkadzała mi. Wolałam jednak bez.

Magda - hmmm a po co herbatka niemowlakowi?

Aylin ja teraz nie będę mu herbatki podawać, tylko za jakiś tam czas. Butelki kupiłam za jedną drogą i przesyłką ;)
Co do kąpieli to zamiast gąbki położna radziła włożyć pieluchę tetrową na spód wanienki. Ja używałam tylko kilka pierwszych kąpieli a później już bez niczego.

A ja zakupiłam herbatkę rumiankową i koperkową i zamierzam podawać :) chciała bym aby maluch od urodzenia był przyzwyczajony do butli i cyca aby nie było cyrków później

reklama
Ja jak byly mega upaly to dawalam młodej wodę do picia. I tyle. Rumianek moze uczulac. A o tym granulowanym świństwie dla dzieci nawet nie wspominam. Generalnie dzieciak karmiony uu nie potrzebuje przepajania

Do góry