reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
niestety stronka mi nie dziala :( (pierwszy adres)a bardzo mnie to interesuje
Mozesz raz jeszcze podac adres, taki ktory dziala? prosze....

Faktycznie dziś nie chce działać :(.
To proponuję wejść na www _ swiatkonsumenta _ pl a tam na głównej stronie powinien być artykuł "Ryzykowna jazda". (wpisuję tak dziwnie ten adres bo mi się tekst sypie, zamiast podkreślników daj kropki)

Wieczorem słyszałam w jakichś wiadomościach, że PIH być może przebada wózki dostępne na naszym rynku ale pewnie szybko tego nie zrobią..

Ale z drugiej strony dzieciaki nie przebywają cały czas w wózkach wiec nie należy popadać w panikę :).

Moniko, na tej stronce świata konsumenta nie ma niestety wymienionych marek a pełne wyniki badań są dostępne za opłatą ale na tym drugim linku były wymienione tylko, że ten link też cos szwankuje :/. Dlatego może skopiuję fragment żebyś mogła się zapoznać:

Oto krótka charakterystyka substancji wykrytych w wózkach:

Policykliczne węglowodory aromatyczne (PAK) są uznawane za rakotwórcze. Znajdują się szczególnie w czarnych, miękkich częściach gumowych o nieprzyjemnym zapachu. Wystarczy krótki kontakt skóry z przedmiotem z ich zawartością, kiedy się pocimy lub właśnie posmarowaliśmy dłonie kremem, a niebezpieczne związki przedostaną się na skórę.

PAK wykryto w wózkach: Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange i Knorr Buddy.

Ftalany (zmiękczacze) mogą uszkadzać system rozrodczy, wątrobę i nerki. W zabawkach dla dzieci zakazane jest stosowanie sześciu wyjątkowo niebezpiecznych zmiękczaczy. W wózkach dziecięcych – nie jest zakazane. W ramach testu laboratorium wykryło je w wielu częściach z tworzywa sztucznego i w daszkach przeciwdeszczowych.

Ftalany wykryto w wózkach: Esprit Alu King 129050, Herlag City Buggy de Luxe, Chicco ct 0.1 60652, Inglesina Zippy Rain, Bebe Confort Allegro Plus, Maclaren Quest, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Knorr Buddy i Bugaboo Cameleon.

Związki organiczne cyny wykorzystywane w tekstyliach są podejrzewane o negatywny wpływ na układ hormonalny.

Związki te wykryto w wózku: ABC Design Starline Profecto Plus.

Pięć wózków w teście, w których laboratorium nie znalazło żadnej z trucizn, to: Graco CitiSport, Mini Star firmy Hauck, Peg Perego Pliko lite, Stokke Xplory Complete i Tchibo TCM.

no to bardzo się cieszę, że naszego wózka się tam nie wymienia :eek:

teraz mam upatrzony podwójny wozik, wczoraj wybraliśmy z mężem dokłądnie jaki chcemy
w polsce go jeszcze nie ma :eek:

ale nieszkodzi, bo my już nie mieszkamy w PL :laugh2:
pokaże Wam co sobie upatrzeliśmy

phil-and-ted-diagram-4.jpg

tylko nie ten kolor :baffled:
mamy na oku zielony albo piaskowy

Melanie!
Super wóz! A mam pytanie: jak będzie na początku, przcież najpierw młodsza dzidzia będzie w głębokim jeździć. Jak planujesz to rozwiązać? Czy tem wózek ma opcję z gondolą czy czymś podobnym? Wybacz głupawe pytanie, ale ja gęś z małego miasteczka jestem... ;-)

pytanie wcale nie jest głupie :no:

właśnie szukałam wozu, który będzie od urodzenia malucha
ten właśnie ma takie opcje :tak:

jest od 0 do 3 lat :-)

u mnie tu zimą nie ma śniegu i temp nie spada zazwyczej poniżej 0 stopni :-)
więc będzie git :cool2:

reklama
Melanie, interesujacy wozek, tylko to dziecko siedzace z tylu troche malo ciekawe widoki z przodu bedzie mialo;-)
I jak to wlasnie jest, ktoras czesc jest mniejsza czy obie tych samych rozmiarow?

Do góry