reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Lastrada,
głowa do góry! To, że nie masz jeszcze tzw. siary to nie świadczy o tym, że nie bedziesz miała pokarmu. Może być tak, że nie jedno ale co najmniej dwoje dzieci będziesz mogła wykarmić. Ja też obserwuję u siebie żółte mleczko dopiero gdzieś od 2 dni i to śladowe ilości, tak naprawdę to dużo zależy od naszego nastawienia, a więc myślimy pozytywnie:tak:

reklama
lastrada w pierwszej ciazy ja tez dluugo nie mialam nic..a teraz mam zalezy od dni czasem jest mokra koszula w tych miejscach a czasem tylko wlasnie malutkie zaschniete punkciki na sutkach i tyle...
i pochwal sie zdjeciem wozeczka:-D

Dziękuję Wam kobietki za słowa otuchy. Ja i tak mam wrażenie że urodzę i nie będzie nic mleka. Te moje groszki zawsze były małe a i teraz niewiele urosły, zobaczymy. Dobrze że ten nasz szpital ma poradnię laktacyjną i w ogóle wszystkie położne i pielęgniarki są bardzo miłe.

A to nasz wózek:

URL]

do tego jest budka, której tu nie widać

tak będzie wyglądał z gondolką której jeszcze nie mamy:

URL]

LASTRADA - nic sie nie martw teraz o ten pokarm, nawet male piersi spokojnie wykarmia dzidzie....Pamietam jak siostra mojem mamy urodzila. Prawie w ogole piersi nie mam, a z pokarmem nie ma problemu...

Lastrada,
ja tez miałam małe cycuszki przed pierwszą ciążą, a potem miałam tyle pokarmu, że musiałam ściągać i wylewać bo Ola nie dawała rady zjadać wszystkiego. Po miesiącu się wszystko uregulowało i produkowałam tyle i ile było potrzeba. Małe piersi wcale nie oznaczają, że nie dasz rady wykarmic swojego dzieciaczka.
Tak jak pisałam poprzednio, pozytywne myślenie i głowa do góry:tak:

lastrada ja mysle ze rozmiar piersi nie ma nic do tego ,,, ja np. mam duze zawsze mialam 75E teraz mam 80 F i zadnej wydzieliny z sutkow nie zauwazylam nic mi nie leci ,, sa takie jak mialam tylko troszke urosly ale dtaletgo pewnie sze przytylo sie mi jak kazdej z nas :) chcialabym karmić piersia i to jak najdluzej ale pomimo ze nie leci mi narazioe zadna siara nie dopuszczam zadnej mysli ze moge nie karmić piersia :) bedzie wszystko ok nie martwcie sie :) buziaki :*

Młoda Mamusiu nie martw się tym że nie masz jeszcze siary w piersiach tzn tym że ci nie leci,u jednych kobiet pojawia się szybko już od 2 miesiąca ciąży a u innych dopiero po porodzie,podczas porodu jest wytwarzany taki hornmon ktory przyspiesza pojawienie się pokarmu oraz jego ilości :-) Ja coprawda mam już siare od długiego czasu i leje się niemalże ciurkiem :baffled:

reklama
Ja też jeszcze niemam siary - ale jeszcze sie nie martwie na zapas i wy też się jeszcze nie martwcie.

Do góry