reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Agutek, widzę że Ty nie siedzisz bezproduktywnie na tym L4 ;). No ale to dobrze. Jak skończę z leżeniem (po schizach po-szpitalnych) to tez się dołączę jak będę miała jakieś ciekawe informacje.

reklama
cudowna pomoc Agutku :-) okiełznała troche mętlik w mojej głowie. ja to zawsze musze mieć wszystko ładnie rozpisane. teraz w Excelu robie na tej podstawie własną listę. w końcu już niedługo powinnam wybrać się na zakupy.
dziękujemy
kwiaty-150.JPG

No to miłych zakupów;-)
ja mysle, ze wybiore sie na jakies pierwsze rozeznanie po sklepach po usg w 20tc - moze uda sie juz podejrzec plec:-)
niemniej jednak bede chyba kupowac wszystko tak powoli, sukcesywnie....:tak:

Wczoraj przeleciałam przez H&M bo gdzieś na forum czytałam, że ciuszki dla dzieci stamtąd są dobrej jakości ale sie za bardzo nie przyglądałam. Za to ceny mi niestety powpadały w oczy ;). No ale myślę, że jak wszystko dobrze pójdzie to przed naszymi terminami jeszcze się o jakieś posezonowe wyprzedaże otrzemy a wtedy już i płec może będzie znana i rozwiązanie niedaleko (oby!!!) ...

proponuje zaczac chodzic po sklepach i porównywac ceny. ja np po ost wyprwie wózkoznawczej wiem ze w warszawie ceny identycznego wózka mogą sie róznic nawet o 250 zł. łóżeczka i foteliki tez sie znacznie róznią cenami. można tez obejrzec sobie na żywo model i kolor,a zamowic w sklepie internetowym, gdzie czesto jest taniej szczególnie dla osób z mniejszych miast, gdzie jest mniej sklepów.
i warto psrwdzic czy hurtownia dzicięca nie prowadzi sprzedaży detalicznej - mają rzeczy lepsze niż w supermarketach i w dobrych cenach.

Agutku - dobra robota z tą listą:tak:

ja sobie spis wyprawkowy zrobiłam w exelu, wpisałam co, w jakim rozmiarze i ile. później aktualizuje o to co mam. no i wpisuje ceny:baffled:

Witam,
wczoraj wlasnie kupilam jeansy w C&A z gumowym pasem na brzuch.Zaplacilam za nie 130 zl ale przynajmniej fason mialy duzo ladniejszy niz te w H&M. Chyba trafilam swiezo po dostawie bo rozmary byly juz od 34. w H&M jeszcze ani razu nie trafilam na tak male rozmary.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy
asia

gratuluje zakupow :-) duzo wygodniej chodzi sie w takich ciazowych spodniach nie? nic nie uwiera nie cisnie...:-) ja sie tylko zastanawiam jaka kurtke bede zima nosic, bo to ze zmieszcze sie w swoj plaszcz wcale nie wierze;-) pozostanie mi tylko jedna sportowa kurtka, ale tylka nie zakrywa wiec jak bedzie sroga zima to mi pupcia zmarznie, choc i tu sie zastanawiam czy na cala ciaze ta kurtka mi starczy:-D

ja podliczyłam już w excelu tak mniej wiecej ile mnie to może kosztować. w takiej wersji "light" :-) czyli bez szaleństw i same najpotrzebniejsze rzeczy na poczatek, na dodatek głownie z allegro gdzie można kupić taniej wiele rzeczy wyszło mi troszke ponad 1000 zł :baffled: bez wózka. lepiej zaczac kupować po troszku wczesniej bo potem wyskoczyc z takiej sumki - tragedia.

reklama
no wlasnie mam taki plan zaczac po 20tc, zeby co miesiac cos kupowac...tylko jak wejde do sklepu i zobacze te wszystkie malutkie cudenka to nie wiem czy bede w stanie sie powstrzymac przed kupnem wiekszej ilosci a nie tylko np. 3 kaftanikow haha:-D :-D :-D bede musiala cwiczyc silna wole;-) ;-)

Do góry