reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Wczoraj przyjechało łóżeczko turystyczne Corrado

takie jak tu :

Wszystko.dla.dziecka.pl :: Łóżeczko turystyczne OLEK 3 CORRADO SUPER CENA !!!

Jestem zachwycona.
i małemu sie strasznie podoba. Na razie leży w górnej części i ma masę miejsca więc się może dowolnie kręcić wokół własnej osi i nie zahacza o nic nogami ( łóżeczko ma 75 cm szerokości i 105 długości) a poza tym można małego pobujać bo łóżeczko ma płozy . Składa się szybko i łatwo. Na razie służy nam jako kojec w dużym pokoju a potem , jak wrócę do pracy powędruje do mojej mamy, która obiecała się Wojtkiem zajmować w ciągu dnia.

No a poza tym przyda się na wyjazdy.

Naprawdę fajna rzecz. Jestem bardzo zadowolona. Udało się kupić za 249 zł z transportem.

reklama
Też będę musiała takie łóżeczko kupić dla teściowej kiedy będzie się mała opiekowała jak wrócę do pracy :tak:

Napisz za jakiś czas jak tam dalej się sprawdza to łóżeczko :happy:

Ja trochę żałuję, że takiego nie kupiłam do domu, zamiast drewnianego. No ale już za późno :-).

Ja też już dawno o tym myślałam. Wiktoria wcale nie śpi w łóżeczku drewnianym, a turystyczne na potem napewno jest lepsze, no i teraz bardziej mi się podoba:tak: No cóż, może przy drugim dziecku....:-D:blink:

ewa0381- ja dokładnie jak ty. Kupie przy drugim, a Wiktorie może niedługo przerzuce do jej łóżeczka, skoro przsypia juz prawie całe noce. Tylko jakoś mi szkoda, bo dobrze mi sie z nia spi. Jak sie budzę to mam jej kochany uśmiech przed oczami:-):-)

Dziewczyny jaki mogłybyście polecić, albo odradzić aparat cyfrowy, biorąc pod uwagę Wasze aparaty i doświadczenia. Chcę kupić nowy aparat i nie wiem jaki.

Dziewczyny jaki mogłybyście polecić, albo odradzić aparat cyfrowy, biorąc pod uwagę Wasze aparaty i doświadczenia. Chcę kupić nowy aparat i nie wiem jaki.
mój mąż mówi że conona nikon i panasonic:tak: my mamy canona i jest bardzo dobry co prawda kupiony 3 lata temu i ma 3,2 miliona pikseli ( tyle ma mój aparat w telefonie:wściekła/y:) ale jest dobry:-) ostatni ogladałam jakiś program o aparatach i podobno nie opłaca sie kupowac aparatów powyżej 7 milonów pikseli:happy:

mój mąż mówi że conona nikon i panasonic:tak: my mamy canona i jest bardzo dobry co prawda kupiony 3 lata temu i ma 3,2 miliona pikseli ( tyle ma mój aparat w telefonie:wściekła/y:) ale jest dobry:-) ostatni ogladałam jakiś program o aparatach i podobno nie opłaca sie kupowac aparatów powyżej 7 milonów pikseli:happy:

Jeśli się nie zamierza robić dużych powiększeń (np. plakatów) to nie ma co szaleć z tymi pikselami bo i po co :tak:.

My mamy lustrzankę cyfrową ale gdybyśmy mieli kupić compact to mąż wybrałby Canona Ixus (40 lub 50). Jest mały, robi fajne zdjęcia (znajomi mają) i dobrze sobie radzi w słabym oświetleniu.

Mozesz poczytać (o innych aparatach też) :
Canon Digital IXUS 50 (SD400) - Recenzje

My mamy Olympusa, fakt, że 3 latka już ma ale jest ok. Mój mąż też powiedział, że albo Canon albo Olympus albo Nikon. To najlepsze firmy podobo

reklama
To fakt nie megapiksele najważniejsze, a optyka.
My mamy Fuji, ponoć również jedna z bardzo dobrych firm.
Mają właśnie dobrą optykę.

Ale nie znam się na aparatach aż tak, by coś odradzać czy doradzać ;-)

Ja wywołuję czasem zdjęcia w dość dużym formacie, więc akurat duża ilość megapikseli się przydaje.

Zwróć też uwagę na stabilizację obrazu, ISO, a przede wszystkim aby był duży zoom optyczny, nie cyfrowy!

Do góry