reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

kasiadz, Cortina dzięki za rady, do tej pory słyszałam tylko o tych osłonkach (tak jak Patik używałam tylko przy pogryzieniu, a jak było troszkę odstawiałam) - zaczynam hartowanie, bo pamiętam, że bardzo cierpiałam

co do pępka to my używaliśmy takie waciki nasączone i nam kikut odpadł po 10 dniach. I teraz nie wiem czy przerzucać się na to do psikania (wygodniejsze w użyciu) czy te waciki (wtedy miałam ogromnego stresa czy dziecku dobrze wyczyściłam czy nie za mocno pociągnęłam itd) :szok:

zrobiłam sobie listę rzeczy, które muszę kupić, ale jak czytam forum to mi przybywa tych rzeczy i przybywa :-ppiszcie co która jeszcze ma lub kupuje to jest szansa, że niczego nie zapomnę ;-)

reklama
ja do pępka kupiłam gaziki nasączane spirytusem i wszystkie wyrzuciłam bo nie dało się tym pępka pielęgnować :) więc nie polecam jakby ktoś chciał się skusić

6 stanika do karmienia nie kupowałam wcale. do szpitala mam tylko taki najzwyklejszy bawełniany bez usztywnień. w razie potrzeby dokupię. Rozmiar taki jak teraz i przed ciąża, bo to ten sam rozmiar czyli 75f
aż taki wielki rozmiar masz?:szok: na zdjęciach nie wyglądało na to;-) to chyba ciężko ci stanik kupić, są takie rozmiary? :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
wiecie co... z pępkiem może być różnie bo nawet pielęgnując dobrze może odlecieć dopiero po 4-5 tygodniach. tylko niech wtedy pediatra lub położna nad nim czuwają. my tak mieliśmy, że po 5 tygodniach dopiero odleciał, ale pediatra to kontrolowała.
nie polecam wacików, jak już to octenisept.

wit D to ja polecam w kropelkach na recepte. po pierwsze lepiej się wchłania niż ta z kapsułek. po drugie wyda się jakieś 5-6 zł, a starcza na kilka miesięcy. jest ogromna różnica w cenie jak się policzy ile by poszło na kapsułki przez ten czas... nam pediatra bez problemu wypisała receptę. tylko raczej trzeba o nią prosić bo większość (zapewne coś z tego mają) poleca kapsułki...
wit K się podaje krócej więc inna sprawa

Ja się zdecyduję na kapsułki do czasu kiedy trzeba podawać witaminę K,żeby 2 razy dziecku do buzi nie pchać ;-)
Co do D w kropelkach to sama kiedyś używałam jak miałam niedobory ale nie pamiętam czy konieczna była recepta. Ale to było daaaaaawno :-p

kasiadz no może na zdjęciach nie widać, ale taki mam niestety:( ze stanikiem jest bardzo ciężko:( kupuję tylko w jednym sklepie u nas w mieście, bo nigdzie indziej nie ma. Mam tylko 4 staniki tak w ogóle bo za kazdy zapłaciłam fortunę:( Tyle że u mnie w rodzinie wszystkie panie mają ogromny nietypowy biust

po co ta witamina K i D? o co z tym chodzi bo pierwsze słyszę... będę dzieczna za odp od bardziej doświadczonych mamuś

reklama
Do góry