reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Dziewczyny mam pytanko dotyczące fotelików samochodowych. Ten który mamy staje się już za ciasny a kolejne foteliki sa już dla dzieci siedzących. Bez sensu byłoby kupowac kolejny od 0 do 13kg.... Jak Wasze pociechy się mieszczą? Może ten mój jest jakiś wyjątkowo mały albo mi się wydaje za ciasny bo Mateusz do "byków" nie należy a wygląda w nim jak szprotka w puszce...

Ja mam taki:
http://www.funnycompl.nazwa.pl/_sunbaby_pl_allegro/babydesign_foteliki/dumbo/foto/www_DUMBO_08.jpg
Są jeszcze od 0 do 18 kg

reklama
Ja mam taki sam :-).

Blueberry77 i jak Twój Karolek jak się w nim mieści??

W ogóle w te upały to masakra w tym foteliku bo Młody jest spocony jak mops...

A o tym , ze są foteliki od 0 do 18kg to wiem ale to w sumie byłoby powielenie tego. Nie wiem czy te 0-18kg mają podobną konstukcję do tych 0-13kg czy są rozkladane....

My mamy fotelik ROMER BABY-SAVE 0-13 i jeszcze nie wyciągnęłam nawet tej wkładki dodatkowej ze środka;-), a mój Piotruś chyba malutki nie jest bo wazy ok. 6,5 kg i mierzy ok.70cm:tak:.

debiutantko my jeszcze auta nie mamy, więc i fotelika też nie, ale planujemy niebawem kupić samochód więc i to drugie będzie niezbędne. Zamierzam kupić od razu fotelik właśnie na przedział wagowy 0-18kg, bo 0-13kg to teraz już będzie bez sensu. Myślę o takim:

FOTELIK SAMOCHODOWY JANE RACING 0-18KG (214945582) - Aukcje internetowe Allegro

Czytałam informacje o crash testach i ten wypadł w miarę najlepiej wśród fotelików w tym przedziale wagowym. Nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Choć cena jak dla mnie jest troszkę wysoka, ale co zrobić :dull:

A my już od jakiegoś czasu jeździmy bez tej wkładki. Mateusz ma ok. 65cm i wazy niecałe 7kg. Może ma być taki upakowany w tym foteliku..... sama nie wiem. Mam wrażenie, że mu niewygodnie...

Zacząłby już siedzieć to wtedy kupiłoby się większy fotelik i po problemie.... Chociaż jak znam życie to będzie kolejny problem jaki fotelik wybrać....

A my już od jakiegoś czasu jeździmy bez tej wkładki. Mateusz ma ok. 65cm i wazy niecałe 7kg. Może ma być taki upakowany w tym foteliku..... sama nie wiem. Mam wrażenie, że mu niewygodnie...

Zacząłby już siedzieć to wtedy kupiłoby się większy fotelik i po problemie.... Chociaż jak znam życie to będzie kolejny problem jaki fotelik wybrać....

Może przetrzymaj go jeszcze trochę w tym. Przecież nasze dzieci już niedługo będą same siedzieć bez problemu. Już się garną. Myślę, że to już naprawdę niebawem i wtedy przesadzisz go do tego większego fotelika.

reklama
Może przetrzymaj go jeszcze trochę w tym. Przecież nasze dzieci już niedługo będą same siedzieć bez problemu. Już się garną. Myślę, że to już naprawdę niebawem i wtedy przesadzisz go do tego większego fotelika.

Chyba tak własnie zrobimy. I tak staram się żeby jak najkrócej siedział w tym foteliku i jak gdzieś wychodizmy z samochodu to go przekładamy do wózka.

Do góry