reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo!

acha
i jeszcze chciałam napisać, że nie miałam gondolki, tylko fotelik samochodowy
było taniej, ładniej i wygodniej ;-)

reklama
Dziewczyny może tak jak Melanie macie już doświadczenia z wózkami pomóżcie wybrać mamą, które pierwszy raz będą kupować pojazd dla dzidzi! Ja naprzykład nie wiem czy duże koła czy małe:confused: a może piankowe czy pompowane?:confused: Droższy znanej marki może tańszy? 3 w 1 a może osobno gondole, spacerówkę i fotelik:confused: ?

a i jeszcze mam pytanie które wózki mają wysuwaną rączkę do góry? bo mi odpowiada każdy wózek jeżeli chodzi o rączki, ale niestety mój mąż ma problem, bo ma 197cm wzrostu i przy wózku bez wysuwanej rączki dostanie garba:laugh2:

Dziewczyny może tak jak Melanie macie już doświadczenia z wózkami pomóżcie wybrać mamą, które pierwszy raz będą kupować pojazd dla dzidzi! Ja naprzykład nie wiem czy duże koła czy małe:confused: a może piankowe czy pompowane?:confused: Droższy znanej marki może tańszy? 3 w 1 a może osobno gondole, spacerówkę i fotelik:confused: ?

Co prawda ja nie jestem doświadczoną mamą, ale swoją opinię przedstawię :-p Powiem tak, napatrzyłam się na tańsze wózki i lżejsze i mnie telepie jak widzę jak mamy jadą rozwalającym się wózkiem, w którym każde kółko trzęsie się w inną stronę...albo te lekkie plastikowe, które słychać z kilometra, że nadjeżdżają, a dziecko siedzące w nim dostaje trzęsawek...i tak sobie jakoś wyrobiłam o nich negatywną opinię...Wiem, że drogi wózek to też nie gwarancja superjakości i po prostu można też trafić na bubla....ale postanowiłam, że jeśli tylko uda się odłożyć pieniążki to kupujemy wózek znanej firmy. Rozumiem oczywiście mamy, które nie mogą sobie pozwolić na coś droższego, ale jeśli tylko ma się pieniążki to uważam, że warto zainwestować w porządny wózek....takie też opinie czytałam na innych wątkach już doświadczonych mam :-D dlatego jeśli będę mogła sobie na to pozwolić to chcę jakiś dobry markowy wózek, 3 w 1 i na pompowanych kołach. Co prawda są one cięższe, ale wolę to niż turkoczący i chwiejący sie wózek ;-)
Kiedyś wydawało mi się, że wybór wózka to pikuś, a wcale tak nie jest :laugh2:

A propos dyskusji nt. wózków.
Jeszcze w lipcu zaczęłam robić dla własnych potrzeb zestawienie wózków i ich parametrów na podstawie tego co przeczytałam w wątku "poelcam - odradzam" ale stwierdziłam, że to chyba za wcześnie...
Jako że nie mam dziś nic ciekawego do roboty to pochodzę po necie, pouzupełniam jakieś dane techniczne (np. wymiary) i jak mi coś mądrego ;) wyjdzie z tych zestawień to postaram się to jakoś wrzucić na marcówki może ktoś skorzysta a może uzupełni o uwagi "z życia". Do zakupów mamy jeszcze trochę czasu ale ja tam np. lubię wiedzieć na czym stoję :).

roksi
najlepiej jak pobiegasz po sklepach i sama pooglądasz na żywo woziki
albo rozglądaj sie na ulicy i pytaj właścicielki o zdanie
nie ma co sie wstydzić, napewno taka zapytana o opinię mama ucieszy się ze ma śliczny wózek i ze nie tylko jej się podoba :tak:

ja jeśli miałabym odpowiedziec naTwoje pytania
to stawiam na lepsze czyt, droższe wózki
a to dlatego ze nie cierpię tandety
jeśli jest cię stac na dobry wozik, to go kup ;-)

małe koła możesz miec jesli masz koło siebie równe chodniki, i jeśli nie będziesz jeździła po np leśnych, polnych drogach

pompowane koła lepiej amortyzują ;-)

o gondolce już sie wypowiadałam
fotelik samochodowy, (który rozkłada się na płasko !! )
jest idealny - jak dzidzia zasnie w aucie to mozemy z fotelikiem wpiąć w stelaż wózka i iść np na spacer czy zakupy
albo zabrać do domu po spacerze i poczekac az się wyśpi ;-)

Co prawda ja nie jestem doświadczoną mamą, ale swoją opinię przedstawię :-p Powiem tak, napatrzyłam się na tańsze wózki i lżejsze i mnie telepie jak widzę jak mamy jadą rozwalającym się wózkiem, w którym każde kółko trzęsie się w inną stronę...albo te lekkie plastikowe, które słychać z kilometra, że nadjeżdżają, a dziecko siedzące w nim dostaje trzęsawek...i tak sobie jakoś wyrobiłam o nich negatywną opinię...Wiem, że drogi wózek to też nie gwarancja superjakości i po prostu można też trafić na bubla....ale postanowiłam, że jeśli tylko uda się odłożyć pieniążki to kupujemy wózek znanej firmy. Rozumiem oczywiście mamy, które nie mogą sobie pozwolić na coś droższego, ale jeśli tylko ma się pieniążki to uważam, że warto zainwestować w porządny wózek....takie też opinie czytałam na innych wątkach już doświadczonych mam :-D dlatego jeśli będę mogła sobie na to pozwolić to chcę jakiś dobry markowy wózek, 3 w 1 i na pompowanych kołach. Co prawda są one cięższe, ale wolę to niż turkoczący i chwiejący sie wózek ;-)
Kiedyś wydawało mi się, że wybór wózka to pikuś, a wcale tak nie jest :laugh2:

amen :tak:

mnie tak cena wózka nie ogranicza bardzo tylko ta cholerna wąska winda:no: i klika stopni by go znieść a tak wogóle to w każdy bloku powinien być podjazd dla wózków choćby tylko na parter do windy:tak: kurcze a jak ktoś mieszka na 4 piętrze bez windy:confused:

reklama
ale to chyba musicie mieć jakąś nietypową windę co:confused:
bo u nas w mieście to widziałam, że normalnie z wielkimi wózkami ważącymi po 20kg jeżdżą windami...
ja będę wózek taszczyć na 2 piętro..
ale myślę sobie tak - nie ja pierwsza, nie ostatnia..więc radę jakoś muszę sobie dać:-D

Do góry