reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

My mamy Canona Power Shota A 430 , kupionego pierwotnie w prezencie dla mojej mamy na jej urodziny w lutym.. Kupowaliśmy go za 380 zł . MA 4 x zoom optyczny 4.00 mega piksele. Wydaje mi się, że to spokojnie wystarczy do robienia fajnych zdjęć.
Tak nam się podobał , że oddaliśmy mamie w końcu naszego starego Nikona a porwaliśmy tego.

Robi naprawdę ładne zdjęcia, również bez lampy błyskowej.

A poza tym przybył nam nowy mebel.
Huśtawka Fisher PRice taka jak tu:

Fisher-Price - Baby Gear

Dostaliśmy ją w prezencie od teściowej na przyszły chrzest. Podobno kosztowała ok 400 zł. Osobiście uważam , że to strata kasy, sama bym nigdy nie kupiła- bo starczy raptem na pół roku a poza tym jestem przeciwniczką takich drogich prezentów dla dzieci ( zwłaszcza kupowanych bez uzgodnienia z rodzicami) . Dobrze , że młody jeszcze nie kuma czaczy.
Mam też takie dziwne wrażenie, że taka huśtawka trochę za dużo wrażeń dziecku dostarcza. Kiwa się jak szalona, wydaje dźwięki, nad głową dzieciaka kręci się karuzela a do tego jeszcze jakieś światełka. Gdyby mnie ktoś w czymś takim posadził momentalnie by mnie głowa zaczęła boleć a co dopiero takiego malucha.

No ale małemu się podoba ale w opcji albo kiwane albo karuzela. Od wszystkiego razem wywala oczy na wierzch i zaczyna płakać:))

reklama
kaskada- hustawka super, tylko rzeczywiście jak dla tekiego malucha to trochę za dużo tych bajerów. Dla mnie też to strata kasy, bo zaraz nasze maluszki powyrastaja z takich rzeczy.

my mamy Sony Cyber-Shot 7,2 megapixeli i nie narzekamy, calkiem ladne zdjecia wychodza:-)
My mamy Sony Cyber-Shot 6.0 megapixeli, też fajne zdjęcia wychodzą, jedynie żałuję, że ma tylko 3-krotny zoom optyczny, na którym nie da się zrobić zdjęć z efektem "rozmazania" tła... Strasznie mi się takie zdjęcia podobają :tak:

A my mamy Fuji S5600. Bardzo fajny.

My mamy jego następcę - fuji s5700 ;-)

Agutek, blueberry robicie zdjęcia Fuji na Auto czy same ustawiacie przysłonę itd.?

Ja nie umiem sama włączać tych ustawień, więc walę z automata ;-)
Ale Fuji ma właśnie możliwość manualnego ustawiania...ja jeszcze nie posiadłam tej umiejętności :-p

Zoom optyczny jest 10-krotny, a do tego jest macro i supermacro. Można zdjęcia z bliska robić bardzo małym przedmiotom:tak:

Na razie używam tylko ochraniacza, a kołderka i poduszka czeka na jesień :-) Ale po wypraniu wygląda nadal jak nowa, kolory nie blakną, nie spierają się, jest bardzo miła w dotyku także myślę, że będzie dobrze się sprawować :tak:
Nie kupowałam jednak wypełnienia z tej firmy, było dużo droższe niż nasze polskie, ja wybrałam firmy Klupś. Było o 60zł tańsze :-)

Wiem, że debiutantka też kupowała chyba tej firmy, może mogłaby coś więcej napisać :-)

A miałam się ciebie pytać roksi jak ci się sprawuje wózek? spacerówka już doszła?
nam ostatnio pękł ten plastik, który jest przy koszu (ten system skręcanej osi ma takie dwie wypustki przy koszu i jak coś cięższego się do niego włoży to ociera i pęka plastik) :dry:
Nie muszę mówić, że się trochę zeźliłam :eek:

reklama
Do góry