reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Trochę o tym czytałam i:

psychologowie twierdzą, że wysadzanie dziecka na nocnik przed 18-tym miesiącem życia nie ma sensu, bo dziecko po prostu nie panuje nad potrzebami fizjologicznymi i tylko się go stresuje niepotrzebnie

ale z drugiej strony dawniej tak się robiło i jakoś dzieci się uczyły korzystać z nocnika, więc pewnie trzeba na to spojrzeć z przymrużeniem oka i robić swoje ;-).

Tak czy inaczej uważam, że obie szkoły są dobre (i stara i nowa), a to kiedy dziecko załapie, to i tak zależy od dziecka ;-).
blueberry ja zaczęłam sama siadać na nocnik, wołać że chcę siku - jak miałam 12 miesięcy :tak: A moja siostra bliżniaczka dopiero jak miała 2 latka. Moja mama tylko raz posadziła mnie na nocniku i od razu załapałam. Tak więc wrzucanie wszystkich do jednego worka chyba nie ma sensu. Każde dziecko jest inne. Ważne żeby samo chciało.

reklama
cześć dziewczynki!
kupilam kolejny "gadżet" w tym tygodniu od wczoraj w sieci BIEDRONKA jest za 60pln MIXER wieloczynnościowy. jego zdjęcie jest na tej stronie mozna klinkąć i powiekszyć Promocje bardzo polecam szczzegolnie przy zupkach i deserkach do tej pory nie robilam nic sama bo nie chcialo mi sie gotowac tak malych porcji. a teraz, do malego pojemniczka wrzuciłam pół jabłka kilkanascie malin kawalek banana kilka razy wcisnelam i mialam pół kubka (ok100-150ml) super puszystego i co wazne naturalnego deserku. (oczywiscie wszystko najpierw sparzyć trzeba). na obiad zmixowałam mu obiadek który był miał za duże kawałki a Xawek woli papę, więc mu zrobilam i wtrząchnął 250ml zupy!!
poprostu bajka moim zdaniem 16 elementów za 59pln, nawet jak wytrzyma rok a nie 5 jak jakis markowy to i tak jest super.
oproczjedzonka oczywiscie sie przyda do wszystkiego, ma 6 pojemników mniejszych i jeden wielki litrowy dzwbanek, do ktorego mozna montowac wyciskarke do soków, ma 2 ostrza pokrywki. zreszta widac na zdjeciu, jak checie jakies szczegóły to dajcie znać to przetestuje
zrobiłam zdjęcie zpudełka na ktorym sa wszystkie elementy tylko nie wiem jak je tu wkleić

bardzo latwo, ja tez nato patrzylam bo dosc leniwa jestem a jak maly teraz biegato nie mialabym czasu na skomplikowane mechanizmy
masz kubek na który nakręcasz nakrętke z ostrzem i to nakładasz na podstawę w ktorej jest silniczek. brzmi skomplikowanie ale nie jest
(i mozna myc w zmywarce). moge ci wyslac fotke na gg czy cos

ciekawie to wygląda! ja mam duży malaxer, którego nie myje się wcale tak łatwo. Duże ustrojstwo na tak malutkie porcje jak jedzą nasze dzieci. Muszę podjechać to zobaczyć, a właśnie, czy to będzie w każdej biedronce? :)

wydaje mi sie ze tak, bo czasem na stronie jest napisane ze oferta niedostepna w jakims tam sklepie a nie bylo nic takiego. ta propomcja jest albo do czwartku albo do niedzieli
ale z doswiadczenia wiem ze jak jest cos takiego w bierdonceto ma spore branie, wiec radze sie spieszyć :)
pozdrawiam
ps. dzis na sniadanko zrobilismy sobie koktajl z mleczka malinek i jabłek :)

bardzo latwo, ja tez nato patrzylam bo dosc leniwa jestem a jak maly teraz biegato nie mialabym czasu na skomplikowane mechanizmy
masz kubek na który nakręcasz nakrętke z ostrzem i to nakładasz na podstawę w ktorej jest silniczek. brzmi skomplikowanie ale nie jest
(i mozna myc w zmywarce). moge ci wyslac fotke na gg czy cos
Chyba mnie już przekonałaś :tak:

naprawde warto, przynajmniej moim zdaniem, ja bardzo chcialam jakis taki robot, ale nie dosc ze takie wielofunkcyjne kosztują od 150pln, to są wielkimi krowami a ja mam 1pokojowe mieszkanie z małą kuchenką i naprawde nie mam w nim miejsca na wielkie kartony. a to zajmuje niewiele i naprawde jest banalne w użyciu. To kiedys było w tvshopie ze 2-3 lata temu i kosztowało krocie.

reklama
A ja nakupiłam wczoraj Pampersów w Makro. Niecałe 43zł za opakowanie. Są tez chusteczki Pampers po 5,55zł. Jest też promocja na chusteczki Nivea 3+1 gratis - wychodzi też coś około 5,50zł.

Jest też promocja w Carrefour na Pampersy. Wielkie pudło za 87zł. Np. Pampersy 4 - 135 szt w pudełku. Czyli słaba ta promocja. wychodzi drogo za szt.

Do góry