reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Szukałam gdzie są jakies promocje pampersów i natknełam się na "ciekawą" ;-)stronkę. Gdyby któraś nie wiedziała co z pieniędzmi robic i planowała kolejnego dzidziusia to rozważcie te zakupy:-D :-):

LuxLux – W�zek dzieci�cy Balmoral

LuxLux – W�zek dzieci�cy Maclaren

czy to:

LuxLux – Butelka Dior

albo:

LuxLux – Tag „dzieci”

Nieźle, no nie:laugh2:??

A promocja pampersów jest w Makro - jumbopacki za niecałe 43zł. Do 8go października chyba.

O rany :baffled:

Chcemy z mężem kupić córci jakąś zabawkę, ale właśnie nie mamy pomysłu....zastanawiamy się nad Szczeniaczkiem-Uczniaczkiem, ale jakoś na stówę pewni nie jesteśmy. Oglądam allegro, chodzimy po sklepach i wszędzie to samo...Może stolik edukacyjny:confused: Ale do niego podrosnąć musi jeszcze...

reklama
Chcemy z mężem kupić córci jakąś zabawkę, ale właśnie nie mamy pomysłu....zastanawiamy się nad Szczeniaczkiem-Uczniaczkiem, ale jakoś na stówę pewni nie jesteśmy. Oglądam allegro, chodzimy po sklepach i wszędzie to samo...Może stolik edukacyjny:confused: Ale do niego podrosnąć musi jeszcze...
Ja też nie wiem, co kupić małemu.. Chrześnica męża dostała od nas na pierwsze urodziny Garnuszek na klocuszek FP, myśleliśmy, żeby Piotrusiowi kupić, ale na razie jest za mały :rolleyes: Poza tym to drogie strasznie.. :baffled: Może się chcrześnicy wkrótce znudzi i nam pożyczy :-D

Piotruś teraz dostał od cioci interaktywne drzewo VTech :-) Bardzo mu się podoba zabawka, choć jeszcze nie umie się nią bawić, tylko klepie gdzie popadnie, a wtedy zabawka śpiewa, wydaje różne odgłosy i świeci :-)

hej musze sie pochwalic wlasnie bylam na zakupach... i nie odmowilam sobiewydaniapare groszy na bobasa
icon_biggrin.gif
kupilam mu takie smoczki gryzaczki bo znowu zaczalsie slinic mocno a wczoraj o nich czytalam
http://www.allegro.pl/item246109211_tommee_tippee_gryzak_2szt_etap_3_niebiesko_zie.html i kupilam kubeczek=niekapek firmy Nuby strasznie mi sie podoba, bo ma duzy silikonowy ustnik trohe jak w butelce tylko troszke grubszy silikon, takiego szukalam bo wszystkiemaja takieplaskie ustniki i xawek nie umie tego trzymac w buzi a ten jest fajny http://www.sklepdladziecka.pl/images/akcesoria_nuby/nb9645z.jpg kosztowal 34pln w świecie dziecka w tesco na gorczewskiej w warszawie, a smoczki gryzaczki 9.90 za 2 szt. mlody odrazu zaczalobrabiac tego smoka spodobal mu sie bardzo ... a kubeczek bedziemy wyprobowywac jutro
icon_smile.gif
bo usnal w drodze do domu

moja córcia ma swój pierwszy nocnik:-D postanowilismy że skoro siada juz sama to nie ma na co czekać tylko uczyc sikać do nocniczka:tak: wiadomo że do wołania siku jeszcze dalek droga ale niech się młoda przyzwyczaja:-)
moja sąsiadka też tak uczyła córkę od 6 miesięcy i teraz mała ma 1,5 roku i w domu chodzi bez pampersa:tak: jak chce siku to przynosi nocnik:tak:

moja córcia ma swój pierwszy nocnik:-D postanowilismy że skoro siada juz sama to nie ma na co czekać tylko uczyc sikać do nocniczka:tak: wiadomo że do wołania siku jeszcze dalek droga ale niech się młoda przyzwyczaja:-)
moja sąsiadka też tak uczyła córkę od 6 miesięcy i teraz mała ma 1,5 roku i w domu chodzi bez pampersa:tak: jak chce siku to przynosi nocnik:tak:

W zupełności się z Tobą zgadzam Roksi. Wiktoria już od miesiąca robi kupkę na nocnik:tak:.
Są oczywiście rożne poglądy. Spotkałam się nawet z takim, że wczesne wysadzanie dziecka na nocnik może zaburzyć jego seksualność:baffled::confused: Ale też mamy pisały, że jak tak robiły to dzieci w wieku 12 miesięcy już same wołały siku.

reklama
Trochę o tym czytałam i:

psychologowie twierdzą, że wysadzanie dziecka na nocnik przed 18-tym miesiącem życia nie ma sensu, bo dziecko po prostu nie panuje nad potrzebami fizjologicznymi i tylko się go stresuje niepotrzebnie

ale z drugiej strony dawniej tak się robiło i jakoś dzieci się uczyły korzystać z nocnika, więc pewnie trzeba na to spojrzeć z przymrużeniem oka i robić swoje ;-).

Tak czy inaczej uważam, że obie szkoły są dobre (i stara i nowa), a to kiedy dziecko załapie, to i tak zależy od dziecka ;-).

Do góry