reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Zamówiłam łóżeczko! :-D opłacę po wypłacie M. czyli 10 stycznia, ale już kliknęłam KUP TERAZ :tak:

15el - LOZECZKO Z SZUFLADA 60x120 MATERAC POSCIEL (2899420651) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kolor Teak a pościel w pomarańczowe ślimaki do tego prześcieradlo + jedno zapasowe(pomarańczowe i kremowow-żółte),od nich z aukcji jeszcze nieprzemakający podkład pod prześieradło i pieluszki tetrowe :-D
Zamówiłam też reszte rzeczy do pielegnacji małego z apteki DOZ:
Linomag maść
octenisept
gaziki jałowe
i do mycia płyn musteli(napisane,że od urodzenia) co prawda 28 zł ale kuzynka bardzo chwaliła...zobaczymy...
I jestem spełniona! ;-):-D

reklama
ja bym go zaczęła używać dopiero jak zaczniesz karmić to teraz to szkoda go używać bo za drogi;-)

drogi ? mi sie wydawal tani ja za 14 zl kupilam duzy i polecaja wlasnie przed porodem smarowac coby po porodzie nie bylo koniecznosci ;-) to tluste wiec wydajne :-)

co do wit K przy pierwszym nikt o nic nie mowil bo jej sie nie stosowalo wtedyl ;-)
po K wystepoja czesto problemy brzuszkowe bo ona dla malych jelit jest ciezko strawna !!!
D pediatra kalzala dawac Devikap, ale to po 3 tyg zycia zalecone bylo, kosztuje grosze i dobry w smaku ;-)

nacik a ja kupiłam przybornik na łóżeczko misie w kółeczkach zielone jest tam na zdjęciu żałuje że wcześniej wzięłam rożek a ochraniacz też mam po Julci wiec wszystko nie od kompletu ;-)

drogi ? mi sie wydawal tani ja za 14 zl kupilam duzy i polecaja wlasnie przed porodem smarowac coby po porodzie nie bylo koniecznosci ;-) to tluste wiec wydajne :-)

co do wit K przy pierwszym nikt o nic nie mowil bo jej sie nie stosowalo wtedyl ;-)
po K wystepoja czesto problemy brzuszkowe bo ona dla malych jelit jest ciezko strawna !!!
D pediatra kalzala dawac Devikap, ale to po 3 tyg zycia zalecone bylo, kosztuje grosze i dobry w smaku ;-)

pomyliłam się, myślałam żźe to ten z medeli:sorry:.

też uważam że pierworódki powinny korzystać ze szkoly rodzenia, żeby później nie było a ja nie wiedziałam.....;-)

Co do witaminy K to i tak w szpitalu robią dzieciom zastrzyk z witaminy K. A zastrzyki witaminowe są najbardziej bolesne :-(
Chociaż ja jeszcze okropnie wspominam WZW. Ramię mi chyba przez kilka dni odpadało i nie mogłam nim ruszać...

kiedyś się nie podawało wit k bo w szpitalu dawali jednorazowo sporą dawkę. teraz dają jakąś część, a resztę trzeba dostarczyć właśnie już dziecku w domu

reklama
nacik, Poli, agaod łóżeczka śliczne:-)

potwierdzam z wit. D - nam pediatra wciskała w kapsułkach, a tu w kropelkach na receptę kilka złotych kosztuje - dobrze że mam miłą panią w aptece co informuje o takich rzeczach

Do góry