reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
mi koleżanka pożyczyła taką mała podusię w białej poszewce z koroneczką więc będę chyba ją używać...i tylko do przykrycia wtedy właśnie myślałam o kocyku...mam taki co się na zameczek zapina i można taki a'la kombinezonik zrobić dziecku...

zobaczę jeszcze jak to w praktyce będzie wyglądało, bo na razie jakoś trudno mi sobie to wszystko wyobrazić :laugh2:

dziewczyny jak myślicie, czy jest jakaś zasadnicza różnica w pomiarze temperatury dziecka w uchu a na czole?

do tej pory rozważałam zakup termometra do ucha, ale zaczęłam się zastanawiać nad takim do czoła, jednak nie wiem czy taki jest dobry...

co sądzicie?

a ten do czoła to ile czasu trwa pomiar ??

anija kupiłas już wózek?
mas podwójny ?
ja narazie zrezygnowałam, bo będę miała współlokatorkę, które lubi dzieci i będziemy spacerowały na 2 wózki ;-)

juz teraz jak spacerujemy to mi wyrywa wózek z Pariską

- mam parasolkę maclarena taką od pierwszych dni życia - jestem super zadowolona
- i mutsy z fotelikiem i spacerówką

a ten do czoła to ile czasu trwa pomiar ??

sekundę

ale właśnie szukaliśmy w necie informacji i na stronie producenta znaleźliśmy adnotację, że wszystkie termometry do ucha i czoła nie są niestety dokładne i prawdziwa temperatura maluszka może zasadniczo się różnić od tej wskazywanej przez tego typu termometr i praktycznie każdy pomiar powinno się powatarzać, a najlepiej porównywać z innym termometrem do pomiaru pod pachą czy w pupie...

na innym forum wypowiadały się mamy i mówiły, że są niezadowolone z tego typu termometrów, bo wskazania temperatur były błędne :dry:

to bez sensu wydawać taką kasę a potem i tak mierzyć normalnym termometrem:baffled:

już sama nie wiem jaki kupić :unsure: :oo:

anija kupiłas już wózek?
mas podwójny ?
ja narazie zrezygnowałam, bo będę miała współlokatorkę, które lubi dzieci i będziemy spacerowały na 2 wózki ;-)

juz teraz jak spacerujemy to mi wyrywa wózek z Pariską

- mam parasolkę maclarena taką od pierwszych dni życia - jestem super zadowolona
- i mutsy z fotelikiem i spacerówką

Mel rzuć zdjęcia wózia :-)

ja kupiłam termometr elektroniczny ale taki do buzi, pod pachę lub do pupy kosztował 29zł:tak: mam w domu taki do czoła ale on źle pokazuje ciągle zaniża:wściekła/y: jakos najbardziej jestem przekonana to tych zwykłych tradycyjnych tylko gorzej jak się go roztrzaska:wściekła/y: trzeba bardzo uważać na rtęć:wściekła/y: ostatni pani z apteki powiedziałą mi że niedługo te zwykłe będą wycofywane z produkcji

Agutku jeden i drugi wóz jest na zdjęciu z Pariską w galerii

nosidełko, fotelik samochodowy i gondolkę w 1 - też pokazywałam kiedyś ;-)
taką zieloną :happy:

Mel tak, tak o Mutsy to wiem - widziałam, chodziło mi właśnie o tę parasolkę Maclarena :-D zaraz zajrzę do galerii :-)

roksi rozmawiałam z mężem i chyba też zdecydujemy się na taki zwykły elektroniczny pod pachę, do pupy czy buzi, firmy rekomendowanej przez lekarzy i posiadający akceptację urzędu miar :happy:

Agutek cos mi się pokręciło, że wkleiłam fotki z wózkiem a tego nie zrobiłam :baffled:

teraz już je naprawde wkleiłam :tak:

dodam tylko tyle, że kupilismy używany wózek i teraz podjęliśmy decyzję, że kupimy taki model, tylko nowy

a używany puścimy dalej.

Spodobał się nam i chcemy mieć najnowszy model ;-)

to będzie chyba taki:

541a_1.JPG

572b_1.JPG

reklama
wygląda fajnie :tak:
dobrze się go prowadzi?? ile waży?

ja tak na jesień będę musiała kupić jakąś lekką parasolkę dla teściowej, bo mała będzie u niej, a kobita nie poradzi sobie z ciężkim mutsiakiem...
także całkiem niedługo będę musiała też zrobic rozeznanie na rynku "parasolkowym" ;-)

Do góry