reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Zamówiłam łóżeczko! :-D opłacę po wypłacie M. czyli 10 stycznia, ale już kliknęłam KUP TERAZ :tak:

15el - LOZECZKO Z SZUFLADA 60x120 MATERAC POSCIEL (2899420651) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kolor Teak a pościel w pomarańczowe ślimaki do tego prześcieradlo + jedno zapasowe(pomarańczowe i kremowow-żółte),od nich z aukcji jeszcze nieprzemakający podkład pod prześieradło i pieluszki tetrowe :-D
Zamówiłam też reszte rzeczy do pielegnacji małego z apteki DOZ:
Linomag maść
octenisept
gaziki jałowe
i do mycia płyn musteli(napisane,że od urodzenia) co prawda 28 zł ale kuzynka bardzo chwaliła...zobaczymy...
I jestem spełniona! ;-):-D

reklama
ja bym go zaczęła używać dopiero jak zaczniesz karmić to teraz to szkoda go używać bo za drogi;-)

drogi ? mi sie wydawal tani ja za 14 zl kupilam duzy i polecaja wlasnie przed porodem smarowac coby po porodzie nie bylo koniecznosci ;-) to tluste wiec wydajne :-)

co do wit K przy pierwszym nikt o nic nie mowil bo jej sie nie stosowalo wtedyl ;-)
po K wystepoja czesto problemy brzuszkowe bo ona dla malych jelit jest ciezko strawna !!!
D pediatra kalzala dawac Devikap, ale to po 3 tyg zycia zalecone bylo, kosztuje grosze i dobry w smaku ;-)

nacik a ja kupiłam przybornik na łóżeczko misie w kółeczkach zielone jest tam na zdjęciu żałuje że wcześniej wzięłam rożek a ochraniacz też mam po Julci wiec wszystko nie od kompletu ;-)

drogi ? mi sie wydawal tani ja za 14 zl kupilam duzy i polecaja wlasnie przed porodem smarowac coby po porodzie nie bylo koniecznosci ;-) to tluste wiec wydajne :-)

co do wit K przy pierwszym nikt o nic nie mowil bo jej sie nie stosowalo wtedyl ;-)
po K wystepoja czesto problemy brzuszkowe bo ona dla malych jelit jest ciezko strawna !!!
D pediatra kalzala dawac Devikap, ale to po 3 tyg zycia zalecone bylo, kosztuje grosze i dobry w smaku ;-)

pomyliłam się, myślałam żźe to ten z medeli:sorry:.

też uważam że pierworódki powinny korzystać ze szkoly rodzenia, żeby później nie było a ja nie wiedziałam.....;-)

Co do witaminy K to i tak w szpitalu robią dzieciom zastrzyk z witaminy K. A zastrzyki witaminowe są najbardziej bolesne :-(
Chociaż ja jeszcze okropnie wspominam WZW. Ramię mi chyba przez kilka dni odpadało i nie mogłam nim ruszać...

kiedyś się nie podawało wit k bo w szpitalu dawali jednorazowo sporą dawkę. teraz dają jakąś część, a resztę trzeba dostarczyć właśnie już dziecku w domu

reklama
nacik, Poli, agaod łóżeczka śliczne:-)

potwierdzam z wit. D - nam pediatra wciskała w kapsułkach, a tu w kropelkach na receptę kilka złotych kosztuje - dobrze że mam miłą panią w aptece co informuje o takich rzeczach

Do góry