reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Wczoraj przyjechało łóżeczko turystyczne Corrado

takie jak tu :

Wszystko.dla.dziecka.pl :: Łóżeczko turystyczne OLEK 3 CORRADO SUPER CENA !!!

Jestem zachwycona.
i małemu sie strasznie podoba. Na razie leży w górnej części i ma masę miejsca więc się może dowolnie kręcić wokół własnej osi i nie zahacza o nic nogami ( łóżeczko ma 75 cm szerokości i 105 długości) a poza tym można małego pobujać bo łóżeczko ma płozy . Składa się szybko i łatwo. Na razie służy nam jako kojec w dużym pokoju a potem , jak wrócę do pracy powędruje do mojej mamy, która obiecała się Wojtkiem zajmować w ciągu dnia.

No a poza tym przyda się na wyjazdy.

Naprawdę fajna rzecz. Jestem bardzo zadowolona. Udało się kupić za 249 zł z transportem.

reklama
Też będę musiała takie łóżeczko kupić dla teściowej kiedy będzie się mała opiekowała jak wrócę do pracy :tak:

Napisz za jakiś czas jak tam dalej się sprawdza to łóżeczko :happy:

Ja trochę żałuję, że takiego nie kupiłam do domu, zamiast drewnianego. No ale już za późno :-).

Ja też już dawno o tym myślałam. Wiktoria wcale nie śpi w łóżeczku drewnianym, a turystyczne na potem napewno jest lepsze, no i teraz bardziej mi się podoba:tak: No cóż, może przy drugim dziecku....:-D:blink:

ewa0381- ja dokładnie jak ty. Kupie przy drugim, a Wiktorie może niedługo przerzuce do jej łóżeczka, skoro przsypia juz prawie całe noce. Tylko jakoś mi szkoda, bo dobrze mi sie z nia spi. Jak sie budzę to mam jej kochany uśmiech przed oczami:-):-)

Dziewczyny jaki mogłybyście polecić, albo odradzić aparat cyfrowy, biorąc pod uwagę Wasze aparaty i doświadczenia. Chcę kupić nowy aparat i nie wiem jaki.

Dziewczyny jaki mogłybyście polecić, albo odradzić aparat cyfrowy, biorąc pod uwagę Wasze aparaty i doświadczenia. Chcę kupić nowy aparat i nie wiem jaki.
mój mąż mówi że conona nikon i panasonic:tak: my mamy canona i jest bardzo dobry co prawda kupiony 3 lata temu i ma 3,2 miliona pikseli ( tyle ma mój aparat w telefonie:wściekła/y:) ale jest dobry:-) ostatni ogladałam jakiś program o aparatach i podobno nie opłaca sie kupowac aparatów powyżej 7 milonów pikseli:happy:

mój mąż mówi że conona nikon i panasonic:tak: my mamy canona i jest bardzo dobry co prawda kupiony 3 lata temu i ma 3,2 miliona pikseli ( tyle ma mój aparat w telefonie:wściekła/y:) ale jest dobry:-) ostatni ogladałam jakiś program o aparatach i podobno nie opłaca sie kupowac aparatów powyżej 7 milonów pikseli:happy:

Jeśli się nie zamierza robić dużych powiększeń (np. plakatów) to nie ma co szaleć z tymi pikselami bo i po co :tak:.

My mamy lustrzankę cyfrową ale gdybyśmy mieli kupić compact to mąż wybrałby Canona Ixus (40 lub 50). Jest mały, robi fajne zdjęcia (znajomi mają) i dobrze sobie radzi w słabym oświetleniu.

Mozesz poczytać (o innych aparatach też) :
Canon Digital IXUS 50 (SD400) - Recenzje

My mamy Olympusa, fakt, że 3 latka już ma ale jest ok. Mój mąż też powiedział, że albo Canon albo Olympus albo Nikon. To najlepsze firmy podobo

reklama
To fakt nie megapiksele najważniejsze, a optyka.
My mamy Fuji, ponoć również jedna z bardzo dobrych firm.
Mają właśnie dobrą optykę.

Ale nie znam się na aparatach aż tak, by coś odradzać czy doradzać ;-)

Ja wywołuję czasem zdjęcia w dość dużym formacie, więc akurat duża ilość megapikseli się przydaje.

Zwróć też uwagę na stabilizację obrazu, ISO, a przede wszystkim aby był duży zoom optyczny, nie cyfrowy!

Do góry