reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

kasiadz ja chciałam też coś w naszym tesco kupić, ale już bardzo przebrane rozmiary :/

dziewczyny w jakich rozmiarach macie kombinezoniki? bo ja jednak chyba kupię... mam taki powiedzmy 'śpiworek' (kaptur i rękawy a na nóżki jak te śpiworki do spania) ciepły zimowy, ale jest duży, bo z dziecka urodzonego w październiku, i stwierdziłam że kupię, bo trochę zimy jeszcze będzie, a nie mam zamiaru kisić dziecka w domu, tylko w miarę możliwości chodzić na spacery, no i nie wiem czy kupić 62 czy 68 :/

Ja mam dwa na 56 jeden f&F drugi h&m, ten drugi w porwnaniu do pierwszego jest wielki ;-) lalka 55cm wchodzi w nie na luzie i ma zapas ;-)
Większego niż 62 nie kupuj bo dziecka w nim nie znajdziesz później ;-)

reklama
Świetne są nosidła tzw ergonomiczne, są polecane przez kluby kangura i wszystkich chustonoszących rodziców. Bardzo ważne jest to że dziecko znajduje się w nich w pozycji fizjologicznej żabki - czyli tak jak w chuście. Jest to bardzo dobre dla stawów i kręgosłupa. Niestety kosztują 2 x drożej od chusty, ale przy zakładaniu też oszczędność czasu i nerwów, poza tym mój mąż jakoś do chusty nie jest przekonany (ja zamawiam takie nosidło jako prezent na "pępkowe", więc nie stracę)
Tu masz link do czegoś takiego:
Nosidła ergonomiczne | Nosidła Bondolino | Zielona Mama - zachustowani.pl Wrocław

NOSIDŁA ERGONOMICZNE - Przywiązanie

Osobiście mierzyliśmy te właśnie nosidła bondolino i mogę powiedzieć że są super jakości.

A tu o tym na co zwrócić uwagę i jak nie nosić:
http://www.nosmydzieci.org.pl/images/ulotki/ulotka-ND-noszenie.pdf

kasiadz ja chciałam też coś w naszym tesco kupić, ale już bardzo przebrane rozmiary :/

dziewczyny w jakich rozmiarach macie kombinezoniki? bo ja jednak chyba kupię... mam taki powiedzmy 'śpiworek' (kaptur i rękawy a na nóżki jak te śpiworki do spania) ciepły zimowy, ale jest duży, bo z dziecka urodzonego w październiku, i stwierdziłam że kupię, bo trochę zimy jeszcze będzie, a nie mam zamiaru kisić dziecka w domu, tylko w miarę możliwości chodzić na spacery, no i nie wiem czy kupić 62 czy 68 :/
ja miałam kupiony na 62 i tym razem też 62. Ty spodziewasz się chłopca czy dziewczynki? jeśli dziewczynki to mogę polecić śpiworek który chcę sprzedać ;) https://www.babyboom.pl/forum/sprze...szka-atrakcyjne-ceny-i-gratisy-polecam-62519/

Też kupiłam 62 kombinezon i jest przeeeeolbrzymiiii:szok:
A polecacie jakieś nosidełka ( nie chusty)??
ja mam nosidełko ergonomiczne Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko eco design i jestem zadowolona;-) świetnie się sprawdza jak trzeba na chwilę do sklepu wyskoczyć albo na piesze wędrówki po górach:-D

byłam w tesco i ciuszki dziecięce jeszcze nie są poprzeceniana a bynajmniej nie bodziaki pakowane po kilka sztuk a na nich najbardziej mi zależało, jak któraś zobaczy przecenę tych bodziaków to piszcie :)

ta chusta co ja posiadam to jest a'la nosidełko jej nie trzeba wiązać od podstaw a wkładanie do niej maluszka to nawet 20 sekund nie zajmuje... :) ona jest kołowa i w sumie to reguluje się tylko jej długość żadnej innej filozofii :):)

Jak dla mnie to ja moge isc do szpitala chodzby jutro :D Dla SIEBIE mam juz wszytko kupione tylko bratowa ma mi pod koniec lutego koszule do karmienia dac :)

reklama
ja mam chuste nati i nosidło bondolino nosiłam Julę od 4 miesiąca a niedawno byłam na kursie jak nosić maluszka po urodzeniu i dziewczyny polecały tylko nosidło bondolino od urodzenia reszta 6 miesiac szczególnie mei tai
jeśli chodzi O WOMARA chusty i nosidła nie są w środowisku chustowym polecane
polecam kluby kangura i forum chusty info nauczą nosić mozna odkupić używane

Ostatnia edycja:
Do góry