reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Ja mam ten co Kasiulec Microlife i jest do bani.

Ponad 110 zł wydane a mierzy jak mu się chce zależy jak się go do czoła przyłoży inna temp na czole inna przy skroni a z elektronicznym różnica - 1-1,5 stopnia mąż miał gorączke 40 wedle 2 elektronicznych a to dziadostwo bezdotykowe pokazywało 38,5-39 więc jak dla mnie lipa.

Jeszcze muszę sprawdzić czy dobrze mierzy temp wody, pokarmu itd bo ma i taką funkcję może choć do tego się nada

Jednak dla maluni elektroniczny z miękką końcówką kształt pandy bardziej wiarygodny jak dla mnie bo co jak dziec będzie marudny chory a bezdotykowy pokaże 37,3 na zielono czyli ok bo powyzej 37,4 to na czerwono wyświetla i pika, że jest podwyższona temp.

Przy dziecku wolę mieć coś dokładnego a nie taki pi razy oko...

Ostatnia edycja:
no ja z własnego doświadczenia nie wiem jaki On jest, wcześniej mieliśmy zwykły microlife to byłam zadowolona, więc pomyślałam, że ta firma chyba nie robi badziewia, ale okażę się w najbliższym czasie, a do wody to mamy taki z Rossmanna

Kasiulec - tez mam elektroniczny z Microlive z twardą końcówką i bezbłędny od 5 lat na tej samej baterii a był po ok 10 zł

Teraz zakupiłam ten badziew bezdotykowy, ale chyba na allegro odsprzedam za pół ceny.

Mam też z miękką końcówka w kształcie Pandy za 25 zł z apteki o taki http://www.agito.pl/termometr-diagnostic-animal-panda-2139-662239.html i jest tak samo dokładny jak Mikrolive elektroniczny więc jak widać nie cena świadczy o jakości...

reklama
Wkur.... to jest, bo one wszystkie tanie nie są, a skoro nie mierzy dokładnie, to równie dobrze mogłabym za darmo ręką sprawdzić czy czoło nie jest hot like hell. Dlatego mam opory przed wydaniem blisko 200zł za tego thermoflasha- używałyście go już? Jak się sprawdza?

Do góry