reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

JMM jeśli chodzi o przeciekanie pampersów na plecy - ja zaobserwowałam, że zdarza nam się to wtedy gdy używamy już za małego rozmiaru (tak mieliśmy z dwójkami i teraz z trójkami - z trudem je dopinam), także zmieniamy właśnie pieluszki na czwórki i znowu powinien być na jakiś czas spokój :happy:

reklama
JMM jeśli chodzi o przeciekanie pampersów na plecy - ja zaobserwowałam, że zdarza nam się to wtedy gdy używamy już za małego rozmiaru (tak mieliśmy z dwójkami i teraz z trójkami - z trudem je dopinam), także zmieniamy właśnie pieluszki na czwórki i znowu powinien być na jakiś czas spokój :happy:
generalnie to 3 od 4 różnią się wysokością:tak: o mały włos a kupiłabym 4+ bo nie wiedziaąłm że są 4 ale chyba różnia się tylko wagą i to nieznacznie:tak:

My mamy Pampersy ( teraz jeszcze 3) od samego początku i nie narzekam, nic mi nie przeciekło i Wika śpi cała noc w jednej pieluszce. Płynu do kapieli i szamponu ( 2 w 1) uzywam Nivea i chusteczki też mam Niveiki. W szpitalu dostałam całą linie Hippa i moim zdaniem bły ok, ale w domu już miałam kupione Nivea i dlatego tych używam, ale Wika nie miała uczulenia do Hippie. Co do Johnsona- dzieci moich dwóch koleżanek miały po nim uczulenie, więc ja wolałam nie ryzykować.

Dziewczyny, mam pytanko odnośnie leżaczków. Chciałabym kupić taki z huśtawką fisher price ma takie, a mam kupam rabatowy do Smyka , to chciałabym zrealizować go. Czy Wam się sprawdziły, czy są dobre przy karmieniu łyżeczka?

O rany, już używacie czwórek? :-) Ja nawet o tym nie myślałam. Od ilu one są kilogramów?

Nie masz problemów z zakładaniem trójek??
U nas to już wyczyn, żeby je założyć. Córa wierzga nogami, napina się i za Chiny ludowe nie można jej zapiąć. A do tego w nocy kilka razy już je przesiusiała.
Także teraz idą w ruch czwóreczki :tak:

My używamy Pampersów 3, chociaż widzę że robią się za małe, ale zostało mi ich jeszcze bardzo dużo. Może Wiktoria zużyje je zanim cąłkowicie z nich wyrośnie. Brat kupił mi wielkie pudło 4+, bo nie było w sklepie 4. No i teraz będę musiała kupić 4, bo 4+ to chyba za duże będą, chociaż nie wiem ile się różnią wielkością.

Mój mąż kupił ostatnio pierwszy raz HAPPY i powiem Wam że w naszym przypadku wogóle się nie sprawdziły :-( przeciekają i mam wrażenei że jak mały raz posika to już cały czas są mokre:wściekła/y: niestety kupiliśmy duże opakowanie ale następne to znowu ędą pampersy :-) byłam z nich zadowolona

Nie masz problemów z zakładaniem trójek??
U nas to już wyczyn, żeby je założyć. Córa wierzga nogami, napina się i za Chiny ludowe nie można jej zapiąć. A do tego w nocy kilka razy już je przesiusiała.
Także teraz idą w ruch czwóreczki :tak:
No mam faktycznie i przy nóżkach jakby za ciasno... Ale wydawało mi się, że do czwórek to jeszcze kilka miesięcy :-).

reklama
Do góry