reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

kasiadz, Cortina dzięki za rady, do tej pory słyszałam tylko o tych osłonkach (tak jak Patik używałam tylko przy pogryzieniu, a jak było troszkę odstawiałam) - zaczynam hartowanie, bo pamiętam, że bardzo cierpiałam

co do pępka to my używaliśmy takie waciki nasączone i nam kikut odpadł po 10 dniach. I teraz nie wiem czy przerzucać się na to do psikania (wygodniejsze w użyciu) czy te waciki (wtedy miałam ogromnego stresa czy dziecku dobrze wyczyściłam czy nie za mocno pociągnęłam itd) :szok:

zrobiłam sobie listę rzeczy, które muszę kupić, ale jak czytam forum to mi przybywa tych rzeczy i przybywa :-ppiszcie co która jeszcze ma lub kupuje to jest szansa, że niczego nie zapomnę ;-)

reklama
ja do pępka kupiłam gaziki nasączane spirytusem i wszystkie wyrzuciłam bo nie dało się tym pępka pielęgnować :) więc nie polecam jakby ktoś chciał się skusić

6 stanika do karmienia nie kupowałam wcale. do szpitala mam tylko taki najzwyklejszy bawełniany bez usztywnień. w razie potrzeby dokupię. Rozmiar taki jak teraz i przed ciąża, bo to ten sam rozmiar czyli 75f
aż taki wielki rozmiar masz?:szok: na zdjęciach nie wyglądało na to;-) to chyba ciężko ci stanik kupić, są takie rozmiary? :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
wiecie co... z pępkiem może być różnie bo nawet pielęgnując dobrze może odlecieć dopiero po 4-5 tygodniach. tylko niech wtedy pediatra lub położna nad nim czuwają. my tak mieliśmy, że po 5 tygodniach dopiero odleciał, ale pediatra to kontrolowała.
nie polecam wacików, jak już to octenisept.

wit D to ja polecam w kropelkach na recepte. po pierwsze lepiej się wchłania niż ta z kapsułek. po drugie wyda się jakieś 5-6 zł, a starcza na kilka miesięcy. jest ogromna różnica w cenie jak się policzy ile by poszło na kapsułki przez ten czas... nam pediatra bez problemu wypisała receptę. tylko raczej trzeba o nią prosić bo większość (zapewne coś z tego mają) poleca kapsułki...
wit K się podaje krócej więc inna sprawa

Ja się zdecyduję na kapsułki do czasu kiedy trzeba podawać witaminę K,żeby 2 razy dziecku do buzi nie pchać ;-)
Co do D w kropelkach to sama kiedyś używałam jak miałam niedobory ale nie pamiętam czy konieczna była recepta. Ale to było daaaaaawno :-p

kasiadz no może na zdjęciach nie widać, ale taki mam niestety:( ze stanikiem jest bardzo ciężko:( kupuję tylko w jednym sklepie u nas w mieście, bo nigdzie indziej nie ma. Mam tylko 4 staniki tak w ogóle bo za kazdy zapłaciłam fortunę:( Tyle że u mnie w rodzinie wszystkie panie mają ogromny nietypowy biust

po co ta witamina K i D? o co z tym chodzi bo pierwsze słyszę... będę dzieczna za odp od bardziej doświadczonych mamuś

reklama
Do góry