reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Przyszło do mnie wczoraj to łóżeczko turystyczne. Całkiem fajne :tak:
Zapakowane w torbę na kółkach (te kółeczka to od łóżeczka), więc nie trzeba go dźwigać, tylko ciągnie się go za sobą. Do tego jest plecaczek dla dziecka na jego zabawki czy inne gadżety, które dziecko może nosić na plecach (oczywiście jak już jest starsze ;-)), a można go zaczepić do jednego z boków łóżeczka.

reklama
Agutek jeżeli myślisz o zakupie fotelika do samochodu to najlepiej sprawdzić pod sklepem czy nie za krótkie są pasy do niego. My z mężem kupiliśmy fotelik przez internet i teraz jest przypięty na siedzeniu z przodu samochodu bo z tyłu pasy okazały się za krótkie. Ale na dłuższą metę to tak bardzo nie przeszkadza bo ja siedzę z tyłu i niunia na mnie cały czas patrzy albo śpi.

Agutek jeżeli myślisz o zakupie fotelika do samochodu to najlepiej sprawdzić pod sklepem czy nie za krótkie są pasy do niego. My z mężem kupiliśmy fotelik przez internet i teraz jest przypięty na siedzeniu z przodu samochodu bo z tyłu pasy okazały się za krótkie. Ale na dłuższą metę to tak bardzo nie przeszkadza bo ja siedzę z tyłu i niunia na mnie cały czas patrzy albo śpi.

Wiem...ostatnio mieliśmy podobną sytuację. Pożyczyliśmy auto i fotelik i okazało się, że pasy z tyłu są za krótkie, a z przodu takie na styk.:eek:
Myślę jednak, że ten problem dotyczy tylko tych pierwszych fotelików do 13kg, które mają pozycję półleżącą i dlatego zajmują więcej miejsca.
Kolejne foteliki są już siedzące, więc chyba pasów wystarczy...chyba :sorry2:

Ale my na przykład mamy z przodu poduszkę powietrzną, której nie da się wyłączyć. To znaczy pewnie dałoby się w serwisie, ale to trochę kłopotliwe. Zastanawiam się, czy nie można wymienić pasów na dłuższe...

Ale my na przykład mamy z przodu poduszkę powietrzną, której nie da się wyłączyć. To znaczy pewnie dałoby się w serwisie, ale to trochę kłopotliwe. Zastanawiam się, czy nie można wymienić pasów na dłuższe...

Mąż mi podpowiada, że wymiana pasów jest bardzo kosztowna. Niestety.

Z tymi pasami to się zgadza :eek:. W poprzednim aucie (matiz) ledwo się dało zapiąć foteli zarówno z tyłu jak i z przodu... I to trzeba było załapac "knif". Pewnie gdybyśmy nie palnowali zmiany samochodu to trzeba by było wymienić pasy bo chyba można cos takiego zrobic.

Elahar dobrze radzi z tym zmierzeniem fotelika bo potem moze być problem.

Ale chyba faktycznie te kolejne foteliki już nie będą problematyczne bo tam pas opina bardziej dziecko niż fotelik choć sprawdzić nie zawadzi.

reklama
Nam też sie udało trafić na taki fotelik że pasami go przypinamy. Ale juz niedługo bedę też musiała pomyśleć o zmiania na większy

Do góry