reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja raczej do obcinania paznokci będe używać nożyczek dla niemowląt - niewiem jakoś chyba będe sie bała obcinać cążkami :baffled:

reklama
Fajne... ja jakos w sklepach znajduje jedynie takie bez fajnych wzorkow ubranka.

Wzbogacilam sie o wkladki laktacyjne ( 1op 30sztuk, myslicie, ze starczy), majtki jednorazowe poporodowe (1op 7 szt), cazki (zamowione na allegro), przewijak na lozeczko (allegro), i ubranka.
Powiem wam ze czesc kupilam np. na rozmiar 62 a jak przymierzam z innymi to sa one jak na 56cm, i tak wyladowalam z kilkoma body na rozmiar 56cm, poza tym mam spioszki i pajacyka na 56, a na 62 mam spioszki, polspioszki i koszulke, ze 2 pajacyki na rozmiar 74 czy jakos tak (prezent), lozeczko od znajomej i materacyk, prawdopodobnie wanienka tez nam w spadku skapnie.
A myslalyscie juz o koszuli? i o stanikach?

Ja tez mysle juz zeby kupic wkladki laktacyjne i laktator reczny....na poczatek chyba wystarczy 30 szt. jakby co to sie dokupi...;-)

Poza tym 1 pizamke i 1 koszule juz mam - takie ciazowo-do karmienia...w pizamce juz spie, bo przynajmniej wygodnie, wiec cos jeszcze dokupie...
A stanik poki co mam juz taki bawelniany 2 szt. i nosze je juz teraz, bo w moim rozmiarze nie umialam znalezc takiego co by mnie nie uciskal (a jak uciska za bardzo to mi cieknie z piersi :baffled: ). A co do stanika po porodzie to nie mam pojecia, bo dopiero wtedy podobno najbardziej powiekszaja sie piersi.....wiec Bog jeden wie jaki rozmiar bede potrzebowac....az sie boje :-D

reklama
ogladala ktoras Mamo juz jestem? Mowili tam, zeby dla dziecka zaraz po urodzeniu nie uzywac poscieli - to jest poduszki i koldry :)baffled: ), i ze ochraniacz na lozeczko tez nie zabardzo, no chyba,z e bedzie naprawde dobrze przywizany. Czy ja cos nie tak zrozumialam?
Wiem ze poduszki nie nalezy uzywac, ale koldry tez nie? dziwne?

Do góry