reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

W Carrefour jest promocja, kupując Pampersy za 46,99 dostajemy zniżkę 70zł na blender Brauna, kosztuje wtedy 169zł.

reklama
Dziś kupowałam butelki AVENTU i na ulotce zadziwiła mnie jedna rzecz. A mianowicie przedziały wiekowe w ustnikach-niekapkach. Jeszcze niedawno biały miękki był od 3-go miesiąca, a zielony od 6-go.
Teraz na tej ulotce biały jest od 6-go, a zielony od 12-go miesiąca :eek:
Zastanawia mnie czy nastąpiły jakieś zmiany mające za sobą ukryte jakieś powody czy może to błąd w druku? Na stronie Aventu nadal zachowane są stare przedziały wiekowe :huh:
Agutek - ja kupowałam małemu niekapek z miękkim ustnikiem od 6 miesiąca :tak: Jest biały (ustnik):tak: Były tam też niekapki od 3 miesiąca i też miały biały ustnik :-) Były też te od 12 miesiąca, ale nie pamiętam, jakiego koloru był ustnik..

Agutek - ja kupowałam małemu niekapek z miękkim ustnikiem od 6 miesiąca :tak: Jest biały (ustnik):tak: Były tam też niekapki od 3 miesiąca i też miały biały ustnik :-) Były też te od 12 miesiąca, ale nie pamiętam, jakiego koloru był ustnik..

Czyli musieli zmienić, bo do niedawna biały był od 3 m-ca, a od 6 m-ca był zielony, który teraz jest od roku :sorry2:
Ciekawe tylko czemu na stronie Aventu nadal jest stary podział :confused:

A ja kupiłam dziś kubek niekapek i nie wiem jaki, na pewno z miękkim ustnikiem. Ważne, że Wiktorii się spodobał. Od razu wzięła go w rączki i zaczęła pić.

Kupiłam dziś pieluchy Huggies 3 i nie jestem z nich zadowolona. W Pampersie jak dziecko nasika to pieluszka za bardzo się nie "deformuje", a tutaj. :szok: Córcia leżała i machała nogami to wszystko zbiło się w jednym miejscu i u góry pozostały... nic nie pozostało. Te rozciągające się paski w Pampersach to jest coś, a tu? Jest tego może ze 2 cm i prawie wcale się nie rozciąga.

Wczoraj kupiłam Wiktorii body w H&M, 2 szt za 29,99. Może cena niezbyt promocyjna, ale ja lubie tą firmę, bo jest już sprawdzona i dobra.

To drogi mają ten blender, gdzieś go widziałam za 199zł. Chyba w MediaMarkcie.
ja w media kupiłam blener Browna za 99zł taki zwykły prosty:tak:
mam niekaperk Aventu od 6 miesiąca ale ma plastikowy zielony ustnik:tak: ale mała sobie radzi:-)

A ja w media kupiłam blender z metalową końcówką Brauna za 149zł.
Kurcze, muszę pomysleć nad tym niekapkiem, może Wiktorii też kupie. Chociaż nie jestem do tego zbyt przekonana, nie wiem dlaczego, ale ona wydaje mi sie jeszcze za mała do niekapka.

reklama
Dziewczyny, które nie kupiły jeszcze blendera!
Ponoć po 6 miesiącu zupki nie są już zmiksowaną jednolitą masą tylko mają w sobie grudki, żeby stymulować u dzieci powoli żucie. Słyszałam, że taką konsystencję można uzyskać rozdrabniając składniki zupki po prostu widelcem. Także jeśli ktoś myśli o kupnie blendera a szkoda mu kasy to chyba warto się zastanowić czy jest sens kupować. Przyda się bowiem może z miesiąc, dwa...

Do góry