reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

JustineMyMind to miałyśmy dziś podobne zajęcia domowe ;). Ja też robiłam kolejne pranie tylko, że juz wieszac nie mam gdzie więc druga partia jutro. Mój rożek niestety na metce ma "pranie ręczne" i pomimo tego, że mnie kusiło żeby go wrzucić do pralki to bałam się, że wypełnienie może się zniszczyć tzn. zbrylić i prałam ręcznie.

Wczoraj mi koleżanka pożyczyła laktator i poduszke do karmienia (nie wiem czy skorzystam).
Dostałam już też termometr i ostatnią paczkę ciuszków z allegro (na którą się wyczekałam :/) więc teraz mi tylko Synka brakuje ale niech sobie jeszcze poczeka w brzuchu.

reklama
Magdakap, fajny wózio, a moge spytać (jeśli to nie tajemnica) ile takie cacko Cie kosztowało:confused:
Ja dzisiaj wyprałam wszystko dla dzidzi - ciuszki, pieluszki, ręczniki tylko zapomniałam wyprać rożka :baffled: ale to nic - wypiore razem z kocykami :tak:
W tym albo w przyszłym tygodniu jade po lóżeczko :happy:

JMM - podaję link sklepu w którym ten wózek zakupiłam. Przypomniałas mi o rożku - muszę go odebrać od koleżanki:))
FAMILY SHOP - W

Debiutantko zbaraniałam.:szok: Na moim rożku w ogóle nie ma informacji jak można go prać. Pisze tylko że to 100% bawełna. Pewnie wyjme kokosowy wkład i też wypiore go ręcznie, bo chyba nawet nie zmieści sie w pralce razem z kocykami :baffled:

Justine ja z mojego wyjęłam wkład kokosowy i prałam normalnie w pralce.
Nic się nie stało, jest nadal ładny, nowiutki, w ogóle nie naruszony :happy:

Ja też oczywiście kokosowy wkład wyjęłam (żeby nie było ;)) a na metce było wyraźnie pranie ręczne co mnie trochę zdziwiło bo np. już ochraniacz można było prac w prace (też 4baby ale inna frotka i być może inne wypełnienie). Ale chyba w przyszłości już nie będe wydziwiac i wypiorę w pralce, najwyżej na niższych obrotach wirowania. Leń jestem :).

Mama mi kupila prezent urodzinowy o ktory prosilam

pas poporodowy:tak: :tak: :-)

slyszlam rozne opinie na jego temat ale napewno go chce i juz . scisne sie pare dni po porodzie i mam nadziej ze szybciej sie brzucho wciagnie:tak: ;-)

Mama mi kupila prezent urodzinowy o ktory prosilam

pas poporodowy:tak: :tak: :-)

slyszlam rozne opinie na jego temat ale napewno go chce i juz . scisne sie pare dni po porodzie i mam nadziej ze szybciej sie brzucho wciagnie:tak: ;-)
miałaś urodziny? w takim razie wszystkiego naj najlepszego:happy:
Fajną masz mamę:)
mam nadzieje że ja sie nie będę musiała zapinać w coś takiego (jakoś wolałabym samodzielnie wrócić "do normy":eek:)
Debiutantko ja też jestem leń :tak:;-) i dlatego chciałam prać w pralce, tylko że na metce mojego rożka w ogóle nie ma informacji "jak prać":eek::baffled::no:
Agutko, mam nadzieje że z moim będzie podobnie

Hehe, co do lenistwa to wam powiem, że jeśli jest napisane na ciuszkach, iż należy prać ręcznie to robi to również moja pralka :-D
Po prostu nastawiam ją na program "pranie ręczne" i patrzę sobie jak ładnie pierze moje ciuszki :-p

Agutek na kiedy masz termin? Masz juz całą wyprawkę przygotowaną? Ja mam termin ja jutro :tak: ale kto wie kiedy dzidzia sie pojawi ...
Ubranka wyprałam w pralce w 40 stopniach, pewnie ręcznie bym ich tak dobrze nie wypłukała, a to przecież bardzo ważne :confused:

reklama
Oliwieczko z OM wychodzi mi termin na 1 marca, wg mojej lekarki na 2 marca, a wg usg coś w okolicach 8-go dopiero. :-)
Wyprawka gotowa teraz tylko czekamy na przyjście dzidziusia na świat :happy:

Do góry