reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

blueberry w Mutsy budka też tak stuka. A powiedz mi śpiworek masz do niego? Ile cię ostatecznie całość wyniosła jeśli mogę zapytać. Ma regulację wyskości rączki? Okrycie na nóżki jest?

reklama
Czyli śpiworek trzeba dokupić, bo widziałam, że są :tak: Moja już jeżdzi w śpiworku w Mutsy także bez niego się nie obejdzie, ale zastanawiam się czy ewentualnie nie pasowałby taki uniwersalny kupiony na allegro, bo wiadomo, że dużo taniej wychodzi.

A zadam ci jeszcze jedno pytanie ;-) Pamiętam, że zastanawiałaś się też nad Quinny Speedi SX. Co spowodowało, że jednak go nie wzięłaś?

A zadam ci jeszcze jedno pytanie ;-) Pamiętam, że zastanawiałaś się też nad Quinny Speedi SX. Co spowodowało, że jednak go nie wzięłaś?
W sumie to nie wiem ;-). Ten mi się chyba bardzie podoba z wyglądu i tyle. Wady Speedi są takie, że nie ma barierki (można dokupić od Chicco) i podobno oparcia nie da się postawić całkiem na sztorc, tylko jest w pozycji półleżącej (ale to wiem z internetu, nie sprawdzałam). Ale te czynniki nie wpłynęły na moją decyzję, po prostu obejrzałam kilka wózków i Casualplay mi się najbardziej spodobał :tak:.

W sumie to nie wiem ;-). Ten mi się chyba bardzie podoba z wyglądu i tyle. Wady Speedi są takie, że nie ma barierki (można dokupić od Chicco) i podobno oparcia nie da się postawić całkiem na sztorc, tylko jest w pozycji półleżącej (ale to wiem z internetu, nie sprawdzałam). Ale te czynniki nie wpłynęły na moją decyzję, po prostu obejrzałam kilka wózków i Casualplay mi się najbardziej spodobał :tak:.

Właśnie czytałam również o tym, że w Quinny nie można postawić siedzenia w pozycji zupełnie pod kątem prostym. Niestety sama nie wiem tylko czy to naprawdę wada, bo nie orientuję się czy dziecku taka pozycja jest wygodna. Sami jak siedzimy to chyba też zawsze mamy oparcie lekko odchylone, a nie zupełnie pionowo. Ale nie wiem, bo może ze względów zdrowotnych tak jednak powinno być? Jeśli tak to ciekawe czemu nie zrobili tak tego siedzenia :confused: Muszę oblookać jeden i drugi wózio. Na pewno mają szersze spacerówki :tak:

Dzwoniłam dzisiaj do serwisu Mutsy i wieco co mi pan powiedział? Że taki rzeczy to się dzieją jak się nie konserwuje wózka. Bardzo kurde dziwne :frown: Mój mąż kilka razy czyścił wózek, smarował tym sprayem załączonym oryginalnie do wózka i nic to nie dało, może godzinę dało się lepiej jeździć wózkiem a potem znowu to samo :dull::oo: A koleś mi powie, że to z powodu braku konserwacji. Baran :growl::oo2::realmad:

Właśnie czytałam również o tym, że w Quinny nie można postawić siedzenia w pozycji zupełnie pod kątem prostym. Niestety sama nie wiem tylko czy to naprawdę wada, bo nie orientuję się czy dziecku taka pozycja jest wygodna.
Ja nawet nie wiem, czy w moim wózku się da tak postawić oparcie. Muszę sprawdzić :-).

a my kupilismy takie krzesełko i nawet jesteśmy zadowoleni, na razie się sprawdza i Wiktoria lubi w nim siedzieć:-)
NOWE KRZESZEŁKO ALEXIS !! ! REWELACJA!! NOWE !! (247609956) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Bardzo fajne to krzesełko, tylko ja czytałam że teraz nie można wprowadzac do obrotu krzesełek z czterema kółkami, bo podobno są niebezpieczne, maja być tylko dwa kółka....
Ale moze się myle i producenci nie mieli obowiązku wycofywać tych z czterema kółkami....

reklama
słuchajcie mam problem
większość ubranek Xawka mamy od kuzynki męża, wszystko jest H&M'a lada momet bedziemy oddawać to co juz nam niepotrzebne a to z tego wzgledu ze kuzynka rodzi w listopadzie. i problem polega na tym ze czesc ubranek nie przeżyła obiadków no i niestety się poplamiły. namaczałam to juz vanishem dodawalam vanish do prania moze troche zbladło ale nie zeszły. :sorry:
nie oddam takich poplamionych a nie mam też kasy żeby odkupić nowe czy jakiekolwiek inne.
Macie jakies sposoby inne "magiczne" albo znacie jakies dobre środki ktore sobie z tym poradzą ??
ps. głownie są to plamy po zupkach i deserkach czyli marchewkowe.

Do góry