reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Miałam Polaka, straszne dziadostwo. Wcisnęli nam znajomi męża.

Szczerze mówiąc też bym chętnie wypróbowała jakiś inny wózek, ale rozsądek mi mówi, że powinnam zostawić ten :-). No chyba że zarobię taką kasę na biznesie, że mi będzie wszystko jedno :-D.

Wlasnie Polak jest kiepski :baffled: i strasznie ciezki nie?
Co do nowego wozka to ja juz mezowi zapowiedzialam, ze najprawdopodobniej bedziemy kupowac nowy :cool2:
Jesli chodzi o wozki to jestem straszna pedantka...musi byc bardzo dobry i ladny :-p Nie znosze tandety :-D
Moj maz juz wie, ze w przeciwnym wypadku bede bardzo marudzic i ze wozek musi odpowiadac i juz :-p

Do wyboru wozka dla drugiego bobasa jeszcze sporo czasu wiec zobaczymy jaka decyzje ostatecznie podejme ;-)

Acha, miałam napisać o niekapku Tommee Tippee (btw ktoś wie jak się to wymawia? :-)). No więc wygląda fajnie, ale Karol nie bardzo umie z niego pić. A te smoczki, które kupiłam sa strasznie śmieszne. Może mi sie uda jutro zrobić zdjęcie :-).

Ja w koncu kupilam ten wiekszy aventu z zielonym juz ustnikiem.
Corce tak sie spodobal, ze wypila z niego praktycznie ciagiem 250ml heratki gdzie normalnie wypija na dzien 50ml :-D

aaaaa zapomniałam że Kraków:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to nasz Polak tak znany:szok: teraz w u nas na topie są Tako:tak:

U mnie w miescie tez jakis czas temu jezdzily same Tako :szok:
Normalnie jakas plaga, kazda mama miala taki sam wozek :-D
A teraz na topie sa chyba Atlantic czy jakos tak...chyba debiutantka go ma :-) ten taki ze skretnymi przednimi kolami.

reklama
Wlasnie Polak jest kiepski :baffled: i strasznie ciezki nie?
Chyba 17 kg.
Ja w koncu kupilam ten wiekszy aventu z zielonym juz ustnikiem.
Corce tak sie spodobal, ze wypila z niego praktycznie ciagiem 250ml heratki gdzie normalnie wypija na dzien 50ml :-D
A czym się różni ten zielony ustnik? Może sam ustnik dokupię :-).

zielony ustnik jest twardy i nie ugina sie pod wplywem ssania jak ten bialy...
w ten sposob picie wyglada jak z bidonu na przyklad...

U mnie w miescie tez jakis czas temu jezdzily same Tako :szok:
Normalnie jakas plaga, kazda mama miala taki sam wozek :-D
A teraz na topie sa chyba Atlantic czy jakos tak...chyba debiutantka go ma :-) ten taki ze skretnymi przednimi kolami.
u mnie też na topie są wózki Coneco:tak: często też widuje Mutsy:tak:
zielony ustnik jest twardy i nie ugina sie pod wplywem ssania jak ten bialy...
w ten sposob picie wyglada jak z bidonu na przyklad...
ja mam zielony ale jakoś Natalka nie chce z niego pić:no: mamy też bidon z rurką ale tez nie pije:no: jak przyszła do nas 2 letnia Karolinka i Natalcia podpatrzyła że koleżanka też ma kubek z rurką to wypiła połowę herbatki:szok::-D

tak w ogole zauwazylam, ze rozmawiamy coraz czesciej o rzeczach juz dla drugiego dziecka :-D
powiem szczerze, ze juz nawet bym chciala znowu kompletowac wyprawke :-p
ale trzeba poczekac jeszcze ;-)

ja mam zielony ale jakoś Natalka nie chce z niego pić:no: mamy też bidon z rurką ale tez nie pije:no: jak przyszła do nas 2 letnia Karolinka i Natalcia podpatrzyła że koleżanka też ma kubek z rurką to wypiła połowę herbatki:szok::-D

Ja tez zauważyłam, że moja naśladuje trochę starszą koleżankę jak nas odwiedza. Dlatego warto żeby się dzieciaki ze sobą spotykały. Dla naszych chyba lepiej z ciut starszymi :tak:

madzikm ty masz speedi sx prawda?
powiedz jak sprawuje sie spacerowka i to siedzisko, ktore ponoc dosc mocno jest do tylu pochylone? wygodnie Zosi?

sorki, że dopiero teraz dotarłam do tego postu:zawstydzona/y:

siedzisko nie jest bardzo pochylone do tyłu, tak wygląda na zdjęciu. Jak Zosia była młodsza to miała poduszkę pod plecami i wtedy całkeim pionowo siedziała, poza tym ona jest szczupła i bez poduchy latała na boki. Teraz w kombinezonie jeździ więc poducha w ogóle nie jest potrzebna. Dokupiłam pałąk, Zosia się go trzyma i nie ma mowy o pochyleniu do tyłu. Myślę, że jest jej bardzo wygodnie:-)a co najważniejsze wózek się sprawdził w górach, strome zjazdy (hamulec ręczny), lekki, skrętny, ale jakieś tam wady ma;-)

reklama
agutek - a jaki miałas wózek z gondolą?
my gondola też quinny

roksi - twoja parasolka ma pompowane kółka?

jeśli bym kupiła paraosolkte to tylko z pompowanymi ale czy takie są? i pewnie będą wagowo do quinny podobne:-p

Do góry