reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

JMM jeśli chodzi o przeciekanie pampersów na plecy - ja zaobserwowałam, że zdarza nam się to wtedy gdy używamy już za małego rozmiaru (tak mieliśmy z dwójkami i teraz z trójkami - z trudem je dopinam), także zmieniamy właśnie pieluszki na czwórki i znowu powinien być na jakiś czas spokój :happy:

reklama
JMM jeśli chodzi o przeciekanie pampersów na plecy - ja zaobserwowałam, że zdarza nam się to wtedy gdy używamy już za małego rozmiaru (tak mieliśmy z dwójkami i teraz z trójkami - z trudem je dopinam), także zmieniamy właśnie pieluszki na czwórki i znowu powinien być na jakiś czas spokój :happy:
generalnie to 3 od 4 różnią się wysokością:tak: o mały włos a kupiłabym 4+ bo nie wiedziaąłm że są 4 ale chyba różnia się tylko wagą i to nieznacznie:tak:

My mamy Pampersy ( teraz jeszcze 3) od samego początku i nie narzekam, nic mi nie przeciekło i Wika śpi cała noc w jednej pieluszce. Płynu do kapieli i szamponu ( 2 w 1) uzywam Nivea i chusteczki też mam Niveiki. W szpitalu dostałam całą linie Hippa i moim zdaniem bły ok, ale w domu już miałam kupione Nivea i dlatego tych używam, ale Wika nie miała uczulenia do Hippie. Co do Johnsona- dzieci moich dwóch koleżanek miały po nim uczulenie, więc ja wolałam nie ryzykować.

Dziewczyny, mam pytanko odnośnie leżaczków. Chciałabym kupić taki z huśtawką fisher price ma takie, a mam kupam rabatowy do Smyka , to chciałabym zrealizować go. Czy Wam się sprawdziły, czy są dobre przy karmieniu łyżeczka?

O rany, już używacie czwórek? :-) Ja nawet o tym nie myślałam. Od ilu one są kilogramów?

Nie masz problemów z zakładaniem trójek??
U nas to już wyczyn, żeby je założyć. Córa wierzga nogami, napina się i za Chiny ludowe nie można jej zapiąć. A do tego w nocy kilka razy już je przesiusiała.
Także teraz idą w ruch czwóreczki :tak:

My używamy Pampersów 3, chociaż widzę że robią się za małe, ale zostało mi ich jeszcze bardzo dużo. Może Wiktoria zużyje je zanim cąłkowicie z nich wyrośnie. Brat kupił mi wielkie pudło 4+, bo nie było w sklepie 4. No i teraz będę musiała kupić 4, bo 4+ to chyba za duże będą, chociaż nie wiem ile się różnią wielkością.

Mój mąż kupił ostatnio pierwszy raz HAPPY i powiem Wam że w naszym przypadku wogóle się nie sprawdziły :-( przeciekają i mam wrażenei że jak mały raz posika to już cały czas są mokre:wściekła/y: niestety kupiliśmy duże opakowanie ale następne to znowu ędą pampersy :-) byłam z nich zadowolona

Nie masz problemów z zakładaniem trójek??
U nas to już wyczyn, żeby je założyć. Córa wierzga nogami, napina się i za Chiny ludowe nie można jej zapiąć. A do tego w nocy kilka razy już je przesiusiała.
Także teraz idą w ruch czwóreczki :tak:
No mam faktycznie i przy nóżkach jakby za ciasno... Ale wydawało mi się, że do czwórek to jeszcze kilka miesięcy :-).

reklama
Do góry