reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
poli fajny ten zestaw wcześniej takich nie widziałam. Ja mogę tylko od siebie powiedzieć że w krzesełku u mnie bardzo przydatne są kółka i opcja różnych wysokości. huśtawki nie używałam, a w leżaczku niezbędna była opcja bujania:tak:

poli super ten leżaczko-bujaczko-huśtawko-krzesełko :) też takie chcę tylko boje się, że jak mężowi cenę pokaże to mnie przegoni ;)

Ania ja muszę jeszcze siostry dopytać jakie ona stosowała ale jeśli nie poleci żadnych konkretnych to myślę, że też będę stosować te co polecasz... tym bardziej, że to dwa w jednym jest i wygodniej podawać dzieciaczkowi a mam w planach przy karmieniu piersią raz dziennie odciągać pokarm do butelki żeby mąż mógł też czasem młodego pokarmić więc będę do takiego mleczka dodawać :)

kwasia z kapsułkami u nas nie było żadnego problemu, żeby wcisnąć prosto do buzi - trwa może jedną sekundę. a jak do mleka dodasz to nie zawsze masz pewność czy całą butlę wypije. Ja to miałam jeszcze wrażenie, że może ta witamina gdzieś na ściance butelki zostanie i mały jej nie dostanie tyle ile potrzebuje - ale wtedy byłam przewrażliwioną młodą mamuśką :-p

Madziku w sumie racja, o tym nie pomyślałam. Spróbujemy stosować prosto do buźki a jeśli będą problemy to będziemy kombinować :)

my kapsułki na łyżeczkę wyciskaliśmy i bo buźki, bezpośrednio do buźki nie bo baliśmy się że się wyśliźnie i do buzi wpadnie :)

poli też myślałam nad tym leżaczkiem przed porodem tośki. Ale ostatecznie doszłam do wniosku że nie potrzebny jest leżaczek do dużej wagi bo dziecko nie chędzie chciało z niego korzystać i miałam racje, jestem pewna że tośka teraz by z niego nie korzystała a waży 10kg :)

reklama
kwasia, ja z tą drugą miałam "przygodę" przy tośce. kupiłam ją na allegro, gdy przyszła, zobaczyliśmy jak jest montowana i jaka ciężka i że cały ciężar zwisa nad dzieckiem to od razu ją sprzedaliśmy i tyle było karuzeli:-)

Do góry